Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόκληση και προσπάθεια κλιμάκωσης - Αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν περιπολίες στα σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας

Πρόκληση και προσπάθεια κλιμάκωσης - Αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν περιπολίες στα σύνορα Φινλανδίας – Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την «οικογένεια» μεγάλων αναγνωριστικών αεροσκαφών Boeing RC-135 για τη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση πληροφοριών

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης για να περιπολούν τα σύνορα Φινλανδίας - Ρωσίας.
Τα αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν στις 25 και 26 Αυγούστου στον διαδικτυακό χάρτη αεροσκαφών Flightradar24.
Στις 25 Αυγούστου, ένα αναγνωριστικό drone RQ-4 Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε αναγνώριση στα σύνορα.
Το Global Hawk έκανε πολλούς κύκλους παρακολούθησης προς την κατεύθυνση της ρωσικής πόλης Αγίας Πετρούπολης και πέταξε προς το Μούρμανσκ.

Screenshot_3-25.jpg

Στις 26 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ένα επανδρωμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135U Combat Sent για παρακολούθηση, το οποίο έκανε επίσης αρκετούς κύκλους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την «οικογένεια» μεγάλων αναγνωριστικών αεροσκαφών Boeing RC-135 για τη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση πληροφοριών.

Screenshot_1-41.jpg

Η τροποποίηση Combat Sent έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα εχθρικά συστήματα ραντάρ.
Το RQ-4 Global Hawk είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης που επιτρέπει την αναγνώριση μεγάλης εμβέλειας.
Είναι πιθανό οι πληροφορίες να σχετίζονται με το γεγονός ότι οι φινλανδικές αρχές αποφάσισαν να αναπτύξουν μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία του ΝΑΤΟ στο έδαφός τους για προστασία από εξωτερικές απειλές.
Μια νέα ταξιαρχία 4.000-5.000 στρατιωτών συγκροτείται ήδη και θα έχει έδρα στην πόλη Μικκέλι, κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Screenshot_6-1-1.png

Η ηγεσία της χώρας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Φινλανδίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της «προληπτικής αποτροπής».
Την 1η Ιουλίου, το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (DCA) με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μέσω της συμφωνίας, η Φινλανδία θα ανοίξει 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της για χρήση από τον αμερικανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης