Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραχ – Ολική κατάρρευση Ουκρανικού μετώπου στο Donbass, πέφτουν 4 κρίσιμες πόλεις – Foreign Policy: Τεράστιο λάθος το Kursk

Κραχ – Ολική κατάρρευση Ουκρανικού μετώπου στο Donbass, πέφτουν 4 κρίσιμες πόλεις  – Foreign Policy: Τεράστιο λάθος το Kursk
Apti Alaudinov (Akhmat): Πολεμήσαμε 11 ώρες ασταμάτητα στο Kursk μέσα σε μια μέρα, εξοντώσαμε πολλούς Ουκρανούς - Foreign Policy: Η Ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk ήταν ένα τεράστιο λάθος του Zelensky
(upd12) Το Ουκρανικό μέτωπο έχει καταρρεύσει…
Ο ρωσικός στρατός μετά από πολλούς μήνες μαχών πλέον κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο να σπάσει την κύρια γραμμή άμυνας και τώρα να σπάσει και την δεύτερη γραμμή άμυνας στο Donbass.
Ήδη τρίζει η άμυνα των Ουκρανών στο Kupyansk, οι ίδιοι οι Ουκρανοί ανησυχούν πολύ για το Kupyansk.
Θεωρούν χαμένες πόλεις το Toretsk και Chasiv Yar είναι δεδομένο ότι άπαξ και μπήκαν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί τελείωσαν.
Προελαύνοντας 2,5 χιλιόμετρα την ημέρα έφθασαν οι Ρώσοι στο Pokrovsk η εξέλιξη αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, ο Ουκρανικός στρατός μετά την πτώση του Pokrovsk κινδυνεύει με ολική κατάρρευση
Ήδη αυτό φαίνεται στο Ugledar όπου οι Ρώσοι προσπαθούσαν 2 χρόνια να το καταλάβουν και πλέον… είναι θέμα χρόνου να πέσει άπαξ και ελέγχουν όλες τις γραμμές επιμελητείας των Ουκρανών στην περιοχή.
Το Donbass πέφτει και ενώ η Ουκρανία κινδυνεύει με ανυπολόγιστη ήττα, στο Kursk οι Ουκρανοί απέτυχαν… όταν χάνουν 7.400 στρατιώτες σε 23 ημέρες και σχεδόν 650 τεθωρακισμένα μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα καταστροφή.
Το Pokrovsk είναι ένα περιφερειακό κέντρο στα βορειοδυτικά του Donetsk.
Από το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 61.000 άτομα.
Η πόλη έχει μια μεγάλη σιδηροδρομική διασταύρωση και διέρχονται οδικές διαδρομές, που συνδέουν το Donetsk με την περιοχή Dnipro της Ουκρανίας.
Επιπλέον, μέσω του Pokrovsk ή Krasnoarmeysk υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με τις πόλεις που ελέγχονται από την Ουκρανία στα βόρεια με έμφαση Kramatorsk και Slavyansk.

Το Kursk αποδεικνύεται ως ολική καταστροφή για τον Ουκρανικό στρατό… σκόνη 650 τεθωρακισμένα

Η εισβολή των Ουκρανών στην Ρωσική περιοχή Kursk αποδεικνύεται στρατηγικά αυτοκτονική, πλέον οι Ρώσοι τους διαλύουν χωρίς έλεος
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες του Ουκρανών ήταν πάνω από 7.400 στρατιώτες,
74 άρματα μάχης,
35 οχήματα μάχης πεζικού,
62 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
460 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων 631 και με την σημερινή μέρα υπολογίζεται σε 650

210 μηχανοκίνητα οχήματα,
51 πυροβόλα πυροβόλα,
13 MLRS), συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από HIMARS MLRS και ενός MLRS,
πέντε εκτοξευτές SAM βλημάτων επιφανείας-αέρος,
10 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.

Επιβραδύνθηκε εντυπωσιακά ο ρυθμός πολεμικών επιχειρήσεων των Ουκρανών στο Kursk

Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 28 Αυγούστου ότι ο ρυθμός των ουκρανικών επιθέσεων στην περιφέρεια Kursk έχει επιβραδυνθεί και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να σκάψουν και να κρατήσουν επιλεγμένες περιοχές που κατέλαβαν πρόσφατα.
Η ένταση των ουκρανικών επιθέσεων εντός της περιφέρειας Kursk έχει μειωθεί και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν και να οχυρώσουν επιλεγμένες περιοχές, εν μέσω συνεχιζόμενων ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων εντός του προεξέχοντος στην Περιφέρεια Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις σταθεροποιούν σταδιακά την κατάσταση στην περιφέρεια Kursk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου και δείχνουν ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο ανατολικό Korenevo υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα αποσύρθηκαν πρόσφατα από την περιοχή και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις.
Στοιχεία της ρωσικής 810ης ναυτικής ταξιαρχίας πεζικού (Στόλος Ειρηνικού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή [EMD]) εκκαθάρισαν οικισμούς.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) και άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης ανατολικά του Korenevo κοντά στην Olgovka, βόρεια της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya, ανατολικά της Sudzha κοντά στη Russkaya Konopelka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Borki.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε στις 28 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να περάσουν τα διεθνή σύνορα κοντά στο Zhuravlevka, στην περιφέρεια Belgorod (νοτιοδυτικά της πόλης Belgorod και βόρεια της πόλης Kharkiv).

Apti Alaudinov (Akhmat): Πολεμήσαμε 11 ώρες ασταμάτητα στο Kursk μέσα σε μια μέρα, εξοντώσαμε πολλούς Ουκρανούς

Οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας Akhmat πολέμησαν για σχεδόν 11 ώρες σε δύο περιοχές στην περιοχή Kursk, καταστράφηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο διοικητής του Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικοπολιτικής διεύθυνσης της Ρωσίας Υποστράτηγος Apti Alaudinov.
«Πάλι, είχαμε μια πολύ δύσκολη μέρα.
Παλέψαμε σχεδόν 11 ώρες σε δύο τομείς.
Να σημειώσω ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν δύσκολο, τα παιδιά επέζησαν, πολεμώντας ηρωικά.
Να σημειώσω ότι όντως, υφίστανται οι Ουκρανοί πολύ μεγάλες απώλειες», είπε ο Alaudinov.
Σημείωσε ότι καταστράφηκαν αρκετά κομμάτια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, αντιαεροπορικών πυροβόλων και όλμων.

Επικίνδυνος ο Borrell της ΕΕ, ζήτησε να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία

Στην επικίνδυνη γραμμή όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εμμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ο Josep Borrell ζήτησε να διατεθούν στην Ουκρανία μέσα αεράμυνας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων, αίτημα στο οποίο εμμένει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, το οποίο ωστόσο αρνούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλωσόρισε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις (AFU) στην περιοχή του Kursk, κάνοντας λόγο για «στρατηγικό θάρρος» και προέτρεψε να δοθούν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αεράμυνας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικά όπλα.
Αυτό δήλωσε κατά την άφιξή του σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου ταξίδεψε μαζί με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η απόφαση του Borrell από τη Βουδαπέστη στις Βρυξέλλες να τιμωρήσει την Ουγγαρία για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Viktor Orban στη Ρωσία και την Κίνα στις αρχές Ιουλίου με «ασυντόνιστες» ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Εκτοξεύοντας την επίθεση εντός του ρωσικού εδάφους, η Ουκρανία επέδειξε μεγάλο στρατηγικό θάρρος. Αυτό είναι μεγάλη είδηση», δήλωσε ο Borrell. Κατηγόρησε τη Ρωσία για αντίποινα κατά των πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας, τα οποία, όπως είπε, «θα πρέπει να βυθίσουν την Ουκρανία στο σκοτάδι».
«Τα συστήματα αεράμυνας χρειάζονται από την Ουκρανία σήμερα περισσότερο από ποτέ και αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας», είπε.
Ζήτησε επίσης τη χρήση των δυτικών όπλων «σε πλήρη ισχύ» με την άρση όλων των περιορισμών.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Όλα θα καταρρεύσουν, θα πέσουν σύντομα Chasiv Yar, Toretsk

Η άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Toretsk και το Chasiv Yar θα αρχίσει σύντομα να καταρρέει, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η Ουκρανία μπορεί να προετοιμάζεται για το γεγονός ότι η άμυνα του Toretsk και του Chasiv Yar θα καταρρεύσει πολύ σύντομα»,επισήμανε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, μια σειρά από ήττες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass θα οδηγήσει σύντομα στην κατάρρευση της άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων σε ολόκληρη σχεδόν τη γραμμή του μετώπου.
Την Τρίτη, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες της ρωσικής ομάδας Center απελευθέρωσαν το χωριό Orlovka στο Donetsk.
Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων ημερησίως ανήλθαν σε 2.145 άτομα, 12 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 13 πυροβόλα και όλμους, καθώς και 28 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Η πτώση του Pokrovsk θα αποτελέσει συντριπτική στρατηγική ήττα του Ουκρανικού στρατού και μεγάλη νίκη των Ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν σημαντική προέλαση νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο κέντρο του Memryk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πλήρως τον οικισμό. Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νοτιοανατολικά του Krasnyi Yar (επίσης νοτιοανατολικά του Pokrovsk) κατά μήκος της οδού Artema (Vyshneva), η οποία εκτείνεται από το Krasnyi Yar στην Hrodivka (ανατολικά του Pokrovsk).
Οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει επίσης μέχρι τον ποταμό Zhuravka στο κέντρο του Hrodivka και έφτασαν στα νότια προάστια του Myrnohrad (ανατολικά του Pokrovsk) μέσω Krasnyi Yar και Mykolaivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν μέσα και κοντά στη Novohrodivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets σημείωσε ότι στοιχεία της 27ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια [CMD]] ) με την υποστήριξη της 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) πιέζουν κατά μήκος του σιδηροδρόμου στην ανατολική Novohrodivka.
Ρωσικές και ορισμένες ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα ανατολικά προάστια του Selydove (πιο νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και προχωρούν στην πόλη μετά τις αποσύρσεις της Ουκρανίας από ορισμένες θέσεις στο ανατολικό Selydove.
Οι Ρώσοι κατάφεραν να διαρρήξουν άμυνες… προς το Selydove από τα βόρεια κατά μήκος της διαδρομής E50 Selydove-Karlivka, η οποία είναι σύμφωνη με τους πρόσφατους ρωσικούς ισχυρισμούς για προέλαση στο Selydove μέσω Mykhailivka (ακριβώς ανατολικά του Selydove).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε υψηλό ποσοστό ρωσικών επιθέσεων βορειοανατολικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 27 και 28 Αυγούστου και σημείωσε ότι πάνω από τις μισές ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην κατεύθυνση του v στις 28 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν κοντά στο Selydove και τη Novohrodivka.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov συνεχάρη τα ρωσικά συντάγματα μηχανοκίνητων τυφεκίων (27th Motorized Rifle Division, 2nd CAA, CMD) για τα πρόσφατα κέρδη τους νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Στοιχεία του ρωσικού τάγματος «Λευκών Λύκων» φέρεται να κατέλαβαν πρόσφατα την Komyshivka (περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

Rodion Miroshnik (Ρωσία): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απαγάγουν κατοίκους της περιοχής Kursk, είναι τρομοκράτες

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι Ουκρανοί μαχητές απάγουν αμάχους στην περιοχή του Kursk, υπάρχουν προκαταρκτικές λίστες με τους απαχθέντες, αλλά δεν είναι οριστικές τόνισε ο Rodion Miroshnik, Μεγάλος Πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ουκρανοί μαχητές κάνουν ενέργειες για να απαγάγουν ανθρώπους και να τους οδηγήσουν σε άγνωστη κατεύθυνση σε μυστικές φυλακές ή υπόγεια;» - είπε ο Miroshnik.
Ο πρέσβης τόνισε ότι οι ουκρανικές μονάδες συμπεριφέρονται σαν ξεκάθαροι τρομοκράτες.
«Δεν τηρούν κανέναν κανόνα για να ενημερώσουν τους συγγενείς, τις αρχές ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζί τους για κάποιο λόγο, όλα αυτά είναι κρυμμένα, πρέπει να βρεθούν μέσω κάποιου είδους ελιγμών», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Ο Miroshnik τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας, καθώς και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ασχολούνται τώρα με αυτό το θέμα .
«Τώρα υπάρχουν προκαταρκτικές λίστες, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι οριστικές άνθρωποι που, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, απήχθησαν από Ουκρανούς μαχητές και των οποίων η τύχη είναι άγνωστη αυτό, όταν, για παράδειγμα, άνδρες, γυναίκες, αγόρια, πολίτες, δεν είναι στρατιωτικοί, δεν είναι δυνάμεις ασφαλείας, τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε φορτηγά και τους οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Foreign Policy: Η Ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk ήταν ένα τεράστιο λάθος του Zelensky

Η απόφαση του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μοίρα της Ουκρανίας και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και επίσης θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο Stephen Walt σε άρθρο του για το Foreign Policy.
«Θα ήταν τερατώδες λάθος να πιστέψουμε ότι επίθεση στην περιοχή του Kursk θα επιτρέψει στην Ουκρανία να λάβει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για να καταλάβει την Κριμαία και το Donbass», σημείωσε ο Stephen Walt
Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια απόφαση των αρχών του Κιέβου υποδηλώνει αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Επιπλέον, η πρόκληση από την ουκρανική ηγεσία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Sergei Rakhmanin (Ουκρανός Βουλευτής): Η Ουκρανική κοινή γνώμη να ετοιμαστεί θα χάσουμε σύντομα και άλλα εδάφη

Στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία θα χάσει τον έλεγχο σε μια ακόμη μεγαλύτερη περιοχή, δήλωσε ο Sergei Rakhmanin, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανικής Βουλής, σε συνέντευξή του στο RBC-Ukraine.
«Την επόμενη χρονιά, δεν θα φτάσουμε στα σύνορα του 1991.
Ας πούμε απλώς ότι οι κίνδυνοι εδαφικών απωλειών για την Ουκρανία στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μεγαλύτεροι», πιστεύει ο πολιτικός.
Ο Sergei Rakhmanin ανακοίνωσε επίσης μεγάλες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι κατά την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο αριθμός των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία ξεπέρασε τον συνολικό αριθμό αρμάτων μάχης που είχαν κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες.

Chey Bowes (Ιρλανδός Δημοσιογράφος): Η Δύση είναι τρομοκρατημένη από την αντίσταση της Ρωσίας στην πίεση του ΝΑΤΟ

 Η Ρωσία έχει δείξει τη στρατιωτική, βιομηχανική και οικονομική της ανθεκτικότητα, παρά τις μαζικές πιέσεις από τη Δύση, έγραψε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes
«Αυτό που τρομάζει περισσότερο τη Δύση είναι ότι όλες οι προσπάθειές τους να καταστρέψουν τη Ρωσία, απέτυχαν καθώς ενισχύθηκε, σημείωσε ο δημοσιογράφος.
Όπως τονίζει ο Bowes, η Μόσχα έχει επιδείξει στρατιωτική, βιομηχανική και πολιτιστική ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια.
Ο Πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα επισημάνει τα δυτικά σχέδια να νικήσουν, να διαμελίσουν και να λεηλατήσουν τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρειάζονταν μια τόσο μεγάλη χώρα με αρκετά μεγάλο πληθυσμό...ωστόσο «δεν θα μπορέσουν ποτέ να το καταφέρουν».

Pepe Escobar (Δημοσιογράφος): Σύντομα η κορύφωση, δύο οι επιλογές, παράδοση Ουκρανίας ή πόλεμος Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Εάν η Ουκρανία δεν συμφωνήσει στην άνευ όρων παράδοση, η σύγκρουση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, τόνισε ο Pepe Escobar Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.
«Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: είτε η άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας, είτε ένας άμεσος ολοκληρωτικός πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τον Pepe Escobar, η επίθεση από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα του Kursk και η χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να προκαλέσει γενίκευση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.
«Αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί.
Στεκόμαστε ακριβώς πριν από την κορύφωση, μπροστά σε μια τεράστια διακλάδωση στο δρόμο», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Julian Roepke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Οι Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν μαζικά από το Pokrovsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν μαζική εκκένωση προσωπικού από το Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk), δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke.
«Αυτό που συμβαίνει ανατολικά του Pokrovsk μοιάζει με μια μεγάλης κλίμακας απόσυρση των υπόλοιπων ουκρανικών δυνάμεων», τόνισε ο Julian Roepke.
Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, η ταχύτητα προέλασης του ρωσικού στρατού σε αυτή την περιοχή και η στάση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δείχνουν την κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας προς αυτή την κατεύθυνση.
Όπως σημείωσε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Aleksey Goncharenko, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κοντά στο Pokrovsk είναι καταστροφική.

Financial Times: Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στην Βρετανία να δώσει το πράσινο φως στους Ουκρανούς για χτυπήματα βαθειά στην Ρωσία

Πολλές αναφορές από δυτικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι μια πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι η χρήση από την Ουκρανία των βρετανικών και γαλλικών Storm Shadows ενδέχεται να απαιτεί πρόσβαση στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης σε περιοχές όπου οι ρωσικές δυνάμεις παρεμποδίζουν τα σήματα GPS που χρήση πυραύλων για στόχευση.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι «καλά τοποθετημένες» πηγές δήλωσαν ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε αίτημα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γαλλία νωρίτερα το καλοκαίρι του 2024 για να χορηγήσει στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, και ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Μάιο του 2024 ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στρατιωτικές τοποθεσίες στη Ρωσία από τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην Ουκρανία.

Telegraph: Η Βρετανία θέλει η Ουκρανία να χτυπήσει την Ρωσία με πυραύλους Storm Shadow

Η Βρετανική Telegraph ανέφερε στις 27 Αυγούστου ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας, υποστηρίζει την ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία με πυραύλους Storm Shadow, αλλά ότι οι πύραυλοι χρησιμοποιούν επίσης απροσδιόριστα, διαβαθμισμένα αμερικανικά συστήματα, των οποίων η χρήση απαιτεί την άδεια των ΗΠΑ.
Η Telegraph ανέφερε σε ένα τμήμα του αρχικού της άρθρου στο Διαδίκτυο που διαγράφηκε έκτοτε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ζήτησε επίσημα από τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το Storm Shadows για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας και ότι μια πηγή του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για πώς η χρήση των πυραύλων —ακόμα και χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ— θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση και να παρασύρει τις ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Telegraph ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακολουθεί «συμβουλευτική προσέγγιση» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και δεν θέλει να προκαλέσει διαφωνία για το θέμα.
Πηγή στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία γνωρίζει ότι η Ουκρανία ζητά άδεια να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, επομένως η Ρωσία έχει μετακινήσει τα «πιο κρίσιμα πλεονεκτήματά της» εκτός εμβέλειας πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς.

UAF_Kursk_Incursion_August_28_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_28_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_28_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_28_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_28_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης