Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με βομβαρδιστικά Tu-22M3 συνεχίζουν τα πλήγματα στο νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με βομβαρδιστικά Tu-22M3 συνεχίζουν τα πλήγματα στο νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 έπληξαν τη στρατιωτική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί με τέσσερις πυραύλους κρουζ Kh-22
Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι Kh-22 έπληξαν τα αυτοανυψωτικά γεωτρύπανα της Ταυρίδας της Ουκρανίας και το νησί Zmeiny.
Τα πλήγματα ξεκίνησαν τη στιγμή που η ομάδα της ειδικής δύναμης της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να επιχειρήσει νέα επιχείρηση απόβασης στη δυτική όχθη της Κριμαίας.
Το βράδυ της 24ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από στόχους σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα.
Ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Cherkassy, ​​Poltava, Odessa, Sumy.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ένας από τους στόχους των ρωσικών επιδρομών ήταν το νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 έπληξαν τη στρατιωτική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί με τέσσερις πυραύλους κρουζ Kh-22.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι ρωσικοί πύραυλοι έφτασαν στο στόχο τους.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ουκρανικά σκάφη εκκένωσης πήγαν στο νησί από την ακτή της Οδησσού.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός αποκαθιστούσε τη στρατιωτική υποδομή στο νησί Zmeiny.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική βάση στο νησί προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για περαιτέρω επιθέσεις στη ρωσική χερσόνησο της Κριμαίας και σε άλλες υποδομές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Μόλις η στρατιωτική υποδομή που είχε καταστραφεί από προηγούμενες μάχες ανοικοδομήθηκε, μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις εξαπολύθηκε στο Zmeiny.
Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, ένας ηλεκτρονικός σταθμός αναγνώρισης παραδόθηκε στο νησί ακριβώς πριν από την επίθεση.
Στην αρχή της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης το 2022, το νησί Zmeiny τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.
Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για τα σιτηρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποσύρθηκαν από το νησί και τέθηκαν υπό ουκρανικό έλεγχο, φέρεται να καταστήσουν ασφαλέστερη τη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο ο ουκρανικός στρατός μετέτρεψε το νησί σε άλλο στρατιωτικό φρούριο και το χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για να εξαπολύσει επιθέσεις στη Σεβαστούπολη και σε άλλες ρωσικές υποδομές στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης