Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα FT: Έξαλλος ο Biden για το Kursk - «O Zelensky μας οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο» - «Πέρασε κάθε κόκκινη γραμμή»

Βόμβα FT: Έξαλλος ο Biden για το Kursk - «O Zelensky μας οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο» - «Πέρασε κάθε κόκκινη γραμμή»
«O Zelensky μας οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο» φέρεται να είπε σε συμβούλους του ο Αμερικανός πρόεδρος
Με την εισβολή της στο Kursk, η Ουκρανία δεν παραβίασε μόνο τα σύνορα της Ρωσίας, αλλά και τις «κόκκινες γραμμές» της Ουάσιγκτον, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times.
Είτε πρόκειται για επιτηδευμένη διαρροή των ΗΠΑ -εκ των υστέρων για να παρθούν αποστάσεις από μια ολότελα αποτυχημένη επιχείρηση εισβολής-, είτε για αποτύπωση πραγματικών γεγονότων, σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα των FT υποδηλώνει ότι οι Αμερικανοί θέλουν να απονομομιμοποιήσουν τις πρόσφατες πρακτικές του Κιέβου στο Kursk.
Επισημαίνεται, ότι όπως τονίζουν οι FT, μετά την εισβολή στο Kursk, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, αγνόησε επιδεικτικά τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.
Ωστόσο, η Ουκρανία και ο παράφρων Zelensky θα επιθυμούσε διακαώς την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

«O Zelensky μας οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ο Πρόεδρος Biden έχει αφήσει να εννοηθεί στους συμβούλους του ότι ο Zelensky ενδεχομένως να προσπαθεί σκόπιμα να παρασύρει την Αμερική σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτει το ρεπορτάζ.
Τόσο η ουκρανική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε ενημερωθεί για την επίθεση στο Kursk πριν ξεκινήσει.
Αν και είναι προφανώς προς το συμφέρον των ΗΠΑ να αρνούνται την άμεση εμπλοκή τους στον σχεδιασμό μιας επίθεσης σε ρωσικό έδαφος, αυτό φαίνεται να ισχύει, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, ισχυρίζονται οι Financial Times, δεν επιτρέπουν στο Κίεβο να εξαπολύσει επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία, ώστε να διατηρήσουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν τις σχέσεις με τη Μόσχα.
Εδώ, αναδύεται βεβαίως ένα ερώτημα: το κατά πόσο δηλαδή οι ΗΠΑ, πίσω από την επίφαση των «κόκκινων γραμμών», επιδιώκουν να διατηρήσουν έναν έμμεσο έλεγχο στη σύγκρουση, εξυπηρετώντας τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, ή μήπως πρόκειται για ... προεκλογικό damage control των Δημοκρατικών, υπό την ... απειλή του όλο και πιο ενισχυμένου υποψήφιου προέδρου Donald Trump.
Ή μήπως εκπέμπουν αντιφατικά μηνύματα για να αποπροσανατολίσουν τη Μόσχα, δεδομένου ότι προ ημερών, η Ουάσινγκτον επιβεβαίωνε ότι συζητούσε με το Κίεβο την αύξηση της εμβέλειας των ουκρανικών χτυπημάτων -με δυτικά όπλα- στη ρωσική επικράτεια.
Σε κάθε περίπτωση γίνεται ξεκάθαρο, ότι η αμερικανική υποκρισία, όπως αποτυπώνεται από τέτοιου τύπου διαρροές φτάνει και περισσεύει, καθώς μακροπρόθεσμα, η δυτική εμπλοκή στην ουκρανική σύγρουση γίνεται ολοένα και πιο ευθεία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης