Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ άρχισαν τον πόλεμο στην Ουκρανία με το δόγμα Wolfowitz – Σχέδιο βαλκανοποίησης της Ρωσίας, ολέθριο λάθος Biden

Οι ΗΠΑ άρχισαν τον πόλεμο στην Ουκρανία με το δόγμα Wolfowitz – Σχέδιο βαλκανοποίησης της Ρωσίας, ολέθριο λάθος Biden
Μεγάλος στόχος των ΗΠΑ ήταν να υποκινηθεί η αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα και στη συνέχεια να «βαλκανοποιηθεί η Ρωσία»
Σχετικά Άρθρα
Ανακοινώνοντας την απόφασή του να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα ο Robert Kennedy Jr., κατηγόρησε το νεοσυντηρητικό κατεστημένο των ΗΠΑ ότι σκόπιμα παρέσυρε τη Ρωσία στη σύγκρουση της Ουκρανίας εκτροχιάζοντας παράλληλα την ειρηνευτική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης του 2022 μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις 23 Αυγούστου στην Αριζόνα, ο ανιψιός του προέδρου John F. Kennedy ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Donald Trump ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Biden για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η αδύναμη Ουκρανία είναι ένας εκπρόσωπος σε έναν γεωπολιτικό πόλεμο που ξεκίνησε από τις φιλοδοξίες των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ για την αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία», είπε ο Kennedy.
«Τον Απρίλιο του 2022 θέλαμε τον πόλεμο.
Ο πρόεδρος Biden έστειλε τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Boris Johnson στην Ουκρανία για να αναγκάσει τον Zelensky να απορρίψει μια ειρηνευτική συμφωνία που είχε ήδη υπογράψει ο ίδιος και οι Ρώσοι», πρόσθεσε.
«Αυτή η ειρηνευτική συμφωνία θα είχε φέρει ειρήνη στην περιοχή», τόνισε.
Ο Kennedy σημείωσε ότι η απόφαση του Trump να θέσει εκ νέου επί τάπητος τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για την Ουκρανία «από μόνη της θα δικαιολογούσε την υποστήριξή μου στον Trump».

Οι νεοσυντηρητικοί ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Ο Kennedy «δήλωσε σωστά ότι οι νεοσυντηρητικοί ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», είπε στο Sputnik ο Earl Rasmussen, απόστρατος αντισυνταγματάρχης με περισσότερα από 20 χρόνια στον αμερικανικό στρατό και διεθνής σύμβουλος.
«Βασικά ψάχνουμε για σύγκρουση», τόνισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Kennedy έχει ιδιαίτερα καλή αντίληψη για τη συνεχιζόμενη κατάσταση και το ιστορικό υπόβαθρο της εκτυλισσόμενης σύγκρουσης.
«Ο Biden δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη», είπε ο Rasmussen.
«Δεν ενδιαφέρονται για τη δημοκρατία.
Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ουκρανία, ούτε η Γεωργία.
Τις θεωρούσαν πάντα μηχανισμό για περαιτέρω περικύκλωση και αποδυνάμωση της Ρωσίας», υπογράμμισε ο αναλυτής.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε βάσει του δόγματος Wolfowitz

Η Ουάσιγκτον προετοίμαζε για χρόνια τον πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία, υποστήριξε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ.
Είπε ότι το σχέδιο πιθανότατα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, όταν διατυπώθηκε το περιβόητο «δόγμα Wolfowitz», με στόχο τη διατήρηση της μοναδικής υπερδύναμης της Ουάσιγκτον.
Το Δόγμα Wolfowitz, εμπνευστής του οποίου ήταν ο πρώην υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Paul Wolfowitz περιέγραφε μια πολιτική μονομερούς και προληπτικής στρατιωτικής δράσης για την καταστολή πιθανών απειλών από άλλα κράτη αλλά κα την αποτροπή χωρών από το να ανέλθουν σε καθεστώς υπερδύναμης.
Το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο ήταν η συνέχεια αυτής της πολιτικής, επισήμανε ο ειδικός.
Τώρα που γνωρίζουμε ότι οι συμφωνίες του Minsk δεν επρόκειτο ποτέ να εφαρμοστούν με βάση τις δηλώσεις της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου Angela Merkel και πρώην Γάλλου προέδρου Francois Hollande», είπε ο Rasmussen.
«Γνωρίζουμε επίσης ότι έως και 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια αυτής της οκταετίας», πρόσθεσε.
«Λοιπόν, αυτό είναι ένα προγραμματισμένο πράγμα», υπερτόνισε.

Οι ΗΠΑ υποτίμησαν τον Putin και το πληρώνουν

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που αποσκοπούσαν να σταματήσουν την ενεργειακή συνεργασία της Μόσχας με τη Δυτική Ευρώπη, και το σαμποτάζ στο Nord Stream δεν έγιναν από τη μια μέρα στην άλλη, συνέχισε ο ειδικός.
Ο τελικός στόχος ήταν να υποκινηθεί η αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα και στη συνέχεια να «βαλκανοποιηθεί η Ρωσία»
, πιστεύει.
«Νομίζω ότι ο Putin το είδε αυτό», σημείωσε ο Rasmussen, προσθέτοντας ότι η Δύση υποτίμησε εντελώς τη Ρωσία.
«Δεν καταλάβαιναν τον ρωσικό λαό και τη ρωσική κουλτούρα και πώς θα αντιδρούσαν οι Ρώσοι στην κατάσταση. Πίστευαν ότι ο Putin απλώς θα υποχωρούσε» επισήμανε.
Τέλος ο Rasmussen καταδίκασε την αλαζονεία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ: «Αισθάνονται ότι βρίσκονται στη θέση που ήταν πριν από 30 χρόνια. Αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης