Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λογοκρισία και η διαγραφή δεκάδων δεξιών λογαριασμών από το Instagram προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία

Η λογοκρισία και η διαγραφή δεκάδων δεξιών λογαριασμών από το Instagram προκαλεί αντιδράσεις στη Γαλλία

Ο Tegnér ανακοίνωσε ότι δεν θα δίσταζε να κινηθεί νομικά εάν επιβεβαιωθεί η διαγραφή του λογαριασμού της Frontières

Σχετικά Άρθρα
Τις τελευταίες ημέρες, το Instagram ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση απαγόρευσης στη Γαλλία εναντίον λογαριασμών που ανήκουν σε δεξιές οργανώσεις ή ακόμα και σε σχολιαστές ή δημοσιογράφους.
Η ευρωβουλευτής Marion Maréchal αποφάσισε να απευθύνει έκκληση στη διοίκηση του Instagram France για να εκφράσει την αποδοκιμασία της και να καταδικάσει τον αυθαίρετο χαρακτήρα αυτού του κλεισίματος λογαριασμών.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου.
Σε αρκετούς Γάλλους δεξιούς λογοκρίθηκαν οι λογαριασμοί τους στο Instagram με το σκεπτικό ότι δεν συμμορφώνονταν με τα κοινοτικά πρότυπα, παρόλο που αυτοί οι λογαριασμοί δεν είχαν διαπράξει κανένα νομικό αδίκημα.
Στο στόχαστρο δεν έχουν γίνει μόνο άτομα που προσδιορίζονται ως ακτιβιστές ή πληροφοριοδότες της εθνικής Δεξιάς, αλλά και απλοί δημοσιογράφοι, όπως ο Jordan Florentin, ένας δημοσιογράφος από τη Boulevard Voltaire, συνδικάτα, όπως το φοιτητικό σωματείο La Cocarde étudiante, ακόμη και μέσα ενημέρωσης, όπως οι συνάδελφοί μας από τα Frontières (πρώην Livre Noir).
Ο Erik Tegnér, αρχισυντάκτης του περιοδικού Frontières , τόνισε στο CNews ότι τα μέσα ενημέρωσης του είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας και δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ κανένα αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.
Αυτό δεν εμπόδισε το Instagram να διαγράψει τον λογαριασμό της εφημερίδας τέσσερις φορές μέσα σε λίγες μέρες.
Ο Tegnér ανακοίνωσε ότι δεν θα δίσταζε να κινηθεί νομικά εάν επιβεβαιωθεί η διαγραφή του λογαριασμού της Frontières .
Η Marion Maréchal, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξελέγη τον Ιούνιο και πρώην επικεφαλής της λίστας για το κόμμα Reconquête του Éric Zemmour, ρώτησε τον Laurent Solly, επικεφαλής της ομάδας Meta στη Γαλλία, σχετικά με αυτά.
«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση αυθαίρετης πολιτικής λογοκρισίας, απέναντι στην οποία δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί ή παθητικοί», ανάρτησε στο X στις 23 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης