Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί από τη Ρωσία - O Zelensky διώκει την Ορθόδοξη Εκκλησία - Επίθεση στον Χριστιανισμό

Κεραυνοί από τη Ρωσία - O Zelensky διώκει την Ορθόδοξη Εκκλησία - Επίθεση στον Χριστιανισμό
Ποινικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για προδοσία, έχουν κινηθεί εναντίον δεκάδων κληρικών της, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Η Ρωσία καταδίκασε τις ουκρανικές κινήσεις για την απαγόρευση ενός κλάδου της ορθόδοξης εκκλησίας που συνδέεται με τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς τις ως επίθεση στον χριστιανισμό και πλήγμα στην ελευθερία της θρησκείας.
«Το καθεστώς του Κιέβου, δυστυχώς, συνεχίζει να δείχνει την πραγματική του φύση. Πρόκειται για μια ανοιχτή επίθεση στην ελευθερία της θρησκείας, μια επίθεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της και μια επίθεση στον Χριστιανισμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
H παρέμβαση Peskov, έρχεται μετά την ψηφοφορία των Ουκρανών βουλευτών την περασμένη εβδομάδα για την απαγόρευση της συνδεδεμένης με τη Ρωσία Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC).
Ο Volodymyr Zelensky χαιρέτισε την ψηφοφορία ως ένα βήμα για την ενίσχυση της «πνευματικής ανεξαρτησίας» της Ουκρανίας και την υπέγραψε σε νόμο.

Αρνείται σχέσεις με τη Μόσχα η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει την UOC ότι υποθάλπει τον πόλεμο της Μόσχας διαδίδοντας προπαγάνδα και υποθάλποντας κατασκόπους.
Ενώ η πλειονότητα των Ουκρανών είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, η πίστη είναι διαιρεμένη μεταξύ της UOC και της ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία αναγνωρίστηκε από την παγκόσμια ορθόδοξη ιεραρχία το 2019.
Η UOC άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει αρνηθεί ότι έχει δεσμούς με «ξένα κέντρα».
Αλλά ποινικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για προδοσία, έχουν κινηθεί εναντίον δεκάδων κληρικών της, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης