Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Συνάντηση με Fidan

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Συνάντηση με Fidan
Ο Γ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα (28/8) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο, Πέμπτη 29/8.
Στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Θα συζητηθεί, επίσης, η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Hakan Fidan

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο έχει προσκληθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan.
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης και πριν το γεύμα εργασίας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.
Στο μικροσκόπιο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μεταξύ άλλων, θα βρεθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 22-23/9 του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan.
Το γεγονός ότι μετά από μια 5ετία θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης, κατά τις ίδες πηγές, αποτελεύ ευκαιρια ώστε να τεθούν ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης