Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έχουμε δώσει συμβουλές στους Ουκρανούς για την επίθεση στο Kursk

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έχουμε δώσει συμβουλές στους Ουκρανούς για την επίθεση στο Kursk
«Δεν θα θίξω τον σχεδιασμό ή τις συμβουλές μας σχετικά με αυτό, καθώς αυτή είναι η απόφασή τους», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για «συμβουλές» προς τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επιθέσεις στην περιοχή του Kursk αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συμβουλών που παρείχε.
Ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου αρνήθηκε να πει ποιες συμβουλές και συστάσεις δίνει ο στρατός των ΗΠΑ στο Κίεβο σχετικά με την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στην περιοχή του Kursk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι αυτή που πρέπει να μιλήσει για τις δικές της επιχειρήσεις και υπολογισμούς.
«Δεν θα θίξω τον σχεδιασμό ή τις συμβουλές μας σχετικά με αυτό, καθώς αυτή είναι η απόφασή τους», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ενημέρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk εργάζονται «για να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας».
Από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με το Κίεβο για να «καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει αυτό», κατέληξε το Πεντάγωνο.
Νωρίτερα, ο Zelensky είπε ότι η Δύση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εξαπολύσουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος και αυτό οδήγησε στην επιχείρηση στην περιοχή του Kursk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης