Τελευταία Νέα
Διεθνή

Colpo Grosso Trump: Συμμαχεί με ... την Αριστερά, χτυπάει τους Δημοκρατικούς - Σε θέσεις κλειδιά Kennedy-Gabbard, έκπληξη Musk

Colpo Grosso Trump: Συμμαχεί με ... την Αριστερά, χτυπάει τους Δημοκρατικούς - Σε θέσεις κλειδιά Kennedy-Gabbard, έκπληξη Musk
O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, θέλει να υπερβεί τον πρωτοφανή διχασμό με τον οποίο οι Δημοκρατικοί έχουν διαποτίσει το σώμα της αμερικανικής κοινωνίας
Ο πρώην Πρόεδρος Trump των ΗΠΑ τοποθετεί τον Robert F. Kennedy Jr. και την πρώην Δημοκρατική βουλευτή Tulsi Gabbard στη «ομάδα για την μετάβαση προς την προεδρία» του, βάζοντας και τους δύο σε ρόλους-κλειδιά μετά τη στήριξη που του παρείχαν και σηματοδοτώντας ότι δεν θα σχηματίσει μια, ιδεολογικά, κλειστή ρεπουμπλικανική κυβέρνηση.
Με τον τρόπο αυτό ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, θέλει να υπερβεί τον πρωτοφανή διχασμό με τον οποίο οι Δημοκρατικοί έχουν διαποτίσει το σώμα της αμερικανικής κοινωνίας.
Θέλει με άλλα λόγια να προτείνει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο ιδεολογικοπολιτικά σχήμα που θα συμβολίζει την ενότητα των Αμερικανών.
«Καθώς ο ευρύς συνασπισμός υποστηρικτών και υποστηρικτών του Προέδρου Trump επεκτείνεται σε κομματικές γραμμές, είμαστε περήφανοι που ο Robert F. Kennedy Jr. και ο Tulsi Gabbard προστέθηκαν στην ομάδα Trump/Vance Transition», τόνισε σχετικά ο ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας Brian Hughes σε δήλωσή του.
«Ανυπομονούμε να έχουμε τις ισχυρές φωνές τους στην ομάδα καθώς εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το μεγαλείο της Αμερικής», εξήγησε ο επιτελάρχης της καμπάνιας του Trump.
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιφυλάσσει ρόλο - έκπληξη για τον ιδιοκτήτη της Tesla Elon Musk, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια συμβουλευτική θέση στον Λευκό Οίκο.

Διεισδύει στην Αριστερά η υποψηφιότητα του Trump - Παίρνει στήριξη από την πρώην υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών Tulsi Gabbard

adadaadsdsds.png

Διόλου τυχαία, η Tulsi Gabbard, πρώην βουλευτής της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών και υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, στηρίζει κι επίσημα, μέσω επιστολής της την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανού Donald Trump για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Χθες 26/8, σε ομιλία του στο Ντιτρόιτ ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος χαιρέτισε τη μεταστροφή της Gabbard.
Από την πλευρά της η Gabbard κάλεσε πολίτες όλων των παρατάξεων να ψηφίσουν το δίδυμο Vance - Trump.

Επισημαίνεται ότι η 43χρονη Gabbard είναι βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ήταν, το 2013, η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία (Hindu) που εξελέγη στο Κογκρέσο και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.
Στήριξε το 2016 τον Bernie Sanders στην υποψηφιότητά του για την προεδρία - απέναντι στην Hillary Clinton - ενώ ήταν και η ίδια υποψήφια με πρόγραμμα την υγεία για όλους, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και έλεγχο της οπλοκατοχής.
Αργότερα πήρε αποστάσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα και το 2022 το εγκατέλειψε καταγγέλλοντας ότι υπέκυψε στην woke ιδεολογία.
Από τότε είχε τακτική σχολιάστρια στο Fox News και λέει ότι οι διώξεις κατά του Trump είναι ένας κίνδυνος για την αμερικανική δημοκρατία.

Κινητοποείται το συμβολικό κεφάλαιο του Robert Kennedy Jr - Του προσφέρθηκε θέση κλειδί στην κυβέρνηση Trump

1_171.jpg


Tην ίδια στιγμή, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump φέρεται έχει προ πολλού προσφέρει στον Robert Kennedy Jr μια υψηλόβαθμη θέση στην κυβέρνησή του με αντάλλαγμα τη στήριξη του στις προεδρικές εκλογές, όπως είχε αποκαλύψει η Washington Post.
Στον Κennedy Jr, τότε ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία, προσφέρθηκε «κορυφαία θέση υγείας και ιατρικής» σε μια μελλοντική κυβέρνηση Trump, εφόσον φυσικά ο Ρεπουμπλικανός κερδίσει την προεδρική κούρσα, τόνισαν οι πηγές της WaPo.
Οι ιδιωτικές συνομιλίες ξεκίνησαν ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump στην προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Pennsylvania.
Μάλιστα, ο Kennedy Jr επιβεβαίωσε στο έντυπο ότι είχε μιλήσει με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Ο πολιτικός τόνισε  τότε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία.
«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Πρόεδρο Trump που με προσέγγισε. Ουδείς από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, είτε υψηλού είτε χαμηλού, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου τους τελευταίους 18 μήνες. Αντίθετα, συγκέντρωσαν εκατομμύρια για να παρεμποδίσουν την εκστρατεία μου», εξήγησε με νόημα.
Εν τέλει, ο Kennedy αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα, στηρίξε την υποψηφιότητα του Donald Trump και άφησε αιχμές κατά των Δημοκρατικών, επισημαίνοντας ότι από αντιιμπεριαλιστικό κόμμα, οι Δημοκρατικοί έγιναν κόμμα του πολέμου, του κεφαλαίου και της διαφθοράς.

Έκπληξη και με Musk - Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να έχει θέση σε Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση ο ιδιοκτήτης της Tesla

musk_1.JPG

Παράλληλα, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να δώσει στον δισεκατομμυριούχο Elon Musk μια θέση στην κυβέρνησή του, αν κερδίσει τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Trump ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν ο Musk θα μπορούσε να διοριστεί ως σύμβουλος ή μέλος του υπουργικού του συμβουλίου.
Ο ίδιος απάντησε πως ο Musk «είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος» και στη συνέχεια είπε ότι «σίγουρα θα το έκανα. Είναι ένας τρομερός τύπος».
Ο Musk υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Donald Trump για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου.
Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla δήλωσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για να έχω κάποιο ρόλο σε μια πιθανή προεδρία του Trump».
Τότε, το θέμα είχε προκύψει από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για συμμαχία Musk – Trump και, μάλιστα, πιθανή θέση του πρώτου στον Λευκό Οίκο.
Εάν εκλεγεί, ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να λάβει μέτρα για να ανατρέψει τους κανόνες του υπουργείου Οικονομικών που διευκόλυναν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με την έκπτωση των 7.500 δολαρίων σε φόρους.
Οσο ήταν πρόεδρος, ο Trump προσπάθησε να καταργήσει την έκπτωση φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία, ωστόσο, επεκτάθηκε στη συνέχεια από τον πρόεδρο Joe Biden το 2022.
«Δεν παίρνω καμία τελική απόφαση γι’ αυτό», δήλωσε ο Trump σχετικά με την έκπτωση φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
«Είμαι μεγάλος οπαδός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά είμαι και οπαδός των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων και των υβριδικών και ό,τι άλλο εμφανιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης