Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε για πρώτη φορά τα δικά της drones καμικάζι – Ικανοποίηση Kim με την δοκιμή

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε για πρώτη φορά τα δικά της drones καμικάζι – Ικανοποίηση Kim με την δοκιμή

Το drone εκτοξεύεται από ένα κοντέινερ μεταφοράς και εκτόξευσης χρησιμοποιώντας εκρηκτική γόμωση σκόνης

Η Βόρεια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από δοκιμές δικών της επιθετικών drones, παρόμοιων με τα Harop and Hero του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un επισκέφτηκε το Σάββατο το Ινστιτούτο Drone της Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών της Βόρειας Κορέας και παρακολούθησε μια επιτυχημένη δοκιμή drones.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε ότι τα «drones kamikaze» ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δοκιμή, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας σωστά καθορισμένους στόχους αφού πέταξαν σε διαφορετικές προκαθορισμένες διαδρομές.
Ο Kim ζήτησε την παραγωγή περισσότερων drones αυτοκτονίας που θα χρησιμοποιηθούν σε τακτικές μονάδες πεζικού και ειδικών επιχειρήσεων, όπως υποβρύχια drones επίθεσης αυτοκτονίας, καθώς και drones στρατηγικής αναγνώρισης και επίθεσης πολλαπλών χρήσεων.


photo_2024-08-26_07-57-35-2.jpg

Δοκιμές drones


Το ένα από τα δύο μη επανδρωμένα συστήματα που παρουσιάστηκαν ήταν ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό με φτερά σε σχήμα Χ και μήκος περίπου 1,5-2 μέτρα.
Επαναλαμβάνει την ιδέα του διάσημου ισραηλινού drone Hero-120 της Uvision.
Το drone εκτοξεύεται από ένα κοντέινερ μεταφοράς και εκτόξευσης χρησιμοποιώντας εκρηκτική γόμωση σκόνης, μετά την οποία ο δικός του κινητήρας έλικας ενεργοποιείται στον αέρα.
Οι προδιαγραφές του drone είναι άγνωστες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα πλάνα που κυκλοφόρησαν, ελέγχεται από χειριστή μέσω τηλεοπτικού καναλιού με μετάδοση σήματος μέσω ραδιοφώνου.
Η φωτογραφία δείχνει ένα drone να χτυπά ένα μοντέλο ενός νοτιοκορεατικού τανκ K2 Black Panther, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι το drone προορίζεται να πολεμήσει εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα.


Bezivm-imeni-2048x559.jpg

Ένα άλλο μη επανδρωμένο σύστημα που παρουσιάστηκε ήταν ένα κρουστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αντιγράφει οπτικά το στρατηγικό επιθετικό drone μεγάλης εμβέλειας του Ισραήλ Harop.
Το drone έχει παρόμοιες διαστάσεις και, παρόμοιο με το πρωτότυπο, εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας έναν συμπαγή ενισχυτή πυραύλων, μετά τον οποίο ενεργοποιείται η δική του προπέλα.
Το βεληνεκές του είναι άγνωστο, αλλά το Harop έχει εμβέλεια πτήσης έως και 1000 χιλιόμετρα.

photo_2024-08-26_07-57-36.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης