Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύλληψη Pavel Durov: Άρνηση συνεργασίας καταλογίζει η Μόσχα στο Παρίσι - Medvedev: Υπολόγισε λάθος φεύγοντας από τη Ρωσία

Σύλληψη Pavel Durov: Άρνηση συνεργασίας καταλογίζει η Μόσχα στο Παρίσι  - Medvedev: Υπολόγισε λάθος φεύγοντας από τη Ρωσία
Ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονται σε επαφή με τον δικηγόρο του Durov
Σχετικά Άρθρα
Τις γαλλικές Αρχές ότι «αρνούνται να συνεργαστούν» με τη Μόσχα κατηγόρησε η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι, με αφορμή τη σύλληψη στη Γαλλία του ιδρυτή και επικεφαλής της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, Pavel Durov, ο οποίος μεταξύ άλλων, έχει και ρωσική υπηκοότητα.
«Ζητήσαμε αμέσως από τις γαλλικές αρχές να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της σύλληψης και απαιτήσαμε να προστατευθούν τα δικαιώματά του και να του επιτραπεί πρόσβαση στις προξενικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής η γαλλική πλευρά εξακολουθεί να αρνείται να συνεργαστεί στο θέμα», κατήγγειλε η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.
Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι Ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονται σε επαφή με τον δικηγόρο του Durov.

Medvedev: Ο Durov υπολόγισε λάθος

Ο Pavel Durov υπολόγισε λάθος φεύγοντας από τη Ρωσία και πιστεύοντας ότι δεν θα αναγκαστεί ποτέ να συνεργαστεί με τις ξένες υπηρεσίες ασφαλείας, εκτίμησε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Έκανε αναφορά σε συνομιλία που είχε με τον γεννημένο στη Ρωσία δισεκατομμυριούχο πριν χρόνια, στη διάρκεια της οποίας αποκάλυπψε ότι του είχε πει πως εάν δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης, τότε θα αντιμετωπίσει προβλήματα σε όποια χώρα και αν πάει.
Σημείωσε πως ο Pavel Durov ήθελε να είναι ένας «κοσμοπολίτης που ζει ωραία ζωή χωρίς πατρίδα», αλλά  «υπολόγισε λάθος».
«Για τους κοινούς εχθρούς μας πλέον είναι Ρώσος και κατά συνέπεια, απρόβλεπτος και επικίνδυνος» πρόσθεσε και κατέληξε ότι «ο Durov θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν μπορεί να επιλέξει την πατρίδα του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης