Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της Bank of China Liu Jin με οσμή διαφθοράς…

Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της Bank of China Liu Jin με οσμή διαφθοράς…
Στην ανακοίνωσή της η τραπεζα ανέφετε ότι ο Liu Jin παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους
Ο πρόεδρος της Bank of China Liu Jin παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.
Η κρατική τράπεζα ανέφερε ότι το συμβούλιό της ενέκρινε την απόφαση ο αντιπρόεδρος Ge Haijiao να ασκήσει προσωρινά καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου.
Ο Liu, γεννημένος το 1967, διορίστηκε αντιπρόεδρος της τράπεζας τον Απρίλιο του 2021.
Προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος της China Everbright Bank από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 και αντιπρόεδρος της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας  από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019.
Η αποχώρηση του Liu έπεται εκείνης του πρώην προέδρου της BOC Liu Liange, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2023 και τέθηκε υπό έρευνα από την αρχή κατά της διαφθοράς πριν από την παραδοχή της ενοχής για δωροδοκία αξίας άνω των 121 εκατομμυρίων γιουάν, καθώς η Κίνα ενέτεινε την εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη χρηματοπιστωτική βιομηχανία των 66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Liu Jin έχει επίσης εργαστεί για την κρατική Industrial and Commercial Bank of China, τη μεγαλύτερη τράπαζα στον κόσμο στον κόσμο από άποψη ενεργητικού, ως επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής και επικεφαλής στην περιφέρεια της Jiangsu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης