Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα σε 92 Αμερικανούς πολίτες και δημοσιογράφους – 2.000 και πλέον οι ανεπιθύμητοι

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα σε 92 Αμερικανούς πολίτες και δημοσιογράφους – 2.000 και πλέον οι ανεπιθύμητοι

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε περισσότερους από 2.000 Αμερικανούς, σύμφωνα με κατάλογο του υπουργείου

Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/8/2024) 92 προσθήκες στη λίστα με τους Αμερικανούς στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημοσιογράφων που εργάστηκαν στο παρελθόν στη Ρωσία, καθώς και προσωπικοτήτων επιβολής του νόμου και επιχειρήσεων των ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι οι απαγορεύσεις επιβλήθηκαν «ως απάντηση στη ρωσοφοβική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση Biden με τον διακηρυγμένο στόχο «να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Μόσχα».
Ανέφερε ότι οι απαγορευμένοι δημοσιογράφοι αντιπροσωπεύουν «κορυφαίες φιλελεύθερες - παγκοσμιοποιητικές εκδόσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή και τη διάδοση «ψευδών» για τη Ρωσία και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».
Η νέα λίστα των απαγορευμένων Αμερικανών περιλαμβάνει 11 νυν ή πρώην μέλη του προσωπικού της Wall Street Journal — συμπεριλαμβανομένης της εκδότριας της Emma Tucker.
Είχε επανειλημμένα επικρίνει τη Ρωσία για τη σύλληψη και την καταδίκη του δημοσιογράφου του WSJ για κατασκοπεία, ο οποίος πέρασε 16 μήνες πίσω από τα κάγκελα πριν αποφυλακιστεί τον Αύγουστο σε μια ευρεία ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας - Δύσης.
Η απαγόρευση επιβλήθηκε επίσης σε πέντε δημοσιογράφους των New York Times, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του γραφείου του Κιέβου και τεσσάρων από την Washington Post.
Άλλοι Αμερικανοί στη λίστα περιλαμβάνουν άτομα που εργάζονται για υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ακαδημαϊκούς και προσωπικότητες από επιχειρήσεις και ομάδες σκέψης.
Η Ρωσία έχει απαγορεύσει την είσοδο σε περισσότερους από 2.000 Αμερικανούς, σύμφωνα με κατάλογο του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης