Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλόνισαν Κίεβο, Οδησσό, Khmelnitsky και Kharkiv

Ουκρανία: Εκρήξεις συγκλόνισαν Κίεβο, Οδησσό, Khmelnitsky και Kharkiv
Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, την Οδησσό, το Khmelnitsky και το Kharkiv
Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, την Οδησσό, το Khmelnitsky και το Kharkiv, ανέφεραν οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας.
«Εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή του Κιέβου», γράφει η έκδοση “Glavkom” στο κανάλι Telegram. αργότερα, το τηλεοπτικό κανάλι “Public” ανέφερε για επανειλημμένες εκρήξεις στην πόλη.
Σύμφωνα με αυτό, εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στη Vinnytsia, στο Kremenchuk της Poltava, στο Kryvyy Rih της Dnipropetrovsk, καθώς και στην ελεγχόμενη από την AFU πόλη Zaporizhzhya.
Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία.

Κατάρριψη ρωσικών drones

Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν ρωσική αεροπορική επιδρομή με drones, ανακοίνωσε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες.
Καταρρίφθηκαν μια δεκαριά ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης καθώς κατευθύνονταν προς την περιοχή, διαβεβαίωσε ο Σερχίι Πόπκο, ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Κιέβου, μέσω Telegram.
Πρόσθεσε πως θα δοθούν πιο πλήρη στοιχεία για το εύρος της νέας ρωσικής επιδρομής αργότερα σήμερα.
Στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και της ανατολικής Ουκρανίας παρέμενε ακόμη σε ισχύ συναγερμός για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές πριν από μια ώρα και κάτι, στις 05:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε εξάλλου σε ανάρτησή του στην Telegram ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος και νερού σε τμήματα του Κιέβου ύστερα από μεγάλη αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε έκτακτες διακοπές ρεύματος μετά τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης