Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ακούστε τον Trump, έχει απόλυτο δίκιο – Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά

Ρωσία: Ακούστε τον Trump, έχει απόλυτο δίκιο – Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά
Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο σημάδι που δείχνει ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Donald Trump προειδοποίησε για ενδεχόμενο ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, η επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο σημάδι που δείχνει ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ.
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Εισέβαλαν στη Ρωσία. Θα έχουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε λίγες ώρες αφότου παρευρέθηκε σε μνημόσυνο στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.
Σχολιάζοντας την ομιλία του Trump, το Κρεμλίνο είπε ότι η Μόσχα είναι σε θέση να καταλάβει τα λόγια του.
«Τέτοιες επιδρομές όπως στην περιοχή του Kursk είναι, φυσικά, πράξεις που κλιμακώνουν την ένταση στα άκρα.
Επομένως, υπάρχει λόγος ανησυχίας και σε αυτή την περίπτωση, τέτοιες ανησυχητικές δηλώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με κατανόηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Μόνο ο Trump μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Trump θα προσπαθήσει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Jamie Raskin δήλωσε πως ο Trump εάν κερδίσει προεδρικές εκλογές θα προσπαθήσει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του, ο Trump είναι ικανός να τερματίσει τις εχθροπραξίες, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία.
Ο Trump έχει επικρίνει τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία στο παρελθόν. Είπε ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να πολεμήσει καλά σε χειμερινές συνθήκες.
«Η Ρωσία είναι ένας σπουδαίος χειμερινός πολεμιστής», είπε ο Trump.
«Νίκησε τη Γερμανία και τον Ναπολέοντα. Δεν είναι εύκολο να τους νικήσεις. Και είναι ένας τεράστιος στρατός ενώ η Ουκρανία όχι.
Αλλά η Ουκρανία μας έχει αναγκάσει να τους δώσουμε πολλά χρήματα».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το Κίεβο έλαβε περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια από την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης