Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ιδιοκτήτες όπλων επικρίνουν τα σχέδια απαγόρευσης των μαχαιριών στη Γερμανία – «Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία»

Οι ιδιοκτήτες όπλων επικρίνουν τα σχέδια απαγόρευσης των μαχαιριών στη Γερμανία – «Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία»

Όλα τα αρχικά κέντρα υποδοχής και καταλύματα ασύλου θα πρέπει να κηρυχθούν ως ζώνες απαγόρευσης των όπλων και θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση μαχαιριών

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Πολιτικών Νομικών Όπλων (BZL) έχει μιλήσει κατά των σχεδιαζόμενων απαγορεύσεων μαχαιριών στην τρέχουσα μορφή τους.
«Οι τρομοκράτες δεν τηρούν καμία απαγόρευση, επομένως περαιτέρω περιορισμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος Matthias Klotz.
Ακριβώς όπως οι «γνωστοί εμπειρογνώμονες από τους κύκλους της αστυνομίας και της ασφάλειας», η ένωση για τα δικαιώματα των όπλων είναι πεπεισμένη ότι η «μεταρρύθμιση που διαδίδεται τώρα ξανά» αντιπροσωπεύει τον λάθος τρόπο πρόληψης δολοφονιών όπως αυτή στο Σόλινγκεν.
«Εκεί χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα μαχαίρι, το οποίο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί όπλων, δεν επιτρέπεται να το φέρει πάνω του πολίτης».
Αντίθετα, το BZL ζήτησε την πλήρη απαγόρευση των όπλων για τους αιτούντες άσυλο και όσους έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων μαχαιριών.
Επιπλέον, όλα τα αρχικά κέντρα υποδοχής και καταλύματα ασύλου θα πρέπει να κηρυχθούν ως ζώνες απαγόρευσης των όπλων και θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση μαχαιριών «με μήκος λεπίδας άνω των τεσσάρων εκατοστών» σε αιτούντες άσυλο.
«Αυτοί είναι σαφείς κανόνες που φτάνουν στη βασική αιτία και μπορούν επίσης να ελεγχθούν αποτελεσματικά», τόνισε ο Klotz.

Ο Faeser είχε ανακοινώσει πιο ολοκληρωμένες απαγορεύσεις μαχαιριών πριν από το Solingen

Υπάρχει επίσης επείγουσα ανάγκη για «δραστική αύξηση» του αριθμού των αστυνομικών στα κέντρα των πόλεων, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στις δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς και για διεύρυνση των αστυνομικών εξουσιών.
«Τότε θα έχουμε ένα συμπαγές πακέτο μέτρων που, σε αντίθεση με τους αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, θα έχουν επίσης αντίκτυπο».
Την Παρασκευή (23/8/2024), ο Σύρος αιτών άσυλο Issa al H. σκότωσε με μαχαίρι τρεις επισκέπτες στο «Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας» στο Solingen και τραυμάτισε άλλους οκτώ, εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση.
Μέρες νωρίτερα, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Faeser (SPD) είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορευθούν τα μαχαίρια με μήκος λεπίδας άνω των έξι εκατοστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης