Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - επίθεση σε συναγωγή: Ύποπτος δράστης ένας 33χρονος Αλγερινός με νόμιμη άδεια παραμονής - Υπό κράτηση 4 άτομα

Γαλλία - επίθεση σε συναγωγή: Ύποπτος δράστης ένας 33χρονος Αλγερινός με νόμιμη άδεια παραμονής - Υπό κράτηση 4 άτομα
Συνολικά 4 άτομα είναι υπό κράτηση
Σχετικά Άρθρα
Ένας 33χρονος Αλγερινός που διαμένει νόμιμα στη Γαλλία και συνελήφθη το προηγούμενο 24ωρο στη Νιμ είναι ο ύποπτος για τη χθεσινή επίθεση εναντίον συναγωγής, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή 25/8 από πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
Συνολικά έχουν γίνει 4 συλλήψεις και κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτή στη νότια Γαλλία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο άνδρας συνελήφθη από μέλη της επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας Raid στη Νιμ, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο ύποπτος, που δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και οι πράξεις του καταγράφηκαν από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, επιτέθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί (τοπική ώρα, 9:00 ώρα Ελλάδας) εναντίον της συναγωγής της La Grand-Motte, μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στο Montpelieu στη νότια Γαλλία.
Από την επίθεση προκλήθηκαν πυρκαγιές, αλλά δεν υπήρχαν θύματα.
Ωστόσο, τραυματίστηκε ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας που επενέβη για το έργο της κατάσβεσης, καθώς εξερράγη φιάλη αερίου που βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά.
Ο δράστης είχε μια παλαιστινιακή σημαία στη ζώνη του και κάτι που μοιάζει με τη λαβή ενός πιστολιού, σύμφωνα με εικόνες του κλειστού κυκλώματος, την αυθεντικότητα των οποίων έλεγξε το AFP, ενώ στο κεφάλι φορούσε κόκκινη παλαιστινιακή μαντίλα και σε κάθε του χέρι κρατούσε ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού γεμάτο με ένα κιτρινωπό υγρό.
Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στο εσωτερικό της συναγωγής 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ραβίνος και λίγο αργότερα, στις 9 θα ξεκινούσε η πρωινή λειτουργία του Σαββάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης