Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο κι όμως αμερικανικό - Τέλος η προστασία του Kennedy Jr από τη Μυστική Υπηρεσία μετά τη στήριξη στον Trump

Απίστευτο κι όμως αμερικανικό - Τέλος η προστασία του Kennedy Jr από τη Μυστική Υπηρεσία μετά τη στήριξη στον Trump
Η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε πέντε φορές την προστασία στον RFK Jr
Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) των ΗΠΑ ανέστειλε την προστασία στον Robert F. Kennedy Jr. (RFK Jr) μετά την απόφασή του να στηρίξει τον Donald Trump και να αποσυρθεί ο ίδιος από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
Αν και βάσει νομοθεσίας ο RFK Jr δεν δικαιούται προστασία καθώς δεν είναι πλέον υποψήφιος πρόεδρος, η απόφαση της Secret Service μόλις έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Donald Trump, οπότε μία εξαίρεση θα ήταν κάτι παραπάνω από εύλογη.
Επίσης, όταν μιλάμε για ένα μέλος της οικογένειας Kennedy, με το ιστορικό δολοφονιών εναντίον τους, η απόφαση είναι τουλάχιστον ανεύθυνη.
Να σημειωθεί πως η Μυστική Υπηρεσία αρνήθηκε πέντε φορές την προστασία στον RFK Jr προτού το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τη χορηγήσει, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου στις 13 Ιουλίου 2024. Μετά την πέμπτη άρνηση προστασίας της Μυστικής Υπηρεσίας τον Απρίλιο, ο RFK Jr απείλησε να μηνύσει το DHS.
Μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο D. Trump είπε ότι ο RFK Jr θα πρέπει αμέσως να λάβει προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας.
«Υπό το πρίσμα του τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο Robert F. Kennedy Jr. να λάβει προστασία από τις Μυστικές Υπηρεσίες — αμέσως», έγραψε ο D. Trump στο Truth Social. «Δεδομένης της ιστορίας της οικογένειας Kennedy, αυτό είναι το προφανές σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε!».
Η εκστρατεία του Robert F. Kennedy Jr. αντιμετώπισε ορισμένα ζητήματα ασφαλείας στο πρόσφατο παρελθόν. Τον Σεπτέμβριο του 2023, το προσωπικό ασφαλείας συνέλαβε έναν ένοπλο άνδρα που υποδύθηκε αξιωματικό του στρατού έξω από μια εκδήλωση στο Λος Άντζελες. Ένα μήνα αργότερα, ένας άλλος ένοπλος άνδρας συνελήφθη μετά από δύο φορές απόπειρα εισβολής στο σπίτι του Robert F. Kennedy Jr. στο Λος Άντζελες. Όταν ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά το πρώτο περιστατικό, επέστρεψε στο σπίτι του υποψηφίου και προσπάθησε ξανά να το διαρρήξει πριν οι αρχές τον συλλάβουν για δεύτερη φορά.
«Ανησυχώ για την ασφάλεια της οικογένειάς μου και την ασφάλεια των παρευρισκομένων εάν συμβεί ένα πιο σοβαρό περιστατικό», είπε στους δημοσιογράφους μετά από μια στάση εκστρατείας στο Des Moines της Αϊόβα, τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης