Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 3% για το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής, στα 80 δολ. το brent - Αβεβαιότητα για τον εφοδιασμό

Ράλι 3% για το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής, στα  80 δολ. το brent - Αβεβαιότητα για τον εφοδιασμό
Ανησυχίες στην αγορά για τη σταθερότητα στον εφοδιασμό πετρελαίου
Ράλι σχεδόν 3% σημειώνει σήμερα (26/8/2024) η τιμή του πετρελαίου, λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τη σταθερότητα του εφοδιασμού, που απορρέει από τον κίνδυνο επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Ισραήλ και η Hezbollah, αντάλλαξαν καταιγισμό πυραύλων. Η Hezbollah ανταπέδωσε τη δολοφονία του Fuad Shukr, ενός υψηλόβαθμου διοικητή στη Βηρυτό, εκτοξεύοντας εκατοντάδες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ. Προηγουμένως, ισραηλινά αεροσκάφη είχαν επίσης στοχεύσει τοποθεσίες στο Λίβανο.

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, η τιμή του αμερικανικού αργού για παραδόσεις Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 2,8% στα 76,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent για διακανονισμούς Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 3%, στα 80 δολάρια το βαρέλι.

Θα παραμείνουν υψηλά οι τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον στρατηγικό εμπειρογνώμονα για τα μεταλλευτικά και ενεργειακά εμπορεύματα στην Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar.
«Ενώ οι προσδοκίες της αγοράς επικεντρώνονται στο ότι η επίθεση του Ιράν θα πλήξει το Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, η απάντηση του Ισραήλ θα είναι εξίσου σημαντική. Και η απάντηση του Ισραήλ μπορεί να περιλαμβάνει μια επίθεση στον εφοδιασμό πετρελαίου του Ιράν και στις σχετικές υποδομές, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το 3-4% του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου», δήλωσε ο Dhar.

brent_6.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης