Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rodion Miroshnik (Ρωσία): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απαγάγουν κατοίκους της περιοχής Kursk, είναι τρομοκράτες

Rodion Miroshnik (Ρωσία): Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απαγάγουν κατοίκους της περιοχής Kursk, είναι τρομοκράτες
Υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ουκρανοί μαχητές κάνουν ενέργειες για να απαγάγουν ανθρώπους και να τους οδηγήσουν σε άγνωστη κατεύθυνση σε μυστικές φυλακές ή υπόγεια
Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι Ουκρανοί μαχητές απάγουν αμάχους στην περιοχή του Kursk, υπάρχουν προκαταρκτικές λίστες με τους απαχθέντες, αλλά δεν είναι οριστικές τόνισε ο Rodion Miroshnik, Μεγάλος Πρέσβης του Υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
«Υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ουκρανοί μαχητές κάνουν ενέργειες για να απαγάγουν ανθρώπους και να τους οδηγήσουν σε άγνωστη κατεύθυνση σε μυστικές φυλακές ή υπόγεια;» - είπε ο Miroshnik.
Ο πρέσβης τόνισε ότι οι ουκρανικές μονάδες συμπεριφέρονται σαν ξεκάθαροι τρομοκράτες.
«Δεν τηρούν κανέναν κανόνα για να ενημερώσουν τους συγγενείς, τις αρχές ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζί τους για κάποιο λόγο, όλα αυτά είναι κρυμμένα, πρέπει να βρεθούν μέσω κάποιου είδους ελιγμών», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Ο Miroshnik τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας, καθώς και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ασχολούνται τώρα με αυτό το θέμα .
«Τώρα υπάρχουν προκαταρκτικές λίστες, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι οριστικές άνθρωποι που, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, απήχθησαν από Ουκρανούς μαχητές και των οποίων η τύχη είναι άγνωστη αυτό, όταν, για παράδειγμα, άνδρες, γυναίκες, αγόρια, πολίτες, δεν είναι στρατιωτικοί, δεν είναι δυνάμεις ασφαλείας, τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε φορτηγά και τους οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης