Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμο παιχνίδι από ΗΠΑ - Προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα

Θανάσιμο παιχνίδι από ΗΠΑ - Προχωρημένες οι διαπραγματεύσεις για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα
Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την Ουκρανία, αλλά θα το κάνουμε ιδιωτικά, τονίζει ο Λευκός Οίκος για το εύρος χρήσης των αμερικανικών όπλων
Σενάριο πολεμικού τρόμου επιβεβαιώνει η κυβέρνηση Biden λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, καθώς διαπραγματεύεται σε προχωρημένο, πια στάδιο, με το Κίεβο την αύξηση της εμβέλειας των χτυπημάτων που το καθεστώς Zelensky μπορεί να εξαπολύσει με δυτικά όπλα κατά της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια τακτικής διαδικτυακής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικής επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου, ρωτήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς των ουκρανικών αρχών ότι πρέπει να τους επιτραπεί να επεκτείνουν τη ζώνη χρήσης αμερικανικών όπλων σε όλη τη Ρωσία.
«Αυτή δεν είναι μια νέα επιθυμία του Προέδρου [Βολοντίμιρ] Zelensky. Έχει εκφράσει τις ανησυχίες του σε εμάς ιδιωτικά και τις έχει σίγουρα εκφράσει δημόσια, και καταλαβαίνουμε γιατί το κάνει αυτό - η χώρα του είναι υπό επίθεση. Αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την Ουκρανία, αλλά θα το κάνουμε ιδιωτικά. Και δεν έχω καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τα αμερικανικά όπλα που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σήμερα, ούτε [αλλαγές] στις κατευθυντήριες αρχές [σχετικά με αυτό το ζήτημα]», απάντησε σχετικά.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Kirby παραδέχτηκε ότι συζητούσε με το Κίεβο την αύξηση του βάθους των αμερικανικών χτυπημάτων στη Ρωσία.
Νωρίτερα, η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε ότι η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kursk προετοιμαζόταν με τη συμμετοχή των αμερικανικών, βρετανικών και πολωνικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, σε σχόλιο του για την εκπομπή «Μόσχα. Κρεμλίνο. Putin» στο κανάλι Ρωσία-1, δήλωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν θα είχε αποφασίσει να επιτεθεί εάν δεν είχε λάβει σχετική εντολή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης