Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία παρέδωσαν δορυφορικές εικόνες της περιοχής Kursk στον Ουκρανικό στρατό

New York Times: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία παρέδωσαν δορυφορικές εικόνες της περιοχής Kursk στον Ουκρανικό στρατό
Κατά την διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 5.500 στρατιώτες, 71 άρματα μάχης και 11 εκτοξευτές MLRS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία παρείχαν στην Ουκρανία δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες για την περιοχή του Kursk μετά την εισβολή στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεταφορά ρωσικών ενισχύσεων, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία παρείχαν στην Ουκρανία δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή του Kursk για να επιτρέψουν στους Ουκρανούς διοικητές να παρακολουθούν καλύτερα την κίνηση των ρωσικών ενισχύσεων που θα μπορούσαν να επιτεθούν στα ουκρανικά στρατεύματα ή να αποκόψουν τις πιθανές οδούς διαφυγής προς την Ουκρανία», αναφέρουν οι New York Times.
Στις 5:30 π.μ. της 6ης Αυγούστου 2024, μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά την διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 5.500 στρατιώτες, 71 άρματα μάχης και 11 εκτοξευτές MLRS.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η επίθεση από τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιείται με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης.
Ο Λευκός Οίκος, όπως και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ , αρνήθηκαν προηγουμένως να αναγνωρίσουν τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην προετοιμασία και τον σχεδιασμό της επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Ουκρανία εξετάζει διάφορα σενάρια για αιφνιδιαστική επίθεση στη Ρωσία, έχοντας λάβει την «ευλογία» της ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρώτη εισβολή σε ρωσικό έδαφος, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης