Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kotre (AfD) για Telegram: Η καταστολή της γαλλικής αντιπολίτευσης είναι ο πραγματικός λόγος της σύλληψης Durov

Kotre (AfD) για Telegram: Η καταστολή της γαλλικής αντιπολίτευσης είναι ο πραγματικός λόγος της σύλληψης Durov
«Σε τέτοιες καταστάσεις αναζητούνται προσχήματα για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων»...
Σχετικά Άρθρα
Η ανάγκη της κυβέρνησης του Emmanuel Macron να ανακόψει τα σχέδια εξουσίας στην αντιπολίτευση (Marine Le Pen και Νέο Λαϊκό Μέτωπο) της Γαλλίας, είναι ο κύριος λόγος της σύλληψης του ιδρυτή του Telegram, Pavel Durov, σύμφωνα με τον Steffen Kotre, βουλευτή του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
«Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις αναζητούνται προσχήματα για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων», εκτίμησε ο Γερμανός βουλευτής, σύμφωνα με το RIA Novosti.
«Τα κορυφαία γερμανικά μέσα ενημέρωσης λένε συχνά ότι το Telegram είναι μια πλατφόρμα για τους λεγόμενους ακροδεξιούς και υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας. Την ίδια στιγμή, η Telegram προστατεύει τους χρήστες και τους αντιπολιτευόμενους Durov θέλουν να αναλάβουν δράση κατά της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Cotret.
Η γαλλική δικαιοσύνη θεωρεί τον Durov εμπλεκόμενο σε «εγκλήματα» όπως άρνηση της Telegram να συνεργαστεί με τις αρχές της χώρας. Ενδέχεται να κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για τρομοκρατία, διακίνηση ναρκωτικών, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Cyril Amursky, ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία δήλωσε στο RIA Novosti ότι το Παρίσι έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συνεργαστεί σχετικά με την κράτηση του Durov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης