Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία – Στηρίζει και στρατιωτικά την ουκρανική εισβολή στο Kursk – Συναγερμός Putin, κόλαση 29/8

Η ΕΕ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία – Στηρίζει και στρατιωτικά την ουκρανική εισβολή στο Kursk –  Συναγερμός Putin, κόλαση 29/8
Αποκάλυψη - ομολογία για τον πόλεμο της ΕΕ κατά της Ρωσίας από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borell - Σκληρή απάντηση από τη Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Η ευρωπαϊκή ελίτ πολεμά κατά της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας και όχι μόνο.
Στη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη – ομολογία δεν προέβη κάποιος Ρώσος αξιωματούχος.
Στη δήλωση αυτή προέβη το γεράκι και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borell.
Για του λόγου το αληθές η ΕΕ έχει εκπαιδεύσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς στο έδαφός της ενώ έχει ενισχύσει με σχεδόν 40 δισ. ευρώ στρατιωτικής βοήθειας το Κίεβο.

Bystritsky (Valdai Club): Ο Borell αποκάλυψε πως η ΕΕ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία

«Ο Borrell παίρνει μια ανοιχτά αντιρωσική, πολύ επιθετική θέση, στην πραγματικότητα, δηλώνει ανοιχτά, χωρίς να κρύβεται ούτε για ένα δευτερόλεπτο, το γεγονός ότι η σημερινή ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργεί στο πλευρό της Ουκρανίας σε αυτή τη σύγκρουση», δηλώνει στο Tass ο Andrey Bystritsky πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης του πολύ σημαντικού Valdai Club.
Σύμφωνα με τον Bystritsky, η ΕΕ οδηγήθηκε στη σύγκρουση με τη Ρωσία «από την αρχή».
«Ακόμα και πριν από την έναρξη του, ας πούμε, καυτού σταδίου της, τον Φεβρουάριο του 2022 με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν μια συγκεκριμένη θέση - ενήργησαν ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας, δεν το έκρυψαν ποτέ» σημείωσε.
«Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως εργαλείο για την αποδυνάμωση της Ρωσίας, το έγραψαν και το είπαν, επομένως δεν υπάρχει κάτι νέο στα λόγια του Borrell», σημείωσε ο ειδικός.

Η ΕΕ περιορίζει τις φωνές στο εσωτερικό της για την Ουκρανία

Ο αναλυτής επισημαίνει το γεγονός πως η ηγεσία της ΕΕ προσπαθεί να περιορίσει τις αντίθετες φωνές που βρίσκονται στο εσωτερικό της.
«Οι θέσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας δεν είναι μυστικό.
Προσέξτε πόσο δύσκολη είναι η θέση της Γερμανίας», είπε χαρακτηριστικά.
«Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, ο Borrell απλώς στέλνει πολιτικά μηνύματα τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός, και όχι μόνο στην Ουκρανία.
Πρόκειται για μια δήλωση που αντικατοπτρίζει τη δύσκολη πολιτική κατάσταση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», υπογράμμισε ο Bystritsky.

Κρίσιμη διήμερο 29 -30/8 – Πολεμικό συμβούλιο στην ΕΕ παρουσία Kuleba

Ο Borrell στις 21 Αυγούστου σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmitry Kuleba, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιοχή Kursk.
Μάλιστα κάλεσε τον Kuleba στις Βρυξέλλες για μια άτυπη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις 29-30 Αυγούστου για να συζητήσουν την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Σημείωσε ότι «η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τη μάχη της Ουκρανίας» και χαρακτήρισε την επίθεση στην περιοχή του Kursk «ένα ισχυρό πλήγμα για τη ρωσική προπαγάνδα».
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Borrell ζήτησε την άρση των περιορισμών στα χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα έφερνε πιο κοντά την ειρήνη στην Ουκρανία.

Welt: Αποστολή στρατιωτικών της ΕΕ στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα συστήσει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία για εκπαίδευση στρατιωτών σε αυτό το σημείο, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Ανέφερε ότι υπήρχαν ζητήματα με τις μέχρι τώρ αποστολές και ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της εκπαίδευσης των ουκρανικών στρατευμάτων, ανέφερε η WAS, επικαλούμενη ένα εμπιστευτικό έγγραφο.
Η αποστολή εκπαιδευτων, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022, έχει εμπλέξει χιλιάδες στρατιώτες της Ουκρανίας, κυρίως στην Πολωνία και τη Γερμανία.
Η ανάπτυξη στρατιωτών της ΕΕ στην Ουκρανία - εάν συμβεί - θα μπορούσε να περιοριστεί σε εκπαιδευτές που αποστέλλονται σε κέντρα εκπαίδευσης μακριά από το πεδίο της μάχης, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη σχετικό έγγραφο.
Η χρήση εγκαταστάσεων στη βορειοδυτική Ουκρανία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή της χερσαίας επιχείρησης της Ρωσίας, είναι μια πιθανή επιλογή.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι περισσότερη εκπαίδευση θα μπορούσε επίσης να πραγματοποιηθεί στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας.
Αν και η αναθεώρηση δεν συνιστά ρητά την εκπαίδευση στρατιωτών στο έδαφος εντός της Ουκρανίας, απαιτεί παράταση των αποστολών έως τον Νοέμβριο του 2026.
Τα επόμενα βήματα είναι πιθανό να συζητηθούν σε χωριστές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα

Συναγερμός στη Μόσχα – Συνεχείς συσκέψεις Putin

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin προήδρευε σύσκεψης του ανώτατου γενικού επιτελείου στρατού στη Μόσχα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Kursk.
Ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Valery Gerasimov και τον επικεφαλής των κύριων στρατιωτικών επιχειρήσεων, στρατηγό Sergei Rudskoy.
Οι δύο στρατηγοί ενημέρωσαν τον Ρώσο πρόεδρο «για την αντεπίθεση στις εχθρικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταστροφή τους, καθώς και για τα τρέχοντα αποτελέσματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Ο Gerasimov παρουσίασε στον πρόεδρο μια λεπτομερή αναφορά για την κατάσταση.
Ο Putin άκουσε προσεκτικά την έκθεση της διοίκησης του στρατού και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες.
H επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.
Στην περιοχή ισχύει ομοσπονδιακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης και έχει δηλωθεί επανειλημμένα πυραυλική απειλή.
Περισσότεροι από 100 χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκκενωθεί και έχουν ανοίξει για αυτούς προσωρινά κέντρα φιλοξενίας σε άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 5.500 στρατιωτικούς και 71 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια των μαχών.

Εξοντώνονται οι Ουκρανοί στο Kursk – Εκκαθαρίζονται οικισμοί

Στρατιωτικοί της 810ης ταξιαρχίας πεζικού απελευθέρωσαν έναν ακόμη οικισμό στην κατεύθυνση του Kursk, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός και διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.
«Ο εχθρός εξοντώνεται καθημερινά από όλες μας τις δυνάμεις.
Η κατάσταση είναι τέτοια που οι μονάδες της 810ης ταξιαρχίας - κατέλαβαν έναν οικισμό και συνεχίζουν την εκκαθάριση.
Καταστρέφουμε τον εχθρό, τόνισε ο Ρώσος στρατηγός.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν 10 Ουκρανούς στρατιώτες στις 23 Αυγούστου.
«Ο εχθρός έχασε ένα τανκ και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα.
Ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel καταστράφηκε πολλοί στρατιώτες πεζικού σκοτώθηκαν», είπε ο Alaudinov.
«Οι πεζοναύτες έκαναν καλή δουλειά για άλλη μια φορά σήμερα, αιχμαλωτίζοντας 10 Ουκρανούς στρατιώτες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης