Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση έκλεισε το Telegram για να καταπνίξει κάθε κριτική στην εξωτερική της πολιτική

Η Δύση έκλεισε το Telegram για να καταπνίξει κάθε κριτική στην εξωτερική της πολιτική
Το Telegram είναι ένα από τα λίγα κανάλια που επιτρέπει στην πραγματικότητα να διακινηθούν πληροφορίες που ασκούν κριτική στα δόγματα της εξωτερικής πολιτικής της Δύσης
Η Δύση προσπαθεί να κατασιγάσει την κριτική της για την εξωτερική της πολιτική στην Ουκρανία και την Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πρώην αναλυτή της CIA.
Η επιχειρούμενη καταστολή στην πλατφόρμα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram οφείλεται στην επιθυμία της Δύσης να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα και να λογοκρίνει την κριτική της εξωτερικής της πολιτικής, σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή της CIA, Larry Johnson σε ανάλυσή του την Κυριακή 25 Αυγούστου.
Ο αναλυτής έκανε τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Sputnik μετά την είδηση ότι ο ιδρυτής της Telegram Pavel Durov συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές αφού το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο έξω από το Παρίσι.
«Νομίζω ότι όλες οι κατηγορίες είναι απίθανες, ψευδείς», είπε ο συνιδρυτής των Veteran Intelligence Professionals for Sanity.
«Τον κατηγορούν για τρομοκρατία. Και για απάτη.
Οπότε αυτό μυρίζει ξεκάθαρα πολιτική δίωξη».
«Θα τον κατηγορήσουν για τρομοκρατία επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει ορισμένες ομάδες, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τη Hamas επιτρέπεται να επικοινωνούν ελεύθερα στο Telegram.
Το Telegram είναι ένα από τα λίγα κανάλια που επιτρέπει στην πραγματικότητα να διακινηθούν πληροφορίες που ασκούν κριτική στα δόγματα της εξωτερικής πολιτικής.
Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά στη ρίζα της καταστολής του Telegram».

Η πολιτική δίωξη - Από φιλος του Macron ... εχθρός! 

Ο Durov φέρεται να αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες σχετικά με την έλλειψη μετριοπάθειας στο περιεχόμενο το Telegram,  γεγονός που οι αρχές ισχυρίζονται ότι τον εμπλέκει στην κοινή χρήση περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία, τη διακίνηση ναρκωτικών, την απάτη και το ξέπλυμα χρήματος.
Η πλατφόρμα έχει γίνει γνωστή επειδή φιλοξενείς πολιτικούς αντιφρονούντες της Δύσης, οι οποίοι είναι σε θέση να δημοσιεύουν περιεχόμενο που αποθαρρύνεται ή απαγορεύεται σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες.
«Υπήρξε μια εποχή που ο [Durov] θεωρούνταν φιλικά διακείμενος προς τον [Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron», υπενθυμίζει ο Johnson.
«Αλλά αυτή η περίοδος παρήλθε, γιατί αυτού του είδους η σύλληψη δεν θα είχε συμβεί χωρίς γνώση και έγκριση από τον Μacron».
«Είναι πιθανό να μετατραπεί σε διαπραγματευτικό χαρτί
. Το ερώτημα όμως είναι ποιος θα τον διαπραγματευτεί; Έφυγε από τη Ρωσία», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο τεχνολογικός επιχειρηματίας έφυγε από τη χώρα το 2014.
«Η αλήθεια είναι ότι έφυγε από τη Ρωσία και αποδέχθηκε τη γαλλική υπηκοότητα και επέλεξε να διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Επομένως, δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιότητας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για να τον επαναφέρουν με κάθε τρόπο. Δεν είναι χρήσιμος για τη Ρωσία από αυτή την άποψη».
«Νομίζω ότι οι Δυτικοί –οι Γάλλοι ιδιαίτερα– έκαναν λάθος που τον άρπαξαν γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει με κάποιο τρόπο μόχλευση ή θα δημιουργήσει ένα ζήτημα με τη Ρωσία».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-25_170943.png
Η κερκόπορτα

Προηγουμένως ο Durov ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι το FBI είχε προσπαθήσει να ενθαρρύνει έναν από τους μηχανικούς της Telegram να δημιουργήσει μια «κερκόπορτα» στην εφαρμογή για τη χρήση δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Johnson υποστήριξε ότι η κριτική για τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πόλεμο στην Ουκρανία και τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα στο Telegram εξέπληξε ιδιαίτερα τις δυτικές αρχές.
Η εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok δέχτηκε παρόμοια επίθεση από αμερικανούς γερουσιαστές νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ψηφίστηκε νομοθεσία για την απαγόρευση της εφαρμογής μετά τις προεδρικές εκλογές του φετινού φθινοπώρου.
Το φιλοϊσραηλινό λόμπι έχει εμπλακεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου, με το στέλεχος της Anti-Defamation League, Jonathan Greenblatt , να… θρηνεί για τη δημοτικότητα του φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου στην πλατφόρμα.
«Νομίζω ότι το μείζον ζήτημα σε σχέση με τη Δύση είναι η κάλυψη που παρέχει [το Telegram] για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και η κάλυψη που επιτρέπει σε σχέση με την ισραηλινή γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. », υποστήριξε ο Johnson.
«Πιστεύω ότι ιδιαίτερα το τελευταίο θέμα έχει ταράξει αρκετά τους Ισραηλινούς. Και έψαχναν να τον κλείσουν.
Οι Γάλλοι φέρεται να προσπαθούσαν να κλείσουν το Telegram. Θα δούμε λοιπόν.”
«Ακόμα κι αν είσαι Ρώσος δισεκατομμυριούχος, έχεις έναν μεγάλο, χοντρό στόχο στην πλάτη σου», προειδοποίησε.
Ο Johnson ισχυρίστηκε ότι οι συνεργάτες των ΗΠΑ σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης όπως το Sputnik και το RT θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν εκφοβισμό μετά τις επιδρομές του FBI στα σπίτια του Scott Ritter και του Dimitri Simes αυτόν τον μήνα.
«Έχουν ήδη κυνηγήσει τον Dimitri Simes», σημείωσε.
«Ο Dimitri είναι ένας Αμερικανός που πολιτογραφήθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970 επειδή ήταν αντιφρονών ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Και τώρα η ίδια η χώρα στην οποία κατέφυγε για ελευθερία και προστασία έχει στραφεί εναντίον του και έχει εξαπολύσει εναντίον του την εκδοχή μας για τη μυστική αστυνομία».
«Αν μπορεί να συμβεί σε κάποιον σαν τον Dimitri, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης