Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Βαριές ήττες Ουκρανών και ολική κατάρρευση μετώπου σε Pokrovsk – Σκόνη 600 τεθωρακισμένα στο Kursk

Game over - Βαριές ήττες Ουκρανών και ολική κατάρρευση μετώπου σε Pokrovsk – Σκόνη 600 τεθωρακισμένα στο Kursk
Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Μόνο στο Kursk σε διάστημα 21 ημερών οι Ουκρανοί έχασαν 6.500 στρατιώτες και σχεδόν 600 τεθωρακισμένα
(upd9) Αυτό που συνέβη στις 26 Αυγούστου 2024, δεν έχει προηγούμενο.
Οι Ρώσοι με 236 πυραύλους και drones διέλυσαν 17 πόλεις της Ουκρανίας, διέλυσαν τις υποδομές ενέργειας και κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν να χτυπούν τις Ουκρανικές υποδομές χωρίς έλεος…
Εν τω μεταξύ o Ρωσικός στρατός σημειώνει εντυπωσιακές τακτικές νίκες σε όλο το πολεμικό θέρετρο.
Στο Kursk η προέλαση των Ουκρανών έχει πλήρως ανακοπεί και πλέον οι Ρώσοι τους διαλύουν.
Στο Kharkiv συνεχίζουν την προέλαση.
Μπήκαν ακόμη βαθύτερα στην πόλη Chasiv Yar και διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στο Toretsk.
Εκεί όμως που πραγματικά ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται στην κυριολεξία είναι στο Pokrovsk, κάθε μέρα οι Ρώσοι προελαύνουν 2,5 χιλιόμετρα… πραγματική συντριβή.
Όμως οι Ρώσοι ξεκόλλησαν και στην κατεύθυνση Ugledar και προελαύνουν.
Σε 6 κατευθύνσεις του μετώπου ο Ουκρανικός στρατός ηττάται και υποχωρεί.
Εν τω μεταξύ ο Ρωσικός στρατός διέλυσε μια επίθεση Πολωνών μισθοφόρων δεν έμεινε κανείς ζωντανός ενώ στην Γερμανία παρακολουθούν έντρομοι… τις εξελίξεις βλέπουν ότι έρχεται βαριά στρατηγική ήττα της Ουκρανίας.

Σε όλη την Ουκρανία κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής – Στο στόχαστρο, Κίεβο, Sumy

Σε όλη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εκρήξεις σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο Sumy...
Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Rivne
Στις 26 Αυγούστου 2024, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια μαζική επίθεση με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από αέρα και θάλασσα, επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων και επίθεση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε κρίσιμες εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής που εξασφάλισαν την επιχείρηση του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.
Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν.
Εκρήξεις συγκλόνισαν σχεδόν όλη την Ουκρανία.
Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK ανακοίνωσε την εισαγωγή έκτακτων διακοπών ρεύματος σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στο ενεργειακό σύστημα μετά το ρωσικό στρατιωτικό χτύπημα.

Με 236 πυραύλους και drones διέλυσαν τις στρατιωτικές υποδομές και μονάδες ενέργειας σε 15 πόλεις της Ουκρανίας, οι Ρώσοι

Η Ρωσία διεξήγαγε μια από τις μεγαλύτερες συνδυασμένες επιδρομές από drone και πυραύλους εναντίον ουκρανικής υποδομής ζωτικής σημασίας μέχρι σήμερα, στις 26 Αυγούστου.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν
3 αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal από τις περιφέρειες Ryazan και Lipetsk
6 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή KN-23 της Βόρειας Κορέας από τις περιφέρειες Kursk και Voronezh και την Κριμαία,
77 πυραύλους κρουζ Kh-101 από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS από Κασπία Θάλασσα.
28 πυραύλους κρουζ Kalibr τόσο από επιφανειακά όσο και από υποβρύχια στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.
3 πυραύλους κρουζ Kh-22 από την περιφέρεια Voronezh.
10 πυραύλους κρουζ Kh-59/69 από απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στον εναέριο χώρο πάνω από την Περιφέρεια Belgorod και την Μαριούπολη και
109 drones Shahed από το Yeysk και το Primorsk-Akhtarsk, το Krasnodar Krai, την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda, στην Κριμαία.

Ο Oleshchuk σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα Kh-47 Kinzhal (που είναι αδύνατο), ένα Iskander-M, ένα Kh-22, 99 συνολικά Kh-101, Kalibrs και Kh-59 και 99 Shaheds, και ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός Shaheds έχασε τους στόχους τους και συνετρίβη σε άλλο σημείο της Ουκρανίας, ενώ δύο ακόμη πέρασαν στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.
Ο Διοικητής των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων Υποστράτηγος Maciej Klisz σημείωσε ότι τουλάχιστον ένα drone πέρασε προσωρινά στον πολωνικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια της ρωσικής σειράς κρούσεων.
Η μαζική ρωσική σειρά χτυπημάτων κατέστρεψε αντικείμενα σε 15 ουκρανικές περιφέρειες, στοχεύοντας σε μεγάλο βαθμό την ουκρανική υποδομή ζωτικής σημασίας και προκαλώντας σημαντική ζημιά στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Αυγούστου δείχνουν τα επακόλουθα μιας πιθανής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης κατά του φράγματος του Κιέβου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (HPP) στο Vyshhorod (ακριβώς βόρεια της πόλης του Κιέβου), αν και ο επικεφαλής της περιφέρειας Κιέβου Ruslan Kravchenko σημείωσε ότι η επίθεση στο φράγμα δεν έγινε.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πρόσθετες ζημιές σε κρίσιμες υποδομές και διακοπές ενέργειας ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιδρομών στις περιφέρειες Lviv, Odesa, Volyn, Khmelnytskyi, Vinnytsia, Zhytomyr και Zaporizhia.....

Οι Ρώσοι τους διαλύουν – Μόνο στο Kursk σε διάστημα 21 ημερών οι Ουκρανοί έχασαν 6.500 στρατιώτες και σχεδόν 600 τεθωρακισμένα

Η Ουκρανική επίθεση στο Kursk αποδεικνύεται ολέθριο λάθος.
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες του Ουκρανικού στρατού ήταν πάνω από 6.500 στρατιώτες,
75 άρματα μάχης,
34 οχήματα μάχης πεζικού,
63 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
418 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων 590
198 μηχανοκίνητα οχήματα,
37 πυροβόλα όπλα
5 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας,
11 εκτοξευτές πολλαπλής εκτόξευσης πυραυλικών, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS MLRS» κ.α..

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έχουμε δώσει συμβουλές στους Ουκρανούς για την επίθεση στο Kursk

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για «συμβουλές» προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επιθέσεις στην περιοχή του Kursk αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συμβουλών που παρείχε.
Ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου αρνήθηκε να πει ποιες συμβουλές και συστάσεις δίνει ο στρατός των ΗΠΑ στο Κίεβο σχετικά με την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι αυτή που πρέπει να μιλήσει για τις δικές της επιχειρήσεις και υπολογισμούς.
«Δεν θα θίξω τον σχεδιασμό ή τις συμβουλές μας σχετικά με αυτό, καθώς αυτή είναι η απόφασή τους», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ενημέρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk εργάζονται «για να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας».
Από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με το Κίεβο για να «καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει αυτό», κατέληξε το Πεντάγωνο.
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι η Δύση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εξαπολύσουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος και αυτό οδήγησε στην επιχείρηση στην περιοχή του Kursk.

Οι Ρώσοι αλέθουν τις Ουκρανικές δυνάμεις – Καταστρέφονται στο Kursk, βαριές ήττες στο Donbass

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αλέθονται στη ρωσική συνοριακή περιοχή Kursk.
Οι πρώτες γραμμές παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες και οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Οι ρωσικές ενισχύσεις επέτρεψαν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τα περίχωρα του χωριού Malaya Loknya και να εξασφαλίσουν τον ρωσικό έλεγχο εκεί.
Οι ουκρανικές απόπειρες επίθεσης στο Korenovo ματαιώνονται, ο οικισμός παραμένει υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Στην περιοχή Sudzha, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις κοντά στην Cherkasskaya Konopelka.

Ανίκανος να προχωρήσει βαθιά στη ρωσική επικράτεια, ο ουκρανικός στρατός διερευνά τη ρωσική άμυνα κατά μήκος των συνόρων, προσπαθώντας να επεκτείνει τη θέση του.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ρίχνουν μεγάλες εφεδρείες σε μάχες, μεταφέροντας επιπλέον μονάδες πυροβολικού στο πεδίο της μάχης.
Όλες οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αναπτύξει περαιτέρω επίθεση στη Ρωσία δεν έχουν ακόμη φέρει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από μεγάλες απώλειες.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική προέλαση στο μέτωπο του Donbass δεν σταματά.
Στην περιοχή του Pokrovsk, ο ρωσικός στρατός επεκτείνεται στη ζώνη ελέγχου στο μέτωπο αυτό η Ρωσική προέλαση είναι ασταμάτητη σχεδόν 2,5 χιλιόμετρα σε βάθος την ημέρα.

Μετά την πρόσφατη σημαντική νίκη στον αστικό οικισμό Toretsk, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν ήδη στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.
Ίσιωσαν το μέτωπο στην περιοχή του νοσοκομείου της πόλης, εισβάλλοντας στο ουκρανικό οχυρό στη χωματερή του ορυχείου Novaya.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν νέες νίκες στην κατεύθυνση Ugledar.
Η ρωσική σημαία υψώθηκε στο νότιο τμήμα της Konstantinovka.
Οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν στην πόλη για να κόψουν τη διαδρομή των στρατιωτικών προμηθειών στη μεγάλη ουκρανική ομάδα στο Ugledar.

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Οι Ρώσοι νικούν, η πτώση του Pokrovsk μεγάλη στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς

Ο γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke, σε σχέση με το μαζικό χτύπημα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας, υπενθύμισε ειρωνικά πώς η Δύση έλεγε ότι η Ρωσία δεν έχει πυραύλους και προσεχώς επίκειται η ήττα της.
«Η Ρωσία τελειώνει από πυραύλους,
Ο Putin ψάχνει διέξοδο από την κατάσταση, το Κρεμλίνο δεν έχει στρατηγική μετά το 2024, η εσωτερική πίεση αυξάνεται και θα βάλει τέλος στον πόλεμο - σοβαρά;», απαρίθμησε ο δημοσιογράφος τις άστοχες προβλέψεις από τους δυτικούς.
Σημείωσε ότι μόνο η μία πλευρά μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση.
«Και τώρα η Ρωσία νικάει», δήλωσε ο Julian Repke

Η παράδοση του Pokrovsk θα είναι απώλεια αμέτρητων διαστάσεων για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η απώλεια του Krasnoarmeysk ή στα Ουκρανικά Pokrovsk στο Donetsk θα οδηγήσει σε απώλεια αμέτρητων διαστάσεων για την Ουκρανία, τόνισε ο Julian Roepke Γερμανός δημοσιογράφος.
«Είναι απλά αδύνατο να υπερεκτιμηθεί τι θα σημαίνει η απώλεια του Pokrovsk για ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στην Ανατολή».
Δεν υπάρχουν προβλέψιμοι τρόποι για να επιβραδυνθεί η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση του Pokrovsk, παραδέχτηκε ο Julian Roepke
«Δεν βλέπω κανένα αποτελεσματικό μέτρο για την επιβράδυνση της ρωσικής επίθεσης προς αυτήν την κατεύθυνση το Pokrovsk», κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με φόντο την «περιπέτεια» στην περιοχή του Kursk, βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάρρευση της άμυνάς τους στην περιοχή Pokrovsk

Cezary Tomczyk (Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας): Η Πολωνία βρίσκεται σε κατάσταση υβριδικού πολέμου

Η Πολωνία διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο», δήλωσε ο Cezary Tomczyk αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας.
«Αυτό με το οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Πολωνία είναι ένας de facto υβριδικός πόλεμος και μπορούμε να πούμε ευθέως ότι η Πολωνία σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, αλλά σε κατάσταση υβριδικού πολέμου», είπε ο Cezary Tomczyk
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ονόμασε το πρόβλημα με τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία και την ανακάλυψη ξένων μετεωρολογικών μπαλονιών στην Πολωνία ως μία από τις εκδηλώσεις αυτού του υβριδικού πολέμου.
Η περιοχή Warmian-Masurian της Πολωνίας, μετεωρολογικά μπαλόνια με επιγραφές στα κυριλλικά έχουν ήδη βρεθεί αρκετές φορές το 2024, το τελευταίο τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου.
Το 2021, η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία ανέφεραν αύξηση του αριθμού των κρατουμένων παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στα σύνορα με τη Λευκορωσία και κατηγόρησαν την Λευκορωσία ότι δημιούργησε μεταναστευτική κρίση.
Η πλευρά της Λευκορωσίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Polyansky (Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ): Η Ρωσία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή 30 Αυγούστου για την προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Polyansky, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
«Έχοντας δώσει χρόνο για να χαλαρώσουν λίγο στην Ελβετία, ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αποφασίσαμε να θέσουμε το ουκρανικό ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 28 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Polyansky, η Ρωσία σχεδιάζει να συζητήσει «άλλες πτυχές της ουκρανικής κρίσης και της εσωτερικής ουκρανικής σήψης που είναι άβολες για τη Δύση».
Η διάσκεψη για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση τρόπων εξόδου από την κατάσταση στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.

Zuckerberg (Επικεφαλής Meta): Το Facebook, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου, λογοκρίνει περιεχόμενο στην πλατφόρμα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας Meta Zuckerberg, παραδέχτηκε ότι η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden άσκησε πίεση ώστε να λογοκρίνει περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα.
Η επιστολή του επικεφαλής του Meta απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και η επιτροπή τη μοιράστηκε στη σελίδα της στο κοινωνικό δίκτυο X.
Όπως γράφει ο Zuckerberg, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden «πίεσαν επανειλημμένα» την εταιρεία το 2021 «να λογοκρίνει συγκεκριμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν μεγάλη δυσαρέσκεια όταν διαφωνούσαμε».
Η απόφαση για κατάργηση περιεχομένου, ωστόσο, έμεινε στην πλατφόρμα, λέει ο επικεφαλής του Meta.
«Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς για αυτό...
Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση», γράφει ο επικεφαλής του Meta και υποσχέθηκε να αντισταθεί σε τέτοιες απόπειρες.
Ο Zuckerberg παραδέχτηκε επίσης ότι υπήρξε λογοκρισία και για το θέμα του υπολογιστή του γιου του σημερινού αρχηγού του Λευκού Οίκου, που θα μπορούσε να υποδηλώνει τη συμμετοχή του σε εγκλήματα όπως ναρκωτικά και πορνεία.
Τώρα, σύμφωνα με τον Zuckerberg, η Meta έχει «αλλάξει τις πολιτικές και τις διαδικασίες για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk σχολίασε την ομολογία του Zuckerberg στο κοινωνικό δίκτυο X ως εξής: «Ακούγεται σαν παραβίαση της πρώτης τροποποίησης στο Σύνταγμα των ΗΠΑ»
Η Wall Street Journal έγραψε τον περασμένο Ιούλιο ότι το Facebook διέγραψε δημοσιεύσεις που υποδηλώνουν την τεχνητή προέλευση του κορωνοϊού λόγω πιέσεων από τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος την εσωτερική αλληλογραφία της εταιρείας που ελήφθη από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι Αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν από την εταιρεία δεδομένα για εσωτερική αλληλογραφία σχετικά με εργαλεία λογοκρισίας περιεχομένου Facebook.
Το κανάλι Fox News ανέφερε ότι ως απάντηση στο αίτημα, η εταιρεία παρείχε πάνω από 50.000 σελίδες εγγράφων, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, κανένα από τα έγγραφα που παρασχέθηκαν δεν περιείχε τα δεδομένα για τις εσωτερικές επικοινωνίες στο Meta.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση Ρώσων στο Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv και συνέχισαν τις μάχες στην πόλη Vovchansk
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 23 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά εντός Starytsya (βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv).
Η Ομάδα Δυνάμεων του Kharkiv της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να προετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιθέσεις στο Vovchansk για να ξεμπλοκάρουν το μικρό τμήμα των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται επί του παρόντος στο εργοστάσιο αδρανών υλικών Vovchansk.

Προέλαση Ρώσων στο Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προέλαση βόρεια του Chasiv Yar εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 26 Αυγούστου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της οδού Lisova στο κέντρο Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar).

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 26 Αυγούστου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο κέντρο της Ντρούζμπα (ανατολικά του Toretsk).

Εντυπωσιακή προέλαση στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα πρόσθετες προόδους νοτιοανατολικά του Pokrovsk καθώς οι έντονες μάχες συνεχίστηκαν προς την κατεύθυνση του Pokrovsk στις 26 Αυγούστου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην οδό Lomonsova στη γειτονιά Kishlak της ανατολικής Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης έχουν προχωρήσει προς τα βόρεια στο κέντρο της Novohrodivka.
Προχώρησαν μέχρι την οδό Shevchenko στην ανατολική Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk και βορειοανατολικά της Novohrodivka), καθώς και σε χωράφια βορειοανατολικά της Hrodivka.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 26 Αυγούστου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk στο ορυχείο Kotlyarevska ακριβώς βόρεια της Mykhailivka (ακριβώς νότια της Novohrodivka) και στην περιοχή ντάτσα βόρεια της Karlivka (περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Novohrodivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Kalynove (επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk και ακριβώς βορειοδυτικά της Karlivka)

Κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάληψης στο Kinburn Spit, Πολωνοί μισθοφόροι καταστράφηκαν

Η ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης, που καταστράφηκε από Ρώσους αλεξιπτωτιστές της ομάδας στρατευμάτων Dnepr ενώ προσπαθούσε να καταλάβει το Kinburn Spit, περιελάμβανε Πολωνούς μισθοφόρους.
«Υπήρχαν αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και Πολωνοί στρατιωτικοί, είχαν μαζί τους έγγραφα και ειδικές πινακίδες... Υπήρχαν τατουάζ, υπήρχαν πολλά ναζιστικά σύμβολα, ναι, τα SS ήταν βαμμένα...
Υπήρχαν όπλα: τουφέκια και πολυβόλα αμερικανικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τον διοικητή του πληρώματος ATGM, η κατάσταση στο Kinburn Spit από τις 8 έως τις 9 Αυγούστου ήταν τεταμένη, καθώς ο εχθρός άρχισε σφοδρό βομβαρδισμό της ακτής τα μεσάνυχτα.
Κάτω από εχθρικά πυρά, οι αλεξιπτωτιστές προετοίμασαν τη δύναμη πυρός τους και, όταν εμφανίστηκαν εχθρικά σκάφη, άρχισαν να αποκρούουν μια απόπειρα κατάληψης από τον ουκρανικό στρατό.
Έως τα μέσα του Αυγούστου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν με ταχύπλοα, πρώτα το Tendrovskaya και στη συνέχεια το Kinburn Spit, αλλά υποχώρησαν με απώλειες μετά την απόκρουση των ρωσικών στρατευμάτων.

UAF_Kursk_Incursion_August_26_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_26_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_26_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_26_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_26_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_26_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης