Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήκουστο – Αφρικανοί μετανάστες στις ΗΠΑ ζητούν από το κράτος περισσότερα χρήματα – «Σταματήστε να δίνετε βοήθεια στο Ισραήλ και στην Ουκρανία»

Ανήκουστο – Αφρικανοί μετανάστες στις ΗΠΑ ζητούν από το κράτος περισσότερα χρήματα – «Σταματήστε να δίνετε βοήθεια στο Ισραήλ και στην Ουκρανία»

Το οικονομικό έτος 2023, οι ΗΠΑ παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αξίας 677 εκατομμυρίων δολαρίων

Μια πρόσφατη έκθεση από την USA Today περιγράφει λεπτομερώς την αδιαφορία που βιώνουν οι Αφρικανοί μετανάστες στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε σύγκριση με το πώς οι ΗΠΑ ξοδεύουν τη βοήθειά τους σε άλλα ζητήματα εξωτερικών υποθέσεων, όπως η Ουκρανία.
Η έκθεση από την USA Today διαπίστωσε ότι οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι από τις χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Σουδάν αισθάνονται «αφημένοι από το αμερικανικό συναίσθημα και τις δαπάνες», ιδιαίτερα όσον αφορά το Ισραήλ και την Ουκρανία.
Περίπου 72.000 Σουδανοί ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση.
Εν τω μεταξύ, μια μικρότερη κοινότητα του Κονγκό αναπτύσσεται γρήγορα με περισσότερους από 18.000 πρόσφυγες να έχουν επανεγκατασταθεί το 2023, πρόσθεσε η έκθεση επικαλούμενη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το οικονομικό έτος 2023, οι ΗΠΑ παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αξίας 677 εκατομμυρίων δολαρίων και σχεδόν 596 εκατομμύρια δολάρια στο Σουδάν μέσω διεθνών οργανισμών και εταίρων ΜΚΟ, δήλωσε στο USA Today εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ωστόσο, την ίδια χρονική περίοδο, οι ΗΠΑ παρείχαν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ ήταν επίσης ο μεγαλύτερος σωρευτικός αποδέκτης ξένης βοήθειας των ΗΠΑ από την πρώτη ίδρυσή του και έχει λάβει περίπου 310 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης