Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hezbollah ανακοίνωσε την καταστροφή 11 ισραηλινών στόχων ως αντίποινα στο Ισραήλ με 320 πύραυλους Katyusha

Η Hezbollah ανακοίνωσε την καταστροφή 11 ισραηλινών στόχων ως αντίποινα στο Ισραήλ με 320 πύραυλους Katyusha
Σύμφωνα με το κίνημα, περισσότεροι από 320 πύραυλοι Katyusha εκτοξεύτηκαν σε στόχους στο Ισραήλ
Το κίνημα της Hezbollah του Λιβάνου ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο των αντίποινων εναντίον του Ισραήλ, χτυπώντας με επιτυχία 11 στρατιωτικούς στόχους, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του κινήματος.
Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η Hezbollah απαρίθμησε 11 στόχους που χτυπήθηκαν.
Αυτές περιλάμβαναν τις βάσεις Mayrun, Zaatun και Sahel των IDF και δύο βάσεις στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Golan, καθώς και τρεις στρατώνες και πολλά ισχυρά σημεία.
Σύμφωνα με το κίνημα, περισσότεροι από 320 πύραυλοι Katyusha εκτοξεύτηκαν σε στόχους στο Ισραήλ.
Η Hezbollah ανακοίνωσε την έναρξη των ενεργειών αντιποίνων για το χτύπημα του Τελ Αβίβ στα περίχωρα της Βηρυτού και τη δολοφονία του διοικητή Fuad Shukr.
Λίγο πριν από αυτό, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) κατηγόρησαν την Hezbollah ότι προετοιμάζει επίθεση μεγάλης κλίμακας και ανακοίνωσε προληπτικά πλήγματα στις θέσεις του κινήματος.
Οι αρχές της χώρας εισήγαγαν καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» για 48 ώρες.
Σύμφωνα με τους Times of Israel ο Ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε προληπτικά πλήγματα σε θέσεις ανάπτυξης πυραύλων του λιβανικού κινήματος Hezbollah 15 λεπτά πριν οι πύραυλοι της Hezbollah εκτοξευτούν προς το Τελ Αβίβ.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε απότομα μετά τη δολοφονία στα τέλη Ιουλίου του υψηλόβαθμου διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr στη Βηρυτό και του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης