Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nvidia σπάει τα κοντέρ με νέα ρεκόρ - Κέρδη 16,6 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο χρήσης

Η Nvidia σπάει τα κοντέρ με νέα ρεκόρ - Κέρδη 16,6 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο χρήσης
Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκαν +122% και έφθασαν τα 30 δισ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Επιδόσεις - ρεκόρ πέτυχε και το β' οικονομικό τρίμηνο (έληξε 28 Ιουλίου 2024) η Nvidia, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται σε 16,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά +168% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύθηκαν κατά +122% και έφθασαν τα 30 δισ. δολάρια, επίσης ρεκόρ.
«Η ζήτηση για το "Hopper" παραμένει ισχυρή και οι προοπτικές για το "Blackwell" είναι απίστευτες», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia. «Η Nvidia πέτυχε έσοδα ρεκόρ καθώς τα παγκόσμια Data Centers βρίσκονται σε πλήρη ισχύ για τον εκσυγχρονισμό των υπολογιστών με επιταχυνόμενους υπολογισμούς και τεχνητή νοημοσύνη», είπε χαρακτηριστικά. «Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση σε κάθε κλάδο», υπογράμμισε.
Επισημαίνεται πως η εταιρεία ενέκρινε νέα επαναγορά - μαμούθ μετοχών της, ύψους 50 δισ. δολαρίων.
Κατά το α' εξάμηνο χρήσης, η Nvidia επέστρεψε 15,4 δισ. δολάρια στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων. 
Σε ό,τι αφορά στο γ' τρίμηνο χρήσης, η εταιρεία αναμένει έσοδα 32,5 δισ. δολάρια, συν ή πλην 2%, ενώ τα μεικτά περιθώρια κέρδους αναμένεται να κυμανθούν γύρω από το 75%. 
Μετα-συνεδριακά, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί ωστόσο άνω του 3% στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 3 τρισεκ. δολάρια -η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023!
Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα για α' τρίμηνο χρήσης:

Καταγραφή_258.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης