Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Ποιοι μπήκαν στο στόχαστρο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν  νέες κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Ποιοι μπήκαν στο στόχαστρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιβάλει αρκετές δέσμες κυρώσεων κατά Ισραηλινών εποίκων και έχουν εκφράσει τη σταθερή αντίθεσή τους στον εποικισμό στη Δυτική Όχθη

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καλώντας το Ισραήλ να καταπολεμήσει αυτές τις ομάδες «εξτρεμιστών» που κατηγορούνται ότι προκαλούν τη βία.
Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδίδεται την ίδια ημέρα που ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης σκοτώνοντας, όπως δήλωσε, εννέα Παλαιστίνιους μαχητές.
«Η βία των εξτρεμιστών εποίκων στη Δυτική Όχθη προκαλεί μεγάλα ανθρώπινα δεινά, βλάπτει την ασφάλεια του Ισραήλ και υπονομεύει τις προοπτικές ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Είναι σημαντικό η ισραηλινή κυβέρνηση να απαιτήσει να λογοδοτήσουν πρόσωπα και οντότητες που ευθύνονται για τη βία κατά των αμάχων στη Δυτική Όχθη», πρόσθεσε.
Αυτή η νέα δέσμη κυρώσεων στοχεύει κυρίως μια μη κυβερνητική οργάνωση, τη Hashomer Yosh, και τα ηγετικά της στελέχη που κατηγορούνται ότι παρέχουν υλική υποστήριξη στον παράνομο - και βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας - ισραηλινό οικισμό Μεϊταρίμ στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης