Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Σε κρίση βυθίζεται η γερμανική οικονομία, επιδεινώθηκαν οι προσδοκίες

Ifo: Σε κρίση βυθίζεται η γερμανική οικονομία, επιδεινώθηκαν οι προσδοκίες
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών επίσης επιδεινώθηκε.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο  διατηρήθηκαν οι επιχειρηματικές προοπτικές της Γερμανίας, αναδεικνύοντας την κατήφεια που κατακλύζει και πάλι τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μετά το φρένο στην ανάκαμψη στις αρχές του έτους.
Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε στο 86,8 τον Αύγουστο από αναθεωρημένο 87 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας το 85,8 που είδαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών επίσης επιδεινώθηκε.
«Η γερμανική οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο σε κρίση», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φουέστ, σε ανακοίνωσή του.
Σημείωσε ότι οι προσδοκίες επιδεινώθηκαν τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες.
Μιλώντας στο Bloomberg, είπε ότι η οικονομία «έχει κολλήσει σε στασιμότητα εδώ και αρκετό καιρό και αυτό χειροτερεύει – αυτό μας λένε τα στοιχεία».
Η αισιοδοξία ότι η Γερμανία θα ανακάμψει το 2024 από δύο χρόνια σχεδόν μηδενικής ανάπτυξης έχει εξασθενήσει, καθώς το αναμενόμενο άλμα στις καταναλωτικές δαπάνες δεν έγινε ποτέ και ο βιομηχανικός τομέας της χώρας συνεχίζει να αγωνίζεται.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ο Παγκόσμιος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της S&P παρέμεινε για δεύτερο μήνα τον Αύγουστο κάτω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης