Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν «δύσκολο χειμώνα» - Υπουργοί του Zelensky προετοιμάζουν το λαό για ενεργειακή κατάρρευση

Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν «δύσκολο χειμώνα» - Υπουργοί του Zelensky προετοιμάζουν το λαό για ενεργειακή κατάρρευση
Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson ενημέρωσε τους Financial Times ότι η ενεργειακή δυναμικότητα της Ουκρανίας μειώθηκε
Σχετικά Άρθρα
Η ηγεσία της Ουκρανίας πιέζει προς τα εμπρός με τον υποστηριζόμενο από τη Δύση πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας, ακόμη και όταν οι Ουκρανοί πολίτες υποφέρουν από ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου.
Οι αγώνες των μέσων Ουκρανών απεικονίστηκαν έντονα το Σάββατο, όταν ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, German Galushchenko, έδωσε εντολή στους πολίτες να προετοιμαστούν για έναν δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν δύσκολο χειμώνα», είπε ο Galushchenko σε τηλεοπτική δήλωση.
«Δυστυχώς, θα είναι πραγματικά πιο δύσκολο από το προηγούμενο.
Ωστόσο, πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αυτόνομα συστήματα παροχής ενέργειας».
Οι Ουκρανοί βασίζονται όλο και περισσότερο στην καύση καυσόξυλων ως απάντηση στην υποβάθμιση του ενεργειακού συστήματος της χώρας από το 2022, με τη νόμιμη και παράνομη εκκαθάριση των δασών.

Ενεργειακή κατάρρευση

Ο Galushchenko ισχυρίστηκε ότι οι αρχές σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες παραγωγής ενέργειας της χώρας πριν ξεκινήσει ο κρύος καιρός, αλλά η συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υποδομή της χώρας, ακόμη και όταν αξιωματούχοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στην κατάσταση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson ενημέρωσε τους Financial Times ότι η ενεργειακή δυναμικότητα της Ουκρανίας μειώθηκε κατά περίπου εννέα gigawatts, που αντιστοιχεί στο μισό της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη χειμερινή περίοδο.
«Σε χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες, ορισμένα μέρη στην Ουκρανία μπορεί απλώς να γίνουν μη κατοικήσιμα», είπε ο Simson.
«Ο επόμενος χειμώνας είναι πιθανό να δοκιμάσει την ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού με τρόπο που δεν έχει δει στην ήπειρό μας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Νωρίτερα αυτό το έτος, ο επικεφαλής του εθνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας Volodymyr Kudritsky προειδοποίησε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι πιθανό να μειωθεί, εν μέρει λόγω των βασικών εργασιών συντήρησης σε πυρηνικούς σταθμούς.
Ο Kudritsky προειδοποίησε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι «πολύ δύσκολος».
Εν τω μεταξύ, ο Volodomyr Zelensky ζήτησε από τις δυτικές χώρες να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια εν μέσω της τρομοκρατικής του επίθεσης στην περιοχή Kursk της Ρωσίας.
Η εισβολή δεν φαίνεται να βοηθά την Ουκρανία να προστατεύσει ή να ξαναχτίσει την υποδομή της.
Ωστόσο, πραγματοποιείται με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης, η οποία ενέκρινε αυτές τις ενέργειες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης