Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ τρέμουν τη σιωπή του Ιράν – Περιοδεία ανώτατου στρατηγού στη Μέση Ανατολή για αποτροπή κλιμάκωσης

Οι ΗΠΑ τρέμουν  τη σιωπή του Ιράν – Περιοδεία ανώτατου στρατηγού στη Μέση Ανατολή  για αποτροπή κλιμάκωσης
Ο Στρατηγός Πολεμικής Αεροπορίας C.Q. Brown, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ιορδανία και πρόκειται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες
Ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ ξεκίνησε απροειδοποίητη περιοδεία στη Μέση Ανατολή το Σάββατο 24 Αυγούστου προκειμένου να εξερευνήσει τρόπους για να αποφύγει οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση των εντάσεων που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγκρουση, καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για αντίποινα στο Ισραήλ από το Ιράν.
Ο Στρατηγός Πολεμικής Αεροπορίας C.Q. Brown, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ιορδανία και πρόκειται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Ισραήλ τις επόμενες ημέρες για να ακούσει τις απόψεις αξιωματούχων του στρατού των εν λόγω κρατών .
Η επίσκεψή του πραγματοποιείται εν μέσω των αποκαλούμενων προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της παλαιστινιακής αντίστασης και του Ισραήλ , η οποία ο Brown δήλωσε ότι θα «βοηθούσε να μειωθεί η ένταση» στην περιοχή εάν επιτευχθεί.
Πριν προσγειωθεί στην Ιορδανία, δήλωσε στο Reuters ότι καθώς μιλά με ομολόγους του, «ποια είναι τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε κάθε είδους ευρύτερη κλιμάκωση και να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να (αποφύγουμε) μια ευρύτερη σύγκρουση».
Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ έχουν γίνει στόχος ομάδων αντίστασης στη Συρία, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Δυτική Ασία

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αύξησε την παρουσία του στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει νέα μεγάλα χτυπήματα από το Ιράν ή τους συμμάχους του, στέλνοντας την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln να αντικαταστήσει την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει μια μοίρα F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα υποβρύχιο πυραύλων cruise στην περιοχή.
Ο Brown δήλωσε ότι η προστασία των αμερικανικών δυνάμεων ήταν «υψίστης σημασίας», προσθέτοντας ότι «παραμένουμε εν αναμονή, παρακολουθώντας τις κινήσεις των δυνάμεων».
Ο Brown αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το τι μπορεί να κάνει το Ιράν και ο Άξονας της Αντίστασης, αλλά είπε ότι σχεδιάζει να διερευνήσει διάφορες πιθανότητες με τον «ισραηλινό συνάδελφό του», ιδιαίτερα «πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν, ανάλογα με την απάντηση που θα προέλθει είτε από τη Hezbollah ή από το Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης