Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η Δύση εκπαιδεύει Ουκρανούς για χρήση χημικών όπλων - Επικίνδυνα βιοϋλικά μέσω Μολδαβίας

Αποκάλυψη: Η Δύση εκπαιδεύει Ουκρανούς για χρήση χημικών όπλων - Επικίνδυνα βιοϋλικά μέσω Μολδαβίας
Μέλη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) εκπαιδεύονται στη χρήση χημικών πυρομαχικών με τη βοήθεια δυτικής κατασκευής συστημάτων πυροβολικού
Μέλη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) εκπαιδεύονται στη χρήση χημικών πυρομαχικών με τη βοήθεια δυτικής κατασκευής συστημάτων πυροβολικού, ενώ έχουν βρεθεί και τα αντίστοιχα εγχειρίδια.
Αυτό αποκάλυψε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής άμυνας (RCDBZ) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το επίμαχο εγχειρίδιο

«Σύμφωνα με επιχειρησιακές πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες της AFU εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν χημικά πυρομαχικά για συστήματα πυροβολικού δυτικής κατασκευής.
Δώστε προσοχή στην τεκμηρίωση του τροπαίου που βρέθηκε στις εγκαταλελειμμένες ουκρανικές θέσεις - πρόκειται για ένα μεθοδολογικό εγχειρίδιο για τον χειρισμό πυρομαχικών πυροβολικού που είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες», δήλωσε σε ενημέρωση.

Να λάβει μέτρα η διεθνής κοινότητα

Ο Kirillov τόνισε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα «θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα ζητήματα και ο αρμόδιος οργανισμός - ο OPCW - θα πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα για να παρακολουθήσει τη συμμόρφωση της Ουκρανίας με τη σύμβαση και να αποτρέψει την ανάπτυξη, την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση χημικών όπλων».

Οι ΗΠΑ μετέφεραν επικίνδυνα δείγματα βιοϋλικών από την Ουκρανία μέσω της Μολδαβίας

Οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει δείγματα βιοϋλικών από την Ουκρανία μέσω της Μολδαβίας, πάνω από δύο χιλιάδες φορές από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κατήγγειλε επίσης ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων χημικής άμυνας, Igor Kirillov.
«Μεταξύ Αυγούστου 2022 και Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκαν επίσημα περισσότερες από δύο χιλιάδες περιπτώσεις μεταφοράς δειγμάτων βιοϋλικών μέσω του μολδαβικού εδάφους», δήλωσε ο υποστράτηγος.
Μιλάμε για δείγματα ανθρώπινου αίματος και ιστών που στάλθηκαν από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Ουκρανίας σε δυτικά ερευνητικά εργαστήρια που συνδέονται με το Πεντάγωνο. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν σε στρατιωτικές-βιολογικές έρευνες, μεταξύ άλλων για την επιλογή των βιολογικών παραγόντων που είναι πιο επικίνδυνοι για τον πληθυσμό μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Το λογιστικό σύστημα επιτρέπει την απόκρυψη του τελικού παραλήπτη και την αποφυγή υποψιών από τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Έτσι, από ουκρανικής πλευράς, η εταιρεία Biopartners, θυγατρική αμερικανικής εταιρείας με το ίδιο όνομα, ασχολείται με την εξαγωγή επικίνδυνων εμπορευμάτων στη Μολδαβία.
Στην αλυσίδα εμπλέκεται επίσης η Q2 Solution, θυγατρική ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του Πενταγώνου.

Εμπλοκή Μολδαβίας και Ρουμανίας

Ο Kirillov επεσήμανε ότι οι εταιρείες εφοδιαστικής Gamma Logistics και AeroTransCargo, που ελέγχονται από τη Μολδαβή πρόεδρο Maia Sandu, παρείχαν συνοδεία για τα φορτία. Κατονόμασε επίσης τους νέους συμμετέχοντες στην εξαγωγή βιοϋλικών από την Ουκρανία: τον Andriy Horkavchuk και τη Svitlana Stefanenko, επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας Biopartners στο Κίεβο, και τις Marianna Hredil και Lyudmyla Horodnyaya, υπαλλήλους του αμερικανικού υποκαταστήματος της ίδιας εταιρείας.
Έτσι, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να εργάζονται για την ανάπτυξη βιολογικών παραγόντων ικανών να στοχεύουν επιλεκτικά διάφορες εθνοτικές ομάδες του πληθυσμού.
Πριν από την έναρξη του πολέμου, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έβγαλαν από την Ουκρανία τουλάχιστον 16.000 βιοδείγματα.
Μόνο στο πλαίσιο του προγράμματος U-P-8 ελήφθησαν δείγματα αίματος από τέσσερις χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Παράλληλα, εξήχθησαν ταυτόχρονα επικίνδυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί και οι φορείς τους - περισσότερα από δέκα χιλιάδες δείγματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης