Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε – Ισχυρή προέλαση Ρώσων σε όλο το μέτωπο – Ανακτούν χαμένα εδάφη στο Kursk, σκόνη 544 τεθωρακισμένα

Ξεκίνησε – Ισχυρή προέλαση Ρώσων σε όλο το μέτωπο – Ανακτούν χαμένα εδάφη στο Kursk, σκόνη 544 τεθωρακισμένα
Οι Ρώσοι πήραν την πρωτοβουλία στο Kursk και ανακαταλαμβάνουν εδάφη... - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα  - Sunday Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν σε μια σημαντική νίκη στο Pokrovsk, ήταν περιπέτεια το Kursk
(upd9) Η αρχή του Ουκρανικού τέλους ξεκίνησε…
Ο Ρωσικός στρατός άρχισε να ανακαταλαμβάνει εδάφη στο Kursk ενώ το πιο σημαντικό όλων προελαύνει με απίστευτη ταχύτητα προς το Pokrovsk, μπήκε ήδη στο Toretsk ενώ η νέα εξέλιξη είναι ότι οι Ρώσοι προελαύνουν και προς το Ugledar εκεί όπου είχαν κολλήσει για ενάμιση έτος.
Είναι ξεκάθαρο το τοπίο, η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk ήταν μια παροιμιώδης αποτυχία, έχασαν 6.000 επίλεκτους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων μάταια και 544 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα σε διάστημα 20 ημερών…
Αυτό δεν ονομάζεται επιτυχία αλλά τραγική αποτυχία.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις άπαξ και σταθεροποίησαν πλήρως το μέτωπο στο Kursk και παίρνουν την πρωτοβουλία ανακτώντας εδάφη… εστιάζουν στο Donbass… όπου ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε επαφές με τους Ρώσους στρατηγούς, χάραξαν στρατηγική και ετοιμάζουν κάτι μεγάλο.
Οι Ρώσοι δεν είναι οπαδοί των βιαστικών κινήσεων... είναι μετρ του πολέμου φθοράς...
Το οδυνηρό τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει.

Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Μόνο στο Kursk σε διάστημα 20 ημερών οι Ουκρανοί έχασαν 6.000 στρατιώτες και 544 τεθωρακισμένα

Η Ουκρανική επίθεση στο Kursk αποδεικνύεται ολέθριο λάθος.
«Οι απώλειες των Ουκρανών σε μια ημέρα ήταν πάνω από 300 στρατιώτες και 14 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 7 μηχανοκίνητα οχήματα, κ.α.».
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού ήταν πάνω από 5.800 στρατιώτες,
72 άρματα μάχης,
31 οχήματα μάχης πεζικού,
58 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
383 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων 544
177 μηχανοκίνητα οχήματα,
37 πυροβόλα όπλα
5 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας,
11 εκτοξευτές πολλαπλής εκτόξευσης πυραυλικών, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS MLRS» κ.α..

Οι Ρώσοι επίσης έπληξαν την ουκρανική περιοχή Sumy, με στόχο τις εφεδρείες της 22ης, 41ης, 54ης, 61ης, 115ης μηχανικής, 80ης, 82ης αεροπορικής επίθεσης και 92ης ταξιαρχίας εφόδου καθώς και της 1ης Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς.
Η 101η και η 103η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας χτυπήθηκαν επίσης κοντά στους οικισμούς Belopolye, Belovody, Vorozhba, Druzhba, Katerinovka, Obody, Pervomayskoye, Pershetravnevoye, Peremoga, Svessa, Sumy, Ugroyedy, Yunakovka και Yastrebinoyery.

Οι Ρώσοι πήραν την πρωτοβουλία στο Kursk και ανακαταλαμβάνουν εδάφη... - Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα 

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις στην περιφέρεια Kursk
εν μέσω αναφορών για συνεχιζόμενες ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή στις 25 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις στην Komarovka (νοτιοδυτικά του Korenovo) και απωθούν Ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή.
Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν την Olgovka και το Kremyanoye (και τα δύο ανατολικά του Korenevo) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν δυτικά του Kremyanoye
Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν στοιχεία της Ρωσικής 18ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων στη Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) και ότι στοιχεία είτε της ρωσικής 810ης ναυτικής ταξιαρχίας πεζικού (Στόλος Μαύρης Θάλασσας [BSF]) ή 1427ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (Εδαφικά Στρατεύματα) διέρρηξαν την ουκρανική περικύκλωση και επέτρεψαν στο προσωπικό της 18ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων να αποσυρθεί.
Οι μάχες συνεχίζονται εντός της Malaya Loknya.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιχειρούν σε επιλεγμένες περιοχές της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν τα εδάφη στο Kursk.
Ο αρχηγός της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ramzan Kadyrov υποστήριξε παρομοίως στις 25 Αυγούστου ότι στοιχεία του Ρωσικού 14ου Τάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων του Συντάγματος Akhmat υπό το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) εκκένωσαν επιτυχώς 51 στρατεύσιμους από τη μάχη κοντά στο Ulanok (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται κοντά στο Russkoye Porechnoye, στο Cherkasskoye Porechnoye και στο Martynovka (όλα βορειοανατολικά της Sudzha).
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν και εκκαθάρισαν το Spalnoye (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Borki και Spalnoye στις 25 Αυγούστου.

Η Ρωσία κατέρριψε 20 drones της Ουκρανίας - Άρση αναστολής πτήσεων στο αεροδρόμιο της Saratov

Αντιαεροπορικά συστήματα της Ρωσίας κατέστρεψαν είκοσι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόδου που εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.
Τα εννέα από τα drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Saratov, άλλα τρία στην Kursk, από δύο στην Belgorod, στην Bryansk και στην Τula, και από ένα στην Ariel και στη Ryazan, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Άρση αναστολής πτήσεων στο αεροδρόμιο της Saratov

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι περιορισμοί των πτήσεων, που είχαν επιβληθεί στο αεροδρόμιο της Saratov, της πρωτεύουσας της ομώνυμης περιφέρειας, έπειτα από έφοδο ουκρανικών drones, αίρονται.
Ο περιφερειάρχης της Saratov Ρομάν Μπουσάργκιν γνωστοποίησε μέσω Telegram ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε και πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών ουκρανικών drones.
Η γυναίκα «νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» και οι γιατροί «δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Μπουσάργκιν.
Στην περιφέρεια Σαράτοφ, κάπου 900 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, κοντά στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, βρίσκεται η πόλη Ένγκελς και η φερώνυμη βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Η βάση αυτή έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αφότου ξέσπασε ο πόλεμος το 2022.

Ένας τραυματισμένος ηλικιωμένος πριν πεθάνει τραγούδησε και είπε… ελευθερώστε την γη μας

Το κανάλι Readovka Telegram είπε πώς ένας ηλικιωμένος που τραυματίστηκε στην περιοχή του Kursk τραγούδησε στους εθελοντές που τον μετέφεραν πριν τον θάνατό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε από βλήμα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ελευθερώστε τη γη μας, διώξτε τον εχθρό από τη γη μας», είπε ο παππούς όταν τον έβγαλαν έξω.
«Ο παππούς, τραυματισμένος από βλήμα, τραγούδησε πριν πεθάνει.
Οι εθελοντές μας προσπάθησαν όσο καλύτερα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή του.
Του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και ο ηλικιωμένος, σαν να μην πονούσε, τους τραγούδησε ένα τραγούδι των παλιών φρουρών.
Αργότερα, η καρδιά του ηλικιωμένου σταμάτησε και πέθανε στο νοσοκομείο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι Ρώσοι μπήκαν στην κρίσιμη πόλη Toretsk στην περιοχή του Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα βορειοανατολικά και νότια του Toretsk και εντός των ανατολικών προαστίων του Toretsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα περαιτέρω κατά μήκος των ανατολικών προαστίων του Toretsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά κατά μήκος του καναλιού Siverskyi-Donets Donbas νότια της Ozaryanivka (βορειοανατολικά του Toretsk) και περαιτέρω εντός του ανατολικού και κεντρικού Niu York (νότια του Toretsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στο ανατολικό Toretsk, αλλά ότι οι αμυντικές θέσεις και τα χαρακτηριστικά του εδάφους της Ουκρανίας επιβραδύνουν τις ρωσικές προόδους.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Toretsk, βόρεια του Toretsk κοντά στο Dyliivka, ανατολικά του Toretsk κοντά στο Druzhba και στο Pivnichne και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York και στο Nelipivka στις 24 και 25 Αυγούστου.

Κυκλώνουν το Pokrovsk, οι Ουκρανοί οπισθοχωρούν – Έρχεται μεγάλη στρατηγική νίκη για τους Ρώσους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 25 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στη νότια και ανατολική Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 50% του οικισμού.
Επίσης προχώρησαν μέχρι τα περίχωρα της Marynivka (αμέσως νότια της Novohrodivka), προχώρησαν έως και 5,45 χιλιόμετρα πλάτος και 1,7 χιλιόμετρα βαθιά βόρεια του Kalynove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχώρησαν κατά μήκος της δεξαμενής Karlivske ανατολικά του Kalynove.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Vozdvyzhenka, Zelene Pole, Myrolyubivka, Hrodivka, Krutyi Yar και Krasnyi Yar και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στο Kalynove, Novohrodivka, Marynivka, Ptyche και Karlivka στις 2 Αυγούστου 24 και

Οι ρωσικές δυνάμεις Vostok προχώρησαν προς την Konstantinovka κοντά στο Ugledar

Οι μαχητές της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων «Vostok» προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Konstantinovka στον τομέα Ugledar, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μονάδες επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Vostok από τη Σαχαλίνη προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Konstantinovka στο τμήμα Ugledar της κατεύθυνσης Yuzhnodonetsk της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Οι Ρώσοι με μοτοσυκλέτες διαπερνούν τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσω της γκρίζας ζώνης, αεροσκάφη επίθεσης καταστρέφουν χαρακώματα, πυροβολούν τον εχθρό από άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού».

Alaudinov (Akhmat): Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κυριαρχούν σήμερα σε ολόκληρη τη γραμμή μάχης, στο Donbass και στο Kursk

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κυριαρχούν σε ολόκληρη τη γραμμή μάχης και καταγράφεται μια ισχυρή προέλαση προς την κατεύθυνση του Donetsk, δήλωσε ο υποστράτηγος Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας.
Νωρίτερα, είπε ότι στο τέλος της ημέρας, οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Akhmat ενισχύθηκαν, μετακινώντας τον εχθρό σε ορισμένες περιοχές της κατεύθυνσης του Kursk.
«Αν μιλάμε για άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή για την κατεύθυνση του Donetsk, τότε καταγράφουμε επίσης μια πολύ ισχυρή προέλαση των στρατευμάτων μας.
Όλες αυτές τις μέρες, όλες οι μονάδες μας προχωρούν καλά...
Μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ρωσία κυριαρχεί σε όλη τη γραμμή της μάχης».
Ο Alaudinov διαβεβαίωσε επίσης ότι παρά το πρόσφατο «κύμα» των ουκρανικών σχηματισμών στην κατεύθυνση του Kursk και τις προσπάθειες προώθησης, ο εχθρός καταστρέφεται και θα συνεχίσει να καταστρέφεται.

Sunday Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν σε μια σημαντική νίκη στο Pokrovsk, ήταν περιπέτεια το Kursk

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, με φόντο την «περιπέτεια» στην περιοχή του Kursk, βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάρρευση της άμυνάς τους στην περιοχή της πόλης Pokrovsk (Ρωσικά Krasnoarmeysk) στο Donetsk, η οποία φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά σε μια μεγάλη νίκη, γράφει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.
«Ουκρανοί αξιωματικοί προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να εξηγήσουν την προφανή κατάρρευση (της άμυνας) στην περιοχή του Pokrovsk (όπως αποκαλεί το καθεστώς του Κιέβου την πόλη Krasnoarmeysk): Κάποιοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη βλημάτων πυροβολικού, αλλά για τους Ρώσους χρησιμοποιώντας νέες τακτικές ή χρήση βομβών ολίσθησης και ηλεκτρονικού πολέμου προελαύνουν.
Όλοι τους, ωστόσο, συμφώνησαν ότι ένα από τα κύρια προβλήματα ήταν η συνολική αριθμητική υπεροχή των Ρώσων», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.
Ο λοχαγός Dzvenislava Rimar των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συμμετείχε στις μάχες κοντά στο Pokrovsnk, παραπονέθηκε ότι οι ουκρανοί μαχητές ήταν «εξαντλημένοι».
Όπως σημειώνει η Sunday Times, με την επίθεσή του στην περιοχή του Kursk, το Κίεβο ήλπιζε να αποσπάσει την προσοχή των ρωσικών δυνάμεων από την κατεύθυνση του Donbass, στην οποία τα ουκρανικά στρατεύματα δέχονταν «αφόρητη» πίεση, αλλά αυτό το σχέδιο απέτυχε.
«Αυτή η επίθεση στην περιοχή του Kursk δεν είχε καμία επίδραση σε κανένα τομέα του μετώπου.
Οι Ρώσοι επιτίθενται συνεχώς».
Εάν απελευθερωθεί, το Pokrovsk θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη μετά το Bakhmut ή Artemovsk που θα καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Washington Post: Οι Ουκρανοί ανησυχούν για τις συνέπειες της επίθεσης στο Kursk

Οι κάτοικοι της Ουκρανίας ανησυχούν για τις συνέπειες της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει στη ζώνη της Βορειοδυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και ο τελικός στόχος του Κιέβου στην κατεύθυνση του Kursk παραμένει άγνωστος στον πληθυσμό, αναφέρει η Washington Post.
Καθώς η αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στη Ρωσία έφθασε τις 20 ημέρες και μοιάζει όλο και περισσότερο με μια παρατεταμένη επιχείρηση, οι απλοί Ουκρανοί αρχίζουν να αμφισβητούν το πιθανό όφελος της διασυνοριακής επίθεσης...
Αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με τον τελικό στόχο της ουκρανικής ηγεσίας στο Kursk έχει επίσης αυξήσει την ανησυχία του κοινού καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να προελαύνουν στις ουκρανικές δυνάμεις στα ανατολικά», αναφέρει η Washington Post
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι Ουκρανοί αναρωτιούνται γιατί το Κίεβο ξοδεύει τόσους πόρους στην προσπάθεια να καταλάβει τη ρωσική γη αντί να υπερασπιστεί το Ουκρανικό έδαφος.
Η Washington Post σημειώνει ότι ο κόσμος εξέφρασε ανησυχία για τους στρατιώτες στο μέτωπο του Donetsk, αφού τώρα τους έχουν απομείνει ακόμη λιγότερα πυρομαχικά λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα από αυτά στάλθηκαν στην επίθεση στην περιοχή του Kursk.
Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα γράφει ότι οι Ουκρανοί αναρωτιούνται εάν η Ουκρανία θα επιλέξει πραγματικά να διατηρήσει την επίθεση στο ρωσικό έδαφος εάν τα ρωσικά στρατεύματα επιτεθούν στο Pokrovsk.

Η Ουκρανία δεν θέλει να επιτεθεί… και ζήτησε από τη Λευκορωσία να αποσύρει τα στρατεύματα της από το Gomel στα σύνορα

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, κάλεσε τη Λευκορωσία να αποσύρει τον στρατό της από τα σύνορα.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, επικαλούμενο πληροφορίες, η Λευκορωσία «συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό προσωπικού, ιδίως Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, στην περιοχή Gomel, κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας».
Το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να προβεί σε εχθρικές ενέργειες και κάλεσε τη γειτονική δημοκρατία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα «σε απόσταση που υπερβαίνει το εύρος των συστημάτων πυρός που διαθέτει η Λευκορωσία».
Στις 9 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko ανέφερε ότι περίπου 10 επιθετικά drones είχαν παραβιάσει τα σύνορα της Λευκορωσίας από την Ουκρανία. Αρκετοί στόχοι καταρρίφθηκαν, τα υπόλοιπα UAV «παραδόθηκαν» στην Ρωσία , αφού οι δύο χώρες έχουν κοινό σύστημα αεράμυνας.
Ο Alexander Lukashenko πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα υπόλοιπα drones καταστράφηκαν.
Ο Λευκορώσος ηγέτης το χαρακτήρισε πρόκληση, σημειώνοντας ότι δεν θα μείνει αναπάντητο.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Alexander Volfovich είπε ότι η Λευκορωσία τον Αύγουστο εντόπισε έξι περιπτώσεις αναγνώρισης της επικράτειάς του από drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από την άποψη αυτή, ο Alexander Lukashenko έδωσε οδηγίες για την ενίσχυση των στρατευμάτων στις τακτικές κατευθύνσεις Gomel και Mozyr στα νότια, όπου συνορεύει με την Ουκρανία.
Ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι μια ομάδα στρατευμάτων ήταν ήδη σε θέση και έτοιμη να απαντήσει σε οποιεσδήποτε προκλήσεις από την Ουκρανία.

Alexander Dubinsky (Ουκρανός Βουλευτής): Η Kamala Harris αποκάλυψε τα ψέματα του Zelensky


Η δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, ότι προειδοποίησε τον Zelensly ότι οι Ρώσοι ετοιμάζουν εισβολή στα ανατολικά αναιρεί εντελώς τα πολλά χρόνια ψέματά του Zelensky, έγραψε σχετικά ο βουλευτής της Ουκρανικής Βουλής, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία..
Νωρίτερα, η Kamala Harris είπε στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο ότι 5 ημέρες πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης συναντήθηκε με τον Zelensky για να τον προειδοποιήσει για τα σχέδια της Ρωσίας.
«Η Kamala Harris αποκαλύπτει τα ψέματα του Zelensky σε προεκλογική συγκέντρωση.
Αυτή η δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ σχετικά με μια προειδοποίηση προς τον Zelensky… διαγράφει εντελώς τα πολλά και χρόνια ψέματα του Zelensky και της συνοδείας του ότι «υπέθεσαν, αλλά δεν ήταν σίγουροι».
Και επομένως δεν ενημέρωσαν τους πολίτες τους για τον πόλεμο», έγραψε ο βουλευτής Alexander Dubinsky.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ο Zelensky, γνωρίζοντας για την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ήθελε να μοιάζει με έναν «ήρωα».
«Ο κύριος στόχος των αρχών ήταν να εμποδίσουν τους άνδρες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όσο τα σύνορα ήταν ανοιχτά», πρόσθεσε ο βουλευτής.
Νωρίτερα, το περιοδικό Time, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Kamala Harris με τον Zelensky είχαν διαφωνίες πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο Zelensky, σύμφωνα με το περιοδικό Time, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο Μόναχο κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιβάλει προληπτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να στείλει όπλα στην Ουκρανία.
Η Kamala Harris απέρριψε και τις δύο προτάσεις.

Οι Ρώσοι διαλύουν συστηματικά τις Ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές σε Kharkiv, Sumy, Kherson και Mykolaiv

Στις 25 Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μια σειρά καταστροφικών επιδρομών στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας.
Η τελευταία επίθεση είχε ως στόχο κυρίως τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ανατολικές περιοχές, καθώς και στα νότια της χώρας.
Τη νύχτα αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Mykolaiv και Kherson, ενώ οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις σφυροκοπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις περιοχές Kharkiv, Sumy με εκατοντάδες πυραύλους και βαριές βόμβες καθημερινά.
Ως αποτέλεσμα ενός άλλου ρωσικού χτυπήματος ακριβείας, ένα ξενοδοχείο καταστράφηκε στην πόλη Kramatorsk στο Donbass.
Το Κίεβο προσπάθησε να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό για άλλη μια επίθεση σε υποτιθέμενη αστική εγκατάσταση.
Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν μόνο δημοσιογράφοι και η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.
Μάλιστα, ο ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε άλλο ένα σημείο προσωρινής ανάπτυξης Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων.
Συνηθισμένοι για άνεση, οι ξένοι ταξιδιώτες στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές και οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές εξακολουθούν να προτιμούν την άνεση στα ξενοδοχεία στο πίσω μέρος από τους στρατώνες στην πρώτη γραμμή, παρά τα σκληρά μαθήματα από προηγούμενα καταστροφικά ρωσικά χτυπήματα σε ξενοδοχεία σε όλη την Ουκρανία.
Περισσότερα σημεία προσωρινής ανάπτυξης Ουκρανών μαχητών φέρεται να καταστράφηκαν στην περιοχή του Kharkiv.
Ορισμένες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτικών και ξένων μισθοφόρων χτυπήθηκαν στην πόλη Kharkiv.
Ένας ακόμη στόχος καταστράφηκε στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα οδήγησαν σε μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη Chuguev.

UAF_Kursk_Incursion_August_25_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_25_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_25_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_25_2024.png
Vremivka_-_Marinka_Direction_Battle_Map_Draft_August_25_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης