Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Solingen

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Solingen
Η αστυνομία κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «κατάσταση αμόκ» του δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους την ώρα του Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια γυναίκα και δύο άνδρες.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Solingen της δυτικής Γερμανίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι την Παρασκευή (23/8) 
Αρχικά έγινε γνωστό πως συνελήφθη ύποπτος απο την ειδική αστυνομική μονάδα SEK για την επίθεση με μαχαίρι σε Φεστιβάλ της γερμανικής πόλης Solingen στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, που άφησε πίσω του 3 νεκρούς και 8 τραυματίες, ωστόσο αργότερα αποδείχτηκε πως δεν ήταν τελικά ο δράστης.
Έτσι, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που επιτέθηκε σε διερχόμενους, ενώ εντοπίστηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.
Πλέον, η αστυνομία κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «κατάσταση αμόκ» του δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους την ώρα του Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια γυναίκα και δύο άνδρες.
Πάντως, ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας εκτιμά ότι ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, αλλά στόχευε με το μαχαίρι στον λαιμό τους.
«Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες.
Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη», όπως ανακοίνωσε.
«Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας και διευκρίνησε ότι οι 3 από τους συνολικά 8 τραυματίες είναι σε κατάσταση σοκ χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της πόλης, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.
Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.
Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή 23/8, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε με μαιχαίρι σε διερχόμενους.
Σημειώνεται ότι η γερμανική πόλη έχει πάνω από 150.000 κατοίκους και βρίσκεται κοντά στο Ντίσελντορφ, αλλά και βόρεια της Κολωνίας.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Θρηνούμε για τα θύματα

«Η επίθεση στο Solingen είναι ένα φρικτό περιστατικό που με σόκαρε πολύ.
Ο επιτιθέμενος σκότωσε με βάναυσο τρόπο αρκετούς ανθρώπους. Μόλις μίλησα με τον δήμαρχο του Solingen , Tim Kurzbach.
Θρηνούμε για τα θύματα και θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών τους», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο Γερμανός Καγκελάριος, Olaf Scholz.
Ο ίδιος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Faeser (υπουργός Εσωτερικών): Βάναυση επίθεση

Συγκλονισμένη από την «βάναυση επίθεση» δήλωσε το Σάββατο 24/8 η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser.
Όπως η ίδια έγραψε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, «η βάναυση επίθεση που διαπράχθηκε στη διάρκεια της γιορτής της πόλης Solingen μας συγκλονίζει βαθιά».
Πρόσθεσε ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης και να διευκρινίσουν το υπόβαθρό της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης