Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις προσπάθειες των Ουκρανών να εισβάλουν στη Malaya Loknya στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις προσπάθειες των Ουκρανών να εισβάλουν στη Malaya Loknya στο Kursk
Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν μια προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χωριό Malaya Loknya στην περιοχή του Kursk
Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν μια προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χωριό Malaya Loknya στην περιοχή του Kursk, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Οι στρατιώτες ενός μηχανοκίνητου τάγματος τυφεκιοφόρων απέκρουσαν τις προσπάθειες μονάδων της AFU να εισβάλουν στο χωριό Malaya Loknya στην περιοχή Sujan της περιφέρειας Kursk αναλαμβάνοντας άμυνα στο κτίριο της ποινικής αποικίας Νο 11», ανέφερε το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο εχθρός προσπάθησε να διαπεράσει με ανώτερες δυνάμεις σε Marder και Stryker BMP χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης.
Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «North» μαζί με συνοριοφύλακες οργάνωσαν με επάρκεια την άμυνα και κατέστρεψαν τον εχθρό στις προσβάσεις της ειδικής εγκατάστασης.
Αφού εκκένωσαν εκ των προτέρων το πολιτικό προσωπικό και τους αιχμαλώτους, οι υπερασπιστές μετέτρεψαν την αποικία σε πραγματικό φρούριο, αναπτύσσοντας άμυνα γύρω και μέσα σε αυτήν.
Οι στρατιώτες έστησαν περιμετρική άμυνα και κράτησαν ηρωικά τις θέσεις τους για αρκετές ημέρες.
Για να εμποδίσουν τα μαχητικά της AFU να εισβάλουν στον οικισμό, οι στρατιώτες κάλεσαν πυρά πυροβολικού σε άμεση γειτνίαση με τις θέσεις τους.
Η άμυνα υποστηρίχθηκε από την αεροπορία και το πυροβολικό του στρατού, τα οποία έπληξαν τις εφεδρείες της AFU, εμποδίζοντάς τες να προχωρήσουν προς τη Malaya Loknya.
Ο εχθρός έχασε περίπου δέκα οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και περίπου εκατό μαχητικά.
Το στρατιωτικό τμήμα έδειξε επίσης πλάνα από τη βράβευση στρατιωτών της ομάδας στρατευμάτων «North» για το θάρρος, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν κατά την εκτέλεση του στρατιωτικού τους καθήκοντος, καταλήγει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης