Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ένας Βρετανός δημοσιογράφος νεκρός και έξι τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση – Επλήγη συνεργείο του Reuters

Ουκρανία: Ένας Βρετανός δημοσιογράφος νεκρός και έξι τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση – Επλήγη συνεργείο του Reuters
Τέσσερις από τους τραυματίες είναι δημοσιογράφοι του Reuters, ανάμεσά τους ένας Ουκρανός
Ένας Βρετανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση στο Kramatorsk που σημειώθηκε αργά το βράδυ στις 24 Αυγούστου, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.
Τέσσερις από τους τραυματίες είναι δημοσιογράφοι του Reuters, ανάμεσά τους ένας Ουκρανός και εκπρόσωποι του Τύπου από τις ΗΠΑ, τη Λετονία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Δύο από τους τραυματίες δημοσιογράφους χρειάστηκαν νοσηλεία.
Άλλες δύο γυναίκες κάτοικοι της περιοχής τραυματίστηκαν επίσης από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η σορός ενός 40χρονου Βρετανού δημοσιογράφου ανασύρθηκε από τα ερείπια στις 6:35 μ.μ. στις 25 Αυγούστου, μετά από μακρά, 19ωρη αναζήτηση.
Σε ανακοίνωσή του, το Reuters ανέφερε ότι μια ομάδα έξι ατόμων διέμενε στο ξενοδοχείο Sapphire όταν χτυπήθηκε από προφανή πυραυλικό χτύπημα.
Νωρίτερα, στις 25 Αυγούστου, ο κυβερνήτης της Περιφέρειας του Donetsk Vadym Filashkin σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν και ένας άλλος ως αγνοούμενος, προσθέτοντας ότι ήταν «πολίτες της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας».
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης