Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφθασε το τέλος – Προς μεγάλη στρατηγική ήττα οι Ουκρανοί στο Pokrovsk, υποχωρούν στο Kursk - Στρατηγός Syrsky: Αποτύχαμε

Έφθασε το τέλος – Προς μεγάλη στρατηγική ήττα οι Ουκρανοί στο Pokrovsk, υποχωρούν στο Kursk - Στρατηγός Syrsky: Αποτύχαμε
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατηγική ήττα για την Ουκρανία είναι πιο κοντά από ποτέ…  -  Το ΝΑΤΟ από την δημιουργία του υπέστη την πρώτη μεγάλη ήττα του στην Ουκρανία
(upd 37) Η μεγάλη στρατηγική ήττα της Ουκρανίας και του στρατούς της είναι προ των πυλών.
Είναι ξεκάθαρο τι συνέβη.
Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στο Kursk για να αποτρέψουν την βαριά ήττα στο Pokrovsk στο Donetsk και για να αποτρέψουν επίθεση των Ρώσων στο Sumy στην βόρεια Ουκρανία.
Ωστόσο στο Kursk η όλη Ουκρανική επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς αφού έχουν χάσει πάνω από 7.000 στρατιώτες και 631 τεθωρακισμένα σε διάστημα 22 ημερών από τις 6 Αυγούστου.
Η επιχείρηση στο Kursk απέτυχε και τώρα οι ουκρανοί οπισθοχωρούν ηττημένοι.
Ο αρχιστράτηγος του Ουκρανικού στρατού Αleksandr Syrskyi ήταν ξεκάθαρος: Ο Ουκρανικός στρατός απέτυχε στο Kursk, δεν πέτυχε τους στόχου του που ήταν να οδηγήσουν τους Ρώσους να μεταφέρουν στρατεύματα από το Donbass ώστε να ανακοπεί η εκρηκτική προέλαση προς το Pokrovsk.
Ο Αleksandr Syrskyi τόνισε επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν αναδιατάξει μόνο 30.000 στρατιώτες στο Kursk από 717.000 που βρίσκονται σε Ουκρανικό έδαφος, επιμένουν στο Pokrovsk 

Οι Ουκρανοί έχασαν τα καλύτερα στρατεύματα τους, η επιχείρηση στο Kursk ήταν μια ακραία αποτυχημένη και απελπισμένη κίνηση…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατηγική ήττα για την Ουκρανία είναι πιο κοντά από ποτέ…
Εξάλλου και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς Zelensky.
Μόνος στόχος της Ρωσίας είναι η εξόντωση των τρομοκρατών, πρόσθεσε.

Zakharova (Εκπρόσωπος Ρωσικού ΥΠΕΞ): Φυσικά δεν θα γίνουν συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς του Zelensky

Η Ρωσία δεν θα διεξαγάγει καμία διαπραγμάτευση με το καθεστώς του Κιέβου μετά την τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (28/8/2024).
«Τον Ιούνιο του 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin νομίζω ότι μπορούμε ακόμη και να πούμε, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, υπέβαλε αρκετά ρεαλιστικές προτάσεις.
Αποσκοπούσαν σε μια μακροπρόθεσμη και δίκαιη διευθέτηση.
Ωστόσο, το εγκληματικό τρομοκρατικό καθεστώς του Zelensky, αντί να τις εξετάσει σοβαρά - μου φαίνεται, για να το θέσω ήπια, τις πιο γενναιόδωρες προτάσεις της ρωσικής πλευράς - πραγματοποίησε μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή του Kursk και στους κατοίκους της.
Η επίθεση ήταν αυτοκτονική και για το ουκρανικό καθεστώς», σημείωσε.
«Ουκρανοί μαχητές και ξένοι μισθοφόροι διαπράττουν φρικαλεότητες, πυροβολούν αμάχους και εθελοντές, χτυπούν μη στρατιωτικές υποδομές, στοχεύουν δημοσιογράφους και θέτουν σε κίνδυνο εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.
Λοιπόν, τι είδους ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να υπάρξουν υπό τέτοιες συνθήκες και με ποιον μπορούν να γίνουν.
Φυσικά, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς στο Κίεβο δεν είναι στο τραπέζι», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Zakharova τόνισε ότι «αυτή η ανομία λαμβάνει χώρα με την πλήρη συνεννόηση της Δύσης και την ενθάρρυνση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από το καθεστώς του Κιέβου».
«Είναι σαφές ότι ούτε το Κίεβο, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε τα τσιράκια του στο ΝΑΤΟ χρειάζονται μια διευθέτηση.
Ενδιαφέρονται, όπως έχουν ήδη πει, να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία.
Συνεπώς, αυτό καθυστερεί οποιαδήποτε διευθέτηση και συμβάλλει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε η Zakharova.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας… είναι απλά μια πολιτική δήλωση

Ο Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo, χαρακτήρισε πολιτική δήλωση το σχέδιο της Κίνας για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi ήταν εδώ… και με ρώτησε, «Τι πιστεύετε για το κινεζικό σχέδιο;»
Και είπα ότι δεν είναι σχέδιο.
Είναι απλώς μια πολιτική δήλωση για να πω ότι δεν ξεχνούν τον πόλεμο, αλλά είναι απλώς κάτι στα χαρτιά», είπε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του και ο ίδιος προσωπικά είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν και να παίξουν οποιοδήποτε ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τον Μάιο, Κίνα και Βραζιλία δημοσίευσαν ένα κοινό μνημόνιο «Γενικές συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης».
Το έγγραφο σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης και όλα τα μέρη πρέπει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη του άμεσου διαλόγου.
Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2023, η Κίνα δημοσίευσε ένα έγγραφο θέσης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Αποτελείται από 12 σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για κατάπαυση του πυρός, σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων ασφαλείας όλων των χωρών και λύση στην ανθρωπιστική κρίση στη Ουκρανία.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): O Zelensky με την εισβολή στο Kursk υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της Ουκρανίας

Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής μετά την εισβολή στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, έγραψε στη στήλη του για τον ιστότοπο Smotrim ο Viktor Medvedchuk, πρόεδρος του κινήματος η «Άλλη Ουκρανία».
«Όταν ο Zelensky εισέβαλε στη Ρωσία, υπέγραψε τη θανατική καταδίκη για το ουκρανικό κράτος», έγραψε ο Medvedchuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και πριν οι Ουκρανοί επιτεθούν στην περιοχή του Kursk, υπήρχε η ευκαιρία «να μπούμε με κάποιο τρόπο σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» για να αποφευχθεί η εξαγορά της Ουκρανίας από άλλα κράτη.
Η σημερινή Ουκρανία με τον Zelensky στην εξουσία δεν ενδιαφέρει τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.
Επιπλέον, η επίθεση στην περιοχή του Kursk αιφνιδίασε την Ουάσιγκτον.
Επιπροσθέτως, ο Medvedchuk υπενθύμισε τις ψυχρές σχέσεις μεταξύ της υποψήφιας των Δημοκρατικών των ΗΠΑ Kamala Harris και του Zelensky.
Προφανώς, οι Δημοκρατικοί καταλαβαίνουν «σε ποια άβυσσο» τους σπρώχνει ο Ουκρανός ηγέτης.

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές δυνάμεις κατά την απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος της Sumy

Η ρωσική στρατιωτική αεροπορία έπληξε τις εφεδρείες των ουκρανικών ταξιαρχιών - AFU που συμμετείχαν σε απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος στην περιοχή Sumy,
ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές όπου ήταν συγκεντρωμένο το προσωπικό και ο στρατιωτικός εξοπλισμός των εφεδρειών της 41ης και 54ης μηχανοκίνητης, της 80ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου και του 69ου ξεχωριστού τάγματος τυφεκιοφόρων της AFU, της 1ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, καθώς και των 101ης, 103ης και 107ης ταξιαρχιών της άμυνας στην περιοχή Sumy», ανέφερε το υπουργείο.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Βορράς», με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις από εχθρικές ομάδες εφόδου προς την κατεύθυνση των Borok, Korenevo, Kremyanoye και Malaya Loknya.
Οι απόπειρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να επιτεθούν προς την κατεύθυνση του Spalnoye, της Olgovka και της Russkaya Konopelka επίσης ματαιώθηκαν.

Ουκρανοί σαμποτέρ

Η αναζήτηση και εξουδετέρωση των Ουκρανών σαμποτέρ σε δασικές περιοχές συνεχίζεται.

Τα ρωσικά στρατεύματα, η αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 22ης, 61ης και 115ης μηχανοκίνητης, 82ης και 92ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου της AFU στις περιοχές Apanasovka, Borok, Viktorovka, Kruglenkoye, Krasnoktyabrsky, Lyubimovka, Malaya Loknya, Mirny, Novaya Sorochina, Obukhovka, Plekhovo, Sverdlikovo, Sudzha, Snagosti και Yuzhny.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε 380 στρατιώτες και 30 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων: ένα άρμα μάχης, ένα BMP και 28 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, καθώς και έξι πυροβόλα, τρεις όλμοι και εννέα οχήματα.
Συνολικά, ο εχθρός έχασε έως και 7.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Kursk, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι Akhmat εξόντωσαν Γερμανούς και Πολωνούς μισθοφόρους στο Kursk

Στρατιώτες του αποσπάσματος ειδικών δυνάμεων Kashtan των Akhmat συγκρούστηκαν πολλές φορές στη ρωσική περιοχή Kursk με μισθοφόρους που μιλούσαν γερμανικά και πολωνικά.
Έχουν εξοντωθεί, είπε στο TASS ο διοικητής του αποσπάσματος με το διακριτικό κλήσης Kashtan.
«Ήρθαμε αντιμέτωποι εδώ με ξένους μισθοφόρους από την Πολωνία, όταν τους συναντήσαμε στη μάχη, καταλάβαμε ότι δεν ήταν μεταξύ αυτών που αιχμαλωτίσθηκαν από εμάς είπε ο Kashtan.
Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες, οι μαχητές Kashtan συνέλαβαν οκτώ Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kursk και κατέστρεψαν δύο εχθρικές ομάδες.
Τα πληρώματα drones FPV της ομάδας έπληξαν επίσης ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Stryker και 2 Hummer.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκοψαν δύο βασικές ουκρανικές οδούς ανεφοδιασμού στην Ugledar

Ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκόψει δύο βασικές οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Ugledar, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο TASS.
«Και οι δύο οδοί ανεφοδιασμού των εχθρικών στρατευμάτων στο Ugledar έχουν αποκοπεί», δήλωσε.
Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, όταν κινούνται κατά μήκος μη ασφαλτοστρωμένων δρόμων, τα εχθρικά στρατεύματα θα αντιμετωπίζουν πλέον ναρκοπέδια, γεγονός που θα περιπλέξει την κατάσταση γι' αυτά.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σκόνη πυρομαχικό HIMARS κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Kursk

Στρατιώτες της Εθνοφρουράς εξουδετέρωσαν επιτυχώς ουκρανικό πυρομαχικό διασποράς που βρέθηκε κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της Εθνοφρουράς.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ένας καταρριφθείς πύραυλος, προερχόμενος από εκτοξευτήρα ρουκετών HIMARS, βρέθηκε στην περιφέρεια του Κουρσκ σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.
Ο σταθμός λειτουργεί κανονικά, μετέδωσε παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Άτακτη υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Selidov στο Donetsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν αρκετές θέσεις στα ανατολικά περίχωρα του Selidov κοντά στο Krasnoarmeysk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας της περιοχής στο TASS.
«Τα μέσα αντικειμενικού ελέγχου δείχνουν ότι ο εχθρός έχει αποσυρθεί από διάφορες θέσεις στις ανατολικές παρυφές του Selidov.
Προφανώς, έτσι επηρεάζεται η εξαντλημένη ομάδα από τα συνεχή πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές δεκάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αυτό το τμήμα του μετώπου τις τελευταίες 24 ώρες

Το νέο σχέδιο πολέμου της Ουκρανίας - «Το σχέδιο νίκης για την Ουκρανία»

Ο Zelensky είπε ότι θέλει να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden τον Σεπτέμβριο και επίσης θεωρεί σωστό να το μεταφέρει στους υποψήφιους για την προεδρία Trump και Kamala Harris.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία έχει ένα λεγόμενο «σχέδιο νίκης για την Ουκρανία».
«Δεν θα μιλήσω λεπτομερώς, το σχέδιο έχει προετοιμαστεί, νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο αν πρώτα παρουσιάσω αυτό το σχέδιο στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών
Η επιτυχία αυτού του σχεδίου εξαρτάται από αυτό, αν θα μας δώσουν είναι στο σχέδιο ή όχι, αν θα είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουμε αυτό που περιέχεται σε αυτό το σχέδιο ή όχι, νομίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα του παρουσιάσω το σχέδιο σε μια συνάντηση και νομίζω ότι θα ήταν σωστό να του μεταφέρω αυτό το σχέδιο», είπε ο Zelensky.

Zelensky: Επιτεθήκαμε στο Kursk γιατί οι Ρώσοι σχεδίαζαν εισβολή σε Sumy ή Chernihiv

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk ήταν εν μέρει μια προσπάθεια να προλάβει μια ρωσική επιθετική επιχείρηση στις περιφέρειες Sumy ή Chernihiv και σημείωσε ότι η εισβολή είναι μια πτυχή των ευρύτερων προσπαθειών της Ουκρανίας να επιτύχει μια δίκαιη και διαρκή διπλωματική λύση στον πόλεμο.
Ο Zelensky δήλωσε στις 27 Αυγούστου ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk σταμάτησε τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη βόρεια Περιφέρεια του Kharkiv και προέτρεψε ένα προφανές ρωσικό σχέδιο για τη διεξαγωγή διασυνοριακών επιθέσεων είτε στις περιφέρειες του Sumy ή Chernihiv.
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk είναι μια πτυχή του σχεδίου της Ουκρανίας για την επίλυση του πολέμου και ότι το σχέδιο της Ουκρανίας περιλαμβάνει επίσης πτυχές της «στρατηγικής θέσης της Ουκρανίας στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας», «ισχυρού εξαναγκασμού» κατά της Ρωσίας και αόριστες οικονομικές πολιτικές που θα φέρουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Απέτυχαν τα σχέδια εισβολής των Ουκρανών στο Belgorod, ήττα στο Shebekino – Αρχίζουν να υποχωρούν από Kursk

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν σε δύο περιοχές της περιφέρειας Belgorod στις 27 Αυγούστου.
Ο κυβερνήτης του Belgorod Vyacheslav Gladkov ισχυρίστηκε στις 27 Αυγούστου ότι οι ρωσικές αρχές περιόρισαν την πρόσβαση στο Vyazovoye (λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα της περιφέρειας Sumy και βορειοδυτικά του Grayvoron) λόγω μιας απροσδιόριστης «δύσκολης επιχειρησιακής κατάστασης» στην περιοχή και αργότερα ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να διασχίσουν τα διεθνή σύνορα στην Περιφέρεια Belgorod.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης αρκετές ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Nekhoteevka και το Zhuravlyovka (τόσο νοτιοανατολικά του Grayvoron όσο και νότια της πόλης Belgorod).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης κοντά στο συνοριακό σημείο ελέγχου Shebekino (νότια της πόλης Belgorod),
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 26 και 27 Αυγούστου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν αμέσως νοτιοανατολικά του Korenevo και κοντά στη Viktorovka (νότια του Koreveno), κοντά στη Sudzha και βόρεια της Sudzha εντός Cherkasskoye Porechnoye και Mikhailovka.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν εκ νέου τη Nizhnyaya Parovaya και τον Nechayev (και τα δύο βορειοανατολικά της Sudzha) στην περιοχή Bolshesoldatsky.

Apti Alaudinov (Akhmat): Ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός προκάλεσε σοβαρή ήττα στις ουκρανικές μονάδες στην περιοχή του Kursk, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο αναπληρωτής αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Προκαλέσαμε μια πολύ σοβαρή ήττα στον εχθρό.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ουκρανών χτυπήθηκε».
Όπως διευκρίνισε ο Alaudinov, οι ουκρανικοί σχηματισμοί απομακρύνθηκαν σε σημαντική απόσταση ως αποτέλεσμα των μαχών.

Προσδοκίες CIA: Ο Putin θα αντεπιτεθεί στο Kursk αλλά θα είναι δύσκολο για τους Ρώσους να διώξουν τους Ουκρανούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακαταλάβει εδάφη στην περιοχή του Kursk που κατέλαβαν ουκρανικά στρατεύματα, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA David Cohen.
Μιλώντας σε συνέδριο για την εθνική ασφάλειας, είπε πως η σημασία της ουκρανικής εισβολής στη ρωσική επαρχία μένει να αποδειχθεί.
Ενώ το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να προσαρτήσει την περιοχή που έχει καταλάβει, τα ουκρανικά στρατεύματα χτίζουν αμυντικές γραμμές και φαίνεται ότι σκοπεύουν να διατηρήσουν «ένα μέρος αυτής της επικράτειας για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Cohen.
«Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο Putin θα πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση για να προσπαθήσει να ανακτήσει αυτό το έδαφος», τόνισε.
«Προσδοκούμε ότι θα είναι μία δύσκολη μάχη για τους Ρώσους», συνέχισε ο Cohen.
Σημείωσε δε ότι ο Putin θα πρέπει «να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στη δική του κοινωνία» σχετικά με την απώλεια ρωσικού εδάφους.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Alexander Syrsky πλήρωσε το τίμημα, δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk

Ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Alexander Syrsky, πλήρωσε βαρύ τίμημα για την επίθεση στην περιοχή Kursk, καθώς τώρα τα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται μια μεγάλη ήττα στο Donbass, δήλωσε ο Scott Ritter απόστρατος αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Ο ω γνώριζε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk δεν θα ήταν επιτυχής.
Πλήρωσε τεράστιο τίμημα για αυτό», είπε ο Scott Ritter
Επίσης επεσήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή εξαιρετικά αποτελέσματα στο Donbass.
H Ουκρανία θα χάσει σημαντικά εδάφη, τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στις 27 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Kursk οι Ουκρανοί έχασαν 6.600 στρατιώτες και 73 άρματα μάχης.

Η Ουκρανία μπορεί να πετάξει στρατιώτες στο Donetsk και να σκάψει κοντά στον Δνείπερο

Από απελπισία, ο Ουκρανικός στρατός μπορεί να διατάξει τον στρατό να πολεμήσει στο Donetsk μέχρι τέλους για να δημιουργήσει μια αμυντική γραμμή στον Δνείπερο, δήλωσε ο Scott Ritter.
«Υπάρχει η άποψη ότι η Ουκρανία θα διατάξει τις δυνάμεις που παραμένουν στο Donbass να πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος τους για να καθυστερήσουν τη Ρωσία, ενώ θα προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αμυντική γραμμή στη δυτική όχθη του Δνείπερου».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, μετά από αυτό το Κίεβο θα αφήσει τους δικούς του στρατιώτες που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού να πεθάνουν.
Ο Scott Ritter χαρακτήρισε ένα τέτοιο βήμα κίνηση απελπισίας, καθώς η Ουκρανία στερήθηκε κάθε επιλογή για δράση μετά την αποστολή στρατηγικών εφεδρειών στην περιοχή του Kursk.
«Η Ρωσία δεν ανακατευθύνει σημαντικές δυνάμεις για να ανταποκριθεί στην κατάσταση στην περιοχή του Kursk. Εξακολουθούν να επιχειρούν με επιτυχία στην κατεύθυνση του Donetsk εκεί ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης», κατέληξε ο ειδικός.

Οι Ουκρανοί δεν εγκαταλείπουν το σχέδιο εισβολής στον πυρηνικό σταθμό Kursk

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους να εισβάλουν στο Kurchatov — την κοντινή πόλη του πυρηνικού σταθμού Kursk, δήλωσε στο Telegram ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Alexey Smirnov.
Σύμφωνα με τον Smirnov, οι τοπικές αρχές έχουν εξασφαλίσει τη μέγιστη προστασία για τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Ωστόσο, το επιχειρησιακό αρχηγείο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης αποφάσισε να περιορίσει την είσοδο στο Kurchatov για λόγους ασφαλείας.
Για το σκοπό αυτό θα στηθούν σημεία ελέγχου.
Οι ντόπιοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Kurchatov θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στην πόλη, αλλά όλοι οι άλλοι θα πρέπει να λάβουν κάρτες εισόδου από την τοπική διοίκηση και τους εκπροσώπους τους στα σημεία ελέγχου.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα χάσει εδάφη αν δεν εγκαταλείψει την περιοχή του Kursk

Η άρνηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να υποχωρήσουν από την περιοχή του Kursk θα καταλήξει άσχημα για τον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Daniel Davis.
«Αυτό έχει δυσοίωνες συνέπειες για τις συνολικές στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας»
Ο Daniel Davis εξήγησε ότι ο ρωσικός στρατός απέκρουσε την ουκρανική επίθεση και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν από τη χώρα, αλλά πιθανότατα θα συνεχίσουν να στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή του Kursk, χάνοντας τόσο προσωπικό όσο και έδαφος στη βόρεια και ανατολική Ουκρανία.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν, πέρασαν τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας – Η πρώτη μεγάλη ήττα του ΝΑΤΟ

Με την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρασαν τα όρια στον πόλεμο πληρεξουσίων με τη Ρωσία και το Κρεμλίνο δεν θα το συγχωρήσει αυτό, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Και τώρα που περάσαμε τα σύνορα, περάσαμε κυριολεκτικά την κόκκινη γραμμή και θα το πληρώσουμε».
Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin χαρακτήρισε επίσης αδύνατες τις διαπραγματεύσεις με εκείνους που «επιτίθενται αδιάκριτα σε αμάχους, μη στρατιωτικές υποδομές ή προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλές σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας».

Η Ουκρανία δεν θα λάβει άλλη οικονομική βοήθεια από τον Biden – Έντονη απροθυμία για νέα χρήματα στον Zelensky από ΗΠΑ

Η Ουκρανία δεν περιμένει να λάβει νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, δήλωσε ο Yegor Chernyov, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του νομοθετικού σώματος.
«Ειλικρινά, δεν θα περίμενα καμία απόφαση από την κυβέρνηση Biden.
Θα επικεντρωνόμουν περισσότερο στο ποιος θα είναι στην κυβέρνηση της Κamala Harris, αν η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία κερδίσει τις εκλογές, είπε, όταν ρωτήθηκε αν το Κίεβο αναμένει νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ φέτος.
Ο βουλευτής είπε ότι η Ουκρανία θα υπολογίζει σε νέα βοήθεια το 2025.
Προηγουμένως, το περιοδικό Foreign Affairs ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον είναι όλο και λιγότερο πρόθυμη να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων στις 5 Ιουνίου ότι κανείς στις ΗΠΑ δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον είναι η παγκόσμια ηγεσία.
Εάν η μελλοντική κυβέρνηση των ΗΠΑ καθοδηγείται από τα εθνικά συμφέροντα, αυτό θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στην εξωτερική πολιτική έναντι της Ρωσίας και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Putin.

Ρωσία: Ακούστε τον Trump, έχει απόλυτο δίκιο - Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Donald Trump προειδοποίησε για ενδεχόμενο ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο σημάδι που δείχνει ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ.
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Εισέβαλαν στη Ρωσία. Θα έχουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε λίγες ώρες αφότου παρευρέθηκε σε μνημόσυνο στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.
Σχολιάζοντας την ομιλία του Trump, το Κρεμλίνο είπε ότι η Μόσχα είναι σε θέση να καταλάβει τα λόγια του.
«Τέτοιες επιδρομές όπως στην περιοχή του Kursk είναι, φυσικά, πράξεις που κλιμακώνουν την ένταση στα άκρα.
Επομένως, υπάρχει λόγος ανησυχίας και σε αυτή την περίπτωση, τέτοιες ανησυχητικές δηλώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατανόηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ο Trump έχει επικρίνει τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία στο παρελθόν. Είπε ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να πολεμήσει καλά σε χειμερινές συνθήκες.
«Η Ρωσία είναι ένας σπουδαίος χειμερινός πολεμιστής», είπε ο Trump.
«Νίκησε τη Γερμανία και τον Ναπολέοντα. Δεν είναι εύκολο να τους νικήσεις. Και είναι ένας τεράστιος στρατός ενώ η Ουκρανία όχι.
Αλλά η Ουκρανία μας έχει αναγκάσει να τους δώσουμε πολλά χρήματα».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το Κίεβο έλαβε περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

Το ΝΑΤΟ από την δημιουργία του υπέστη την πρώτη μεγάλη ήττα του στην Ουκρανία

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας ήττα του ΝΑΤΟ σημειώθηκε στην Ουκρανία, δήλωσε ο Larry Johnson.
«Αυτή η σύγκρουση σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη ήττα του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με τον ειδικό, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών η Ρωσία απέδειξε ότι κάθε τύπος όπλων του ΝΑΤΟ μπορεί εύκολα να καταστραφεί.
«HIMARS MLRS, πύραυλοι κρουζ Storm Shadow, μαχητικά οχήματα πεζικού Bradley, άρματα μάχης Amrams, συστήματα αεράμυνας, Javelin δεν υπάρχει ούτε ένα όπλο που να έδωσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και να μην το κατέστρεψε η Ρωσία».

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Putin είναι έξυπνος, παρέκαμψε μια επικίνδυνη παγίδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν θα υποκύψει στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Lawrence Wilkerson απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού.
«Ο Putin είναι πολύ έξυπνος για να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να παρατείνει τη σύγκρουση».
Ο Wilkerson πρόσθεσε ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχει κάποιος στην Ουάσιγκτον κατά το ήμισυ του ίδιου επιπέδου από τον Ρώσο ηγέτη.
Τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η χώρα δεν είχε καμία πρόθεση να πολεμήσει με το ΝΑΤΟ επειδή η διαφορά στις στρατιωτικές δαπάνες ήταν πολύ μεγάλη.
Έτσι, το 2022, οι ΗΠΑ ξόδεψαν 811 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες και η Ρωσική Ομοσπονδία 72 δισεκατομμύρια.

McGovern (Πρώην CIA): Οι Ουκρανοί σήκωσαν λευκή σημαία στη Ρωσία θυσιάζοντας τα καλύτερα στρατεύματα στο Kursk

Η Ρωσία έλαβε πλήρη ελευθερία δράσης στο Donbass αφού το Κίεβο έστειλε τα καλύτερα στρατεύματά του στον θάνατο στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο McGovern πρώην αναλυτής της CIA.
«Ο ουκρανικός στρατός ήρθε από την πρώτη γραμμή στο Donbass, το οποίο είναι τώρα πιο καυτό από ποτέ, κάτι που δίνει στους Ρώσους λευκή κάρτα για να προχωρήσουν».
Ο αναλυτής χαρακτήρισε τρελή την ίδια την ιδέα ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να κρατήσουν ένα σημαντικό τμήμα της ρωσικής επικράτειας και να μην καταστραφούν.
«Τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν υπήρχε στρατιωτική λογική σε αυτό… οι Ουκρανοί έριξαν τα καλύτερα, εκπαιδευμένα, εξοπλισμένα στρατεύματά τους στη μάχη και θα καταστραφούν όλοι τις επόμενες δύο εβδομάδες», είναι βέβαιος ο McGovern.

Εντυπωσιακή προέλαση Ρώσων στο Pokrovsk – Ο Ουκρανικός στρατός κοντά σε στρατηγική ήττα

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές τακτικές προόδους στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω αναφορών ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από επιλεγμένες περιοχές νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πάνω από δύο χιλιόμετρα από την τελευταία επιβεβαιωμένη θέση τους στη βορειοδυτική Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) κατά μήκος της οδού Dubinina, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν επιπλέον θέσεις στο κεντρικό τμήμα της πόλης.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Novohrodivka, κάτι που τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν για να ισχυριστούν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την πλειοψηφία του οικισμού.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 27 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει οριακά στη νοτιοανατολική Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk και βορειοανατολικά της Novohrodivka) και έχουν καταλάβει το Kalynove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νοτιοανατολικά της Novohrodivka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τη Marynivka (ακριβώς νότια της Novohrodivka)

Εκπληκτικός ο ρυθμός προέλασης των Ρώσων προς το Pokrovsk

Ο πρόσφατος ρυθμός ρωσικής προέλασης προς την κατεύθυνση του Pokrovsk ήταν πολύ γρήγορος και οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στο μεγαλύτερο μέρος της Novohrodivka μέσα σε λίγες μέρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στην προέλαση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στη Novohrodivka προς το Pokrovsk αντί να πολεμούν σε ολόκληρη την αστική περιοχή του οικισμού.
Η συγκριτικά ταχεία ρωσική προέλαση στη Novohrodivka τις τελευταίες 24 ώρες είναι πιθανώς εν μέρει ενεργοποιημένη από προφανείς ουκρανικές αποσύρσεις από τη Novohrodivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θεωρητικά θα μπορούσαν να προχωρήσουν με σχετική ευκολία μέσω της Novohrodivka παρά τη σχετική αστική της συσσώρευση, εάν δεν υπάρχουν Ουκρανοί αμυνόμενοι.
Οι αστικοποιημένες περιοχές χωρίς επαρκείς αμυντικές δυνάμεις δεν αποτελούν εγγενή εμπόδια στο πεδίο της μάχης και η ουκρανική διοίκηση πιθανότατα έκρινε ότι η υπεράσπιση της Novohrodivka δεν άξιζε τις πιθανές απώλειες.
Η κατάληψη της Novohrodivka ανοίγει τον δρόμο προς το Pokrovsk (αρθρωμένος επιχειρησιακός στόχος της Ρωσίας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου), αλλά το Pokrovsk είναι μεγαλύτερο, πιο οχυρωμένο και τελικά πιο σημαντικό από το Novohrodivka.
Τα πιο μαχητικά στρατεύματα της Ρωσίας συντηρούν αυτή τη στιγμή τις ρωσικές προόδους προς το Pokrovsk και οι επιθετικές επιχειρήσεις της Ρωσίας είναι εμβληματικές της ευρύτερης ρωσικής θεωρίας της νίκης στην Ουκρανία.
Η συνεχής και πλήρης ιεράρχηση της κατεύθυνσης του Pokrovsk από τη Ρωσία της δίνει πλεονέκτημα.

Αleksandr Syrskyi (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Οι Ρώσοι έχουν αναδιατάξει μόνο 30.000 στρατιώτες στο Kursk από 717.000 στην Ουκρανία, επιμένουν στο Pokrovsk 

Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός Αleksandr Syrskyi δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 27 Αυγούστου ότι ένας από τους κύριους στόχους της Ουκρανίας στην έναρξη της εισβολής στο Kursk ήταν να εκτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις από κρίσιμες περιοχές του μετώπου και ότι η Ρωσία προέβλεψε αυτόν τον στόχο και αντ' αυτού εμμένει στο Pokrovsk.
Ο Syrskyi ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία έχει αναδιατάξει πάνω από 30.000 στρατιώτες από άλλους απροσδιόριστους τομείς της πρώτης γραμμής στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk και προέβλεψε ότι αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ σημείωσε ότι η Ρωσία εντείνει ταυτόχρονα τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Οι δηλώσεις του Syrskyi υποδηλώνουν ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση παραμένει απρόθυμη να αναδιατάξει στρατεύματα που πολεμούν αυτή τη στιγμή κοντά στο Pokrovsk και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη χρήση αυτών των πιο ικανών στρατευμάτων για να εξασφαλίσει τακτικά κέρδη και να διατηρήσει την πρωτοβουλία στην Περιφέρεια του Donetsk.

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η Ρωσία προσέγγισε το τελευταίο προπύργιο του Ουκρανικού στρατού στην περιοχή Ugledar

Ο ρωσικός στρατός πλησίασε το τελευταίο προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Ugledar στο Donetsk, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke.
«Ο προελαύνοντας ρωσικός στρατός πήρε άλλη μια οχυρωμένη θέση κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ugledar- Konstantinovka, απειλώντας την άμυνα του τελευταίου ουκρανικού προπυργίου στην περιοχή, του χωριού Vodyanoye».
Την προηγούμενη μέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Vostok προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Konstantinovka στο τμήμα Ugledar της κατεύθυνσης Yuzhnodonetsk της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Έτοιμο το καζάνι για την Ουκρανία: Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει έκπληξη για τους Ουκρανούς στο Pokrovsk θα χάσουν και το Ugledar

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχώρησαν και πάλι στο Donbass προς την κατεύθυνση Pokrovsk, εγκαταλείποντας την πόλη Novogrodovka μετά από σύντομες διήμερες μάχες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, στον ουκρανικό Τύπο εμφανίστηκαν προβλέψεις ότι στο διάστημα μεταξύ των πόλεων Pokrovsk και Ugledar, ο ουκρανικός όμιλος κινδυνεύει να καταλήξει σε καζάνι - όπως το καζάνι Ilovaisk.
Συμπτωματικά, αυτές τις ίδιες μέρες συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη στιγμή που οι Ουκρανοί περικυκλώθηκαν στο Donetsk Ilovaisk και αναγκάστηκαν να καταθέσουν τα όπλα.

Πόσο ρεαλιστική είναι η προοπτική να προκύψει δεύτερο Ilovaisk για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις;

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποχώρησαν από την πόλη Novogrodovka που είχε 14.000 κατοίκους προς την κατεύθυνση του Pokrovsk, ανέφερε το Ουκρανικό μέσο «Strana» την Τρίτη 27 Αυγούστου, επικαλούμενη πηγές στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το ουκρανικό αναλυτικό κανάλι Telegram Deep State δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο η πόλη φαίνεται σχεδόν πλήρως είτε υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας είτε στην γκρίζα ζώνη.
Τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό της επίθεσής τους.
Ο ουκρανικός Τύπος φοβάται τη δημιουργία ενός μεγάλου καζανιού για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στο Ugledar, παρόμοιο με την περικύκλωση του Ilovaisk το 2014.
Προχωρώντας νοτιοδυτικά από το Pokrovsk, οι Ρώσοι μπορούν να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τη δεύτερη γραμμή της ουκρανικής άμυνας από τα δυτικά - τη δεξαμενή Karlovskoye, τον ποταμό Volchya, τις πόλεις Ukrainsk, Selidovo και Kurakhovo και τη δεξαμενή Kurakhovo, βασιζόμενη στην οποία η Ουκρανία θα μπορούσε να συγκρατήσει το Ρωσική επίθεση από τα ανατολικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού για αυτό ακριβώς προετοιμάζονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Θα χαθεί και το Ugledar

Επιπλέον, οι Ρώσοι μπορούν να διαπεράσουν το νότιο μέτωπο στην περιοχή του προεξέχοντος Vremevsky, βόρεια του Urozhainy, το οποίο κατέλαβαν πρόσφατα, και στη συνέχεια ολόκληρη η ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο του Donetsk από το Ocheretino έως το Ugledar θα είναι υπό την απειλή περικύκλωσης ως αποτέλεσμα αντεπιθέσεων.
«Δηλαδή, η ιστορία για το καζάνι του Ilovaisk το 2014 θα επαναληφθεί, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα».
«Το γεγονός είναι ότι το Ugledar είναι ένα "δυσάρεστο μέρος" για τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
Τώρα, καθώς ο ρωσικός στρατός κινείται βόρεια, προς το Pokrovsk, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν σε ένα «δεύτερο Ilovaisk»
Με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι θα πάρουν τον έλεγχο του Ugledar με συνεχείς επιθετικές ενέργειες.

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_27_2024.png

27august2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-2-768x843.jpg

UAF_Kursk_Incursion_August_27_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_August_27_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_27_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_27_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης