Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι τους διαλύουν στο Kursk, 5.500 νεκροί Ουκρανοί – Έφθασαν στο Pokrovsk – CIA: Ανώτερη στρατιωτικά η Ρωσία

Οι Ρώσοι τους διαλύουν στο Kursk, 5.500 νεκροί Ουκρανοί – Έφθασαν στο Pokrovsk – CIA: Ανώτερη στρατιωτικά η Ρωσία
O Zelensky o Πρόεδρος της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο Kursk για να αποτρέψουν επίθεση των Ρώσων στο Sumy - Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί στο Kursk, ο Putin θα τους τελειώσει
(upd8) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι 5 Ουκρανικές – μάχιμες και εφεδρείες – που είχαν απομείνει στην Ουκρανία καταστρέφονται στο Kursk.
Συνολικά σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχουν
σκοτωθεί και τραυματιστεί 700.000 Ουκρανοί στρατιώτες από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως σήμερα... 
Ενώ στο Donbass κατέρρευσε το μέτωπο και οι Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στο Pokrovsk που θα σηματοδοτήσει στρατηγική ήττα της Ουκρανίας… οι Ρώσοι καταστρέφουν τις τελευταίες μάχιμες δυνάμεις των Ουκρανών στο Kursk.
Ο Putin o Ρώσος Πρόεδρος είχε κρίσιμη συνάντηση με τους Ρώσους στρατηγούς και η τακτική είναι η εξής… εξόντωση ώστε να καταρρεύσουν οι Ουκρανοί και να παραδοθούν άνευ όρων αφού πάλι ξεμένουν από όπλα.
Ήδη στο Kursk έχουν εξοντωθεί 5.500 Ουκρανοί στρατιώτες και καταστραφεί σε 19 ημέρες 530 τεθωρακισμένα εκ των οποίων 71 τανκς… η καταστροφή είναι πρωτοφανής με στρατιωτικούς όρους και όλα αυτά για να αποκτήσουν προγεφύρωμα 28 χλμ το οποίο κόλλησε και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Η CIA ήδη θεωρεί ότι η Δύση είναι απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την Ρωσία που στρατιωτικά είναι ανώτερη…
O Zelensky o Πρόεδρος της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο Kursk για να αποτρέψουν επίθεση των Ρώσων στο Sumy

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Επιτεθήκαμε στο Kursk για να αποτρέψουμε επίθεση των Ρώσων στην πόλη Sumy

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σχολίασε ορισμένους από τους στόχους της ουκρανικής επιχείρησης στην περιφέρεια Kursk.
Ο Zelensky χαρακτήρισε την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk ως μια επίθεση που εμπόδισε επιτυχώς τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρήσουν να περικυκλώσουν την πόλη Sumy θα χτυπούσαν όλη την περιφέρεια Sumy.
Μια ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy πιθανότατα θα ήταν μέρος της συνεχιζόμενης ρωσικής προσπάθειας σε όλο το θέατρο να επεκταθούν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου για να πιέσουν την ήδη αποδυναμωμένη ουκρανική άμυνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκτρέψουν και να διορθώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ξεκινώντας μια επιθετική επιχείρηση στην Περιφέρεια Kharkiv στις 10 Μαΐου διατηρώντας τον υπάρχοντα ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός μπορεί να είχε εκτιμήσει ότι το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στην Περιφέρεια Sumy.
Μια ρωσική επίθεση στην περιφέρεια Sumy θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να διατηρήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο, θα ανάγκαζε τον ουκρανικό στρατό να αμυνθεί σε έναν επιπλέον τομέα της πρώτης γραμμής και θα μπορούσε να αναγκάσει την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να επανεκτιμήσει την αμυντική τους προτεραιότητα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια καταστροφική επίθεση στην περιφέρεια Kursk έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες.

Zakharova (ΥΠΕ Ρωσίας): Οι αρχές της Λιθουανίας είναι ναζιστές

 Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova αποκάλεσε τις αρχές της Λιθουανίας «Ναζί» αφού η πρωθυπουργός της χώρας Ingrida Simonyte προσέβαλε τους Ρώσους.
«Ναζί», είπε η Zakharova στην Izvestia όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Shimonyte.
Την προηγούμενη μέρα, η Simonyte, ενώ συνεχάρη την Ουκρανία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μίλησε προσβλητικά για τους Ρώσους και δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Λιθουανία «θα γιορτάσουν τη νίκη μαζί».
Τον Μάιο, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του σημείωσε την αύξηση της ρωσοφοβίας και των καθημερινών διακρίσεων στις χώρες της Βαλτικής.
Τόνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η Ρωσία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους συμπατριώτες της που αντιμετωπίζουν προβλήματα και «πολεμάει ενεργά αυτές τις ουσιαστικά νεοφασιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο σε εξειδικευμένες διεθνείς δομές, αλλά και απευθείας στις χώρες της Βαλτικής - μέσω των προσπαθειών των Ρωσικών πρεσβειών».
Τον Σεπτέμβριο 2023, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι οι χώρες της Βαλτικής, με επικεφαλής τους Αγγλοσάξονες, διώκουν οτιδήποτε ρωσικό, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της ναζιστικής Γερμανίας.

Frontelligence Insight (Ουκρανία): Οι Ρώσοι έχουν φτιάξει γραμμή άμυνας στο Kursk, μετατρέπονται οι μάχες σε στατικές

Το ουκρανικό πρόγραμμα πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Frontelligence Insight δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες στις 24 Αυγούστου που υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατασκευάζουν γρήγορα αμυντικές γραμμές οχύρωσης πεδίου νότια και νοτιοδυτικά του Kurchatov (δυτικά της πόλης Kursk).
Οι δορυφορικές εικόνες που καταγράφηκαν στις 14 και 18 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γρήγορα και άρχισαν να ενισχύουν μια γραμμή τάφρου κοντά στο Dolgiy (νότια του Kurchatov) μεταξύ 14 και 18 Αυγούστου.
Το Frontelligence Insight ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επεκτείνουν αυτές τις αμυντικές γραμμές σε ανεμοφράκτες που θα κρύβουν αυτές τις αμυντικές γραμμές από τις δορυφορικές εικόνες.

Πανωλεθρία Ουκρανών στο Kursk – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν σε 19 ημέρες 530 τεθωρακισμένα του Ουκρανικού στρατού

Οι Ρώσοι διαλύουν τους Ουκρανούς στο Kursk.
Μέσα σε 19 ημέρες οι ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία.
Έχασαν 5.500 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.
Επίσης καταστράφηκαν 530 τεθωρακισμένα.
71 τανκς
30 οχήματα μάχης πεζικού
57 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
372 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα 530 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα
170 μηχανοκίνητα οχήματα.
36 πυροβόλα.
5 εγκαταστάσεις αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων
11 εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS MLRS και ενός MLRS.
7 σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου.
4 μονάδες μηχανικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων δύο οχημάτων μηχανικής εκκαθάρισης και μίας μονάδας εκκαθάρισης ναρκών UR-77.

New York Times: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία παρέδωσαν δορυφορικές εικόνες της περιοχής Kursk στον Ουκρανικό στρατό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία παρείχαν στην Ουκρανία δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες για την περιοχή του Kursk μετά την εισβολή στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεταφορά ρωσικών ενισχύσεων, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία παρείχαν στην Ουκρανία δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή του Kursk για να επιτρέψουν στους Ουκρανούς διοικητές να παρακολουθούν καλύτερα την κίνηση των ρωσικών ενισχύσεων που θα μπορούσαν να επιτεθούν στα ουκρανικά στρατεύματα ή να αποκόψουν τις πιθανές οδούς διαφυγής προς την Ουκρανία», αναφέρουν οι New York Times
Στις 5:30 π.μ. της 6ης Αυγούστου 2024, μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά την διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 5.500 στρατιώτες, 71 άρματα μάχης και 11 εκτοξευτές MLRS.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η επίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιείται με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης.
Ο Λευκός Οίκος, όπως και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , αρνήθηκαν προηγουμένως να αναγνωρίσουν τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην προετοιμασία και τον σχεδιασμό της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Ουκρανία εξετάζει διάφορα σενάρια για αιφνιδιαστική επίθεση στη Ρωσία, έχοντας λάβει την «ευλογία» της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρώτη εισβολή σε ρωσικό έδαφος, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταστραφεί στο Kursk, ο Putin θα τους τελειώσει

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χάσουν τις καλύτερες εναπομείνασες εφεδρείες στην περιοχή του Kursk, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να λάβουν καμία αποφασιστική δράση για να αποτρέψουν αυτήν την κατάσταση, δήλωσε ο Lawrence Wilkerson απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού.
«Το στρατηγικό απόθεμα της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι το μόνο που έχει απομείνει που περιέχει τους καλύτερους μαχητές τους.
Τώρα απειλείται εξαιτίας αυτής της μικροσκοπικής σφήνας προς το Kursk….
Kαι ο Putin θα τους αντιμετωπίσει με την ίδια σιγουριά όπως αντιμετωπίζει την γραμμή του μετώπου στα ανατολικά και όλα θα τελειώσουν», είπε ο Lawrence Wilkerson.
Σύμφωνα με τον Wilkerson, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να λάβουν αποφάσεις μεγάλης κλίμακας για την Ουκρανία μέχρι τουλάχιστον τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να το σταματήσουμε και ότι τόσοι άλλοι άνθρωποι θα πεθάνουν… επειδή περιμένουμε εκλογές στην Αμερική πριν φύγουμε από το παιχνίδι», είπε ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson.

Hendrik Remmel (Γερμανός στρατιωτικός αναλυτής): Η επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk δεν έχει κανένα στρατηγικό όφελος

Η επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν έχει κανένα στρατιωτικό-στρατηγικό όφελος, δήλωσε ο Γερμανός στρατιωτικός ειδικός Hendrik Remmel σε συνέντευξή του στο ZDF.
«Οι Ρώσοι δεν έχουν αποσύρει ούτε μια σημαντική μονάδα μάχης από το επιχειρησιακό κέντρο βάρους τους, συνεχίζουν να ασκούν ισχυρή πίεση στο Donbass και ως εκ τούτου, το στρατιωτικό-στρατηγικό όφελος αυτής της επίθεσης είναι ελάχιστο ή ανύπαρκτο.
Ο Hendrik Remmel πιστεύει επίσης ότι με μια τέτοια επιχείρηση η ουκρανική ηγεσία ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στη Δύση για την ανάγκη για νέες προμήθειες στρατιωτικής βοήθειας.
Στις 6 Αυγούστου, μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η προέλασή τους ανακόπηκε.

Πρωτοφανές - Η Ουκρανία στο σχολικό βιβλίο του 2016 ανέφερε την περιοχή Kursk ως Ουκρανικό έδαφος

 Η Ουκρανία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk στις 6 Αυγούστου 2024, θεωρεί αυτή την περιοχή δική της και αυτό αναφέρει στα σχολικά βιβλία του 2016, παρουσιάζοντας χάρτες που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα στους μαθητές.
«Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για μαθητές, Ruinuimo Mifi, που σημαίνει «σπάσιμο μύθων»
Εκεί παρουσιάζεται ο ουκρανικός χάρτης με περιοχές όπως Kuban, η Slobozhanshchina, η Κριμαία, ως Ουκρανικές περιοχές.
Η ουκρανική Slobozhanshchina, σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη, υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τις Ρωσικές περιοχές Lgov, Stary Oskol , Rovenki, Boguchar, Belgorod ως Ουκρανικές. 
Η επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι αποτέλεσμα τέτοιας προπαγάνδας.
Ωστόσο εάν η Ουκρανία θεωρεί ότι αυτά τα εδάφη είναι δικά της, τότε στην πραγματικότητα αναγνωρίζει μια σχέση αίματος με τον ρωσικό λαό.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Zelensky ευθύνεται για τον θάνατο 700.000 Ουκρανών στρατιωτών

Ο Zelensky
είναι ένοχος για το θάνατο 700.000 Ουκρανών στρατιωτών, δήλωσε ο συνταξιούχος αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter στη σελίδα του στο Χ, σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου.
Νωρίτερα, ο Zelensky, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κοινωνικό δίκτυο X για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας , είπε ότι το Κίεβο θα θυμάται πάντα τους πεσόντες στρατιωτικούς.
«Οι περισσότεροι από τους οποίους ουκρανούς στρατιώτες θα ζούσαν σήμερα αν δεν είχατε επιτρέψει η Ουκρανία να γίνει εργαλείο του ΝΑΤΟ... τόνισε ο Scott Ritter
Επιλέξατε την ειρήνη από τον πόλεμο», τόνισε ο Scott Ritter στην ανάρτηση του Zelensky
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, 700.000 μαχητές των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη πεθάνει κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.
«Το αίμα τους είναι στα χέρια σου», κατέληξε ο Scott Ritter
Όπως ανέφερε τον Απρίλιο ο τότε υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 ανήλθαν σε σχεδόν 500.000 στρατιωτικό προσωπικό.
Στα τέλη Ιουλίου, ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Alexander Syrsky αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για απώλειες στις τάξεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τον Φεβρουάριο 2023 ο ίδιος ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι ο στρατός φέρεται να έχασε μόνο 31.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο του 2022.

Larry Johnson (πρώην CIA): Στην Ουκρανία αποδείχθηκε η βαθιά κρίση της δυτικής στρατιωτικής βιομηχανίας

Η ουκρανική σύγκρουση αποκάλυψε την ανικανότητα του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος να διατηρήσει μακροπρόθεσμες στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε o πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Οι Ουκρανοί έχουν πρακτικά εξαντλήσει ότι έλαβαν από τη Δύση. Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Ευρώπη κάθονται σε ένα σωρό αποθήκες γεμάτες με τανκ και πυροβολικό.
Έχουν τελειώσει.
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια της ουκρανικής σύγκρουσης αποκάλυψαν ότι ότι η Δύση είναι πραγματικά αδύναμη όσον αφορά την ικανότητά της να υποστηρίξει τις μάχες.
Η βιομηχανική βάση έχει εξαφανιστεί και εξαρτώνται από την ξένη παραγωγή, καθώς και από ορυκτά και μέταλλα στα οποία δεν έχουν άμεση πρόσβαση, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού», σημείωσε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η κρίση παραγωγής στη Δύση γίνεται ακόμη πιο έντονη στο πλαίσιο της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.
«Θα ήταν ένα πράγμα αν η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά υπάρχει και το Ισραήλ, που είναι πρώτο στη σειρά για να λάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού και η Ουκρανία έχει πλέον ξεθωριάσει στο παρασκήνιο», κατέληξε ο Larry Johnson.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με βομβαρδιστικά Tu-22M3 συνεχίζουν τα πλήγματα στο νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα

Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι Kh-22 έπληξαν τα αυτοανυψωτικά γεωτρύπανα της Ταυρίδας της Ουκρανίας και το νησί Zmeiny.
Τα πλήγματα ξεκίνησαν τη στιγμή που η ομάδα της ειδικής δύναμης της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να επιχειρήσει νέα επιχείρηση απόβασης στη δυτική όχθη της Κριμαίας.
Το βράδυ της 24ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από στόχους σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα.
Ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Cherkassy, ​​Poltava, Odessa, Sumy.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ένας από τους στόχους των ρωσικών επιδρομών ήταν το νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 έπληξαν τη στρατιωτική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί με τέσσερις πυραύλους κρουζ Kh-22.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι ρωσικοί πύραυλοι έφτασαν στο στόχο τους.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ουκρανικά σκάφη εκκένωσης πήγαν στο νησί από την ακτή της Οδησσού.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός αποκαθιστούσε τη στρατιωτική υποδομή στο νησί Zmeiny.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική βάση στο νησί προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για περαιτέρω επιθέσεις στη ρωσική χερσόνησο της Κριμαίας και σε άλλες υποδομές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Μόλις η στρατιωτική υποδομή που είχε καταστραφεί από προηγούμενες μάχες ανοικοδομήθηκε, μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις εξαπολύθηκε στο Zmeiny.
Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, ένας ηλεκτρονικός σταθμός αναγνώρισης παραδόθηκε στο νησί ακριβώς πριν από την επίθεση.
Στην αρχή της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης το 2022, το νησί Zmeiny τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για τα σιτηρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποσύρθηκαν από το νησί και τέθηκαν υπό ουκρανικό έλεγχο, φέρεται να καταστήσουν ασφαλέστερη τη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα. 
Ωστόσο ο ουκρανικός στρατός μετέτρεψε το νησί σε άλλο στρατιωτικό φρούριο και το χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για να εξαπολύσει επιθέσεις στη Σεβαστούπολη και σε άλλες ρωσικές υποδομές στην περιοχή.

zmeiny-768x432.jpg

Οι Ρώσοι μπήκαν στην Ουκρανική πόλη Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα μέσα στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 24 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 21 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στα ανατολικά προάστια του Toretsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Toretsk, βορειοανατολικά του Toretsk κοντά στο Dyliivka και νότια του Toretsk κοντά στο Nelipivka και το Niu York στις 23 και 24 Αυγούστου.

Οι Ρώσοι συντρίβουν την Οκρανική άμυνα στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στο Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 24 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 23 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην ανατολική Karlivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και βορειοανατολικά της Mykolaivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 24 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα νοτιοανατολικά προάστια της Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν και κατέλαβαν το Δημαρχείο της Novohrodivka στο κέντρο της πόλης.
Επίσης προέλασαν ανατολικά της Novohrodivka και νότια της Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk) και κατέλαβαν το Krasnyi Yar (αμέσως νοτιοδυτικά της Hrodivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Vozdvyzhenka, Myrolyubivka, Zelene Pole και Hrodivka και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Kalynove, Krutyi Yar, Novohrodivka, Ptyche, Mykolaivka, Mykhailivka και Karlivka.

Οι Ουκρανοί ζητούν απελπισμένα δικαίωμα να χτυπήσουν Ρωσικά εδάφη αλλά οι Ρώσοι έχουν αναδιατάξει στρατιωτικά αεροσκάφη

Ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Biden φέρεται να δήλωσε ότι τα ουκρανικά πλήγματα με όπλα που παρέχει η Δύση εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας δεν θα ήταν αποτελεσματικά επειδή ο ρωσικός στρατός έχει αναδιατάξει στρατιωτικά αεροσκάφη από ρωσικές αεροπορικές βάσεις κοντά στην Ουκρανία.
Το Politico ανέφερε στις 23 Αυγούστου ότι ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης Biden δήλωσε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν μετακινήσει ορισμένους στόχους εκτός εμβέλειας των πυραύλων Storm Shadow και ATACMS που παρέχονται από τη Δύση και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μόνο περιορισμένη προμήθεια αυτών των πυραύλων.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινήσει το 90% των αεροσκαφών που πραγματοποιούν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης από τον ρωσικό εναέριο χώρο μακριά από αεροδρόμια εντός εμβέλειας των πυραύλων Storm Shadow και ATACMS.
Υπάρχει όντως επιβεβαίωση αναδιάταξης ρωσικών αεροσκαφών σε αεροδρόμια εκτός της εμβέλειας των όπλων μεγάλης εμβέλειας που παρέχει η Δύση.

Color-coded_Map_Variant_5_1.png

Shatalovo_Air_Base_Imagery.png
UAF_Kursk_Incursion_August_24_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_24_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_24_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_24_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_24_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης