Διεθνή

Παραδοχή – βόμβα από Zuckerberg (Facebook) – «Ο Biden με πίεσε να λογοκρίνω αναρτήσεις για τον Covid-19»

Παραδοχή – βόμβα από Zuckerberg (Facebook) – «Ο Biden με πίεσε να λογοκρίνω αναρτήσεις για τον Covid-19»
Στην επιστολή ο Zuckerberg είπε επίσης ότι ο Meta δεν θα έπρεπε να είχε «υποβιβάσει» το δημοσίευμα της New York Post σχετικά με τον φορητό υπολογιστή που ανήκε στον γιο του προέδρου Joe Biden, Hunter, πριν από τις εκλογές του 2020
Μπορεί να ήταν αναμενόμενο, καθώς κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο βίωσε τη λογοκρισία του Facebook, αλλά όταν το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, αποκτά άλλη βαρύτητα.
Ο ίδιος ο Zuckerberg κατηγόρησε την κυβέρνηση Biden ότι πίεσε την ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης να «λογοκρίνει» συγκεκριμένο περιεχόμενο του Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Γι’ αυτό το λόγο είπε ότι σκόπευε να είναι πολιτικά «ουδέτερος» αυτόν τον εκλογικό κύκλο.
Σε επιστολή που απευθυνόταν στον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής, Jim Jordan, ο Zuckerberg έγραψε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι Biden «πίεζαν επανειλημμένα» την ομάδα του Meta για μήνες να λογοκρίνουν κάποιο περιεχόμενο του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας.
«Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό», έγραψε στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στο Χ από την επιτροπή.
«Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση — και είμαστε έτοιμοι να το απωθήσουμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».
Στην επιστολή ο Zuckerberg είπε επίσης ότι ο Meta δεν θα έπρεπε να είχε «υποβιβάσει» το δημοσίευμα της New York Post σχετικά με τον φορητό υπολογιστή που ανήκε στον γιο του προέδρου Joe Biden, Hunter, πριν από τις εκλογές του 2020, αφού το FBI προειδοποίησε για πιθανή ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της οικογένειας Biden.
Η ιστορία, πρόσθεσε ο Zuckerberg, δεν αποδείχθηκε ότι ήταν ρωσική παραπληροφόρηση.

Ουδέτερος στις εκλογές

Ο Zuckerberg επανέλαβε επίσης ότι δεν θα συνεισφέρει ξανά στην υποστήριξη της εκλογικής υποδομής μέσω της Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, της φιλανθρωπικής του ομάδας.
Οι προηγούμενες δωρεές ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια και έγιναν σε μη κερδοσκοπικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του Centre for Tech and Civic Life με έδρα το Σικάγο.
Σκοπός τους ήταν να διασφαλίσουν ότι οι δικαιοδοσίες των τοπικών εκλογών θα έχουν τους κατάλληλους εκλογικούς πόρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε.
Αλλά πρόσθεσε ότι είχαν ερμηνευτεί ως «ωφελούν το ένα μέρος έναντι του άλλου».
«Στόχος μου είναι να είμαι ουδέτερος και να μην παίζω έναν ρόλο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο — ή ακόμη και να φαίνεται το αντίθετο.
Επομένως, δεν σκοπεύω να κάνω παρόμοια συνεισφορά σε αυτόν τον κύκλο», έγραψε ο Zuckerberg.
Τα σχόλια σηματοδοτούν μια απροσδόκητη δημόσια παραχώρηση από τον Zuckerberg ότι ο Λευκός Οίκος είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις πολιτικές μετριοπάθειας και τις διαδικασίες επιβολής του, και μια ελαφριά τάση κατά των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

«Όταν ήρθε αντιμέτωπη με μια θανατηφόρα πανδημία, αυτή η κυβέρνηση ενθάρρυνε υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Η θέση μας ήταν σαφής και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν».
Ο Jordan, κορυφαίος Ρεπουμπλικανός της Βουλής των Αντιπροσώπων, ηγείται μιας έρευνας του Κογκρέσου κατηγορώντας την κυβέρνηση Biden, τους ερευνητές παραπληροφόρησης και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για συμπαιγνία προκειμένου να φιμώσουν τους Αμερικανούς, και ειδικότερα τον συντηρητικό δημόσιο λόγο.
Έρχεται εν μέσω μιας ευρείας παγκόσμιας συζήτησης σχετικά με τον βαθμό στον οποίο οι πλατφόρμες θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου ή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, που τροφοδοτείται από τις αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη X, Elon Musk, αυτοαποκαλούμενου ως απόλυτου του ελεύθερου λόγου, και τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, Pavel Durov το Σαββατοκύριακο.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία τους στις δεξιές φωνές.
Τον Ιούλιο, ο Trump προειδοποίησε στο Truth Social, την πλατφόρμα του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι εάν επανεκλεγεί πρόεδρος θα «κυνηγούσε τους εκλογικούς απατεώνες σε επίπεδα που δεν είχαν ξαναδεί και θα οδηγηθούν στη φυλακή για μεγάλα χρονικά διαστήματα».
Στη συνέχεια εμφανίστηκε να ξεχωρίζει τον Zuckerberg, προσθέτοντας: «Ξέρουμε ήδη ποιος είσαι. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ZUCKERBUCKS, πρόσεχε!»

1_170.jpg
2_254.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης