Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Borrell προτείνει κυρώσεις σε Ισραηλινούς υπουργούς - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΕΕ

O Borrell προτείνει κυρώσεις σε Ισραηλινούς υπουργούς - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΕΕ
Τόσο ο Smotrich όσο και ο Ben-Gvir προκάλεσαν πρόσφατα σάλο με αντιπαλαιστινιακές δηλώσεις
Την επιβολή κυρώσεων σε μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης, προτείνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Josep Borrell.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ λίγο πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι προτεινόμενες κυρώσεις έχουν στόχο τον Iσραηλινό υπουργό Οικονομικών, Bezalel Smotrich, και τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας, Itamar Ben-Gvir.
Τόσο ο Smotrich όσο και ο Ben-Gvir προκάλεσαν πρόσφατα σάλο με αντιπαλαιστινιακές δηλώσεις. Είναι ακροδεξιοί εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu. Αμφότεροι υποστηρίζουν την πολιτική εποικισμού των κατεχόμενων εδαφών, την οποία το κορυφαίο δικαστήριο του ΟΗΕ θεωρεί παράνομη.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Ben-Gvir ζήτησε πρόσφατα να σταματήσουν οι αποστολές βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας για να ασκηθεί πίεση στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Hamas.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Smotrich κάνοντας μια παρόμοια δήλωση και προτείνοντας αποκλεισμό της βοήθειας μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατάει η Hamas. Ο ίδιος υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δικαιολογείται ηθικά, έστω κι αν σημαίνει ότι θα κινδυνεύσει η ζωή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Hamas εξακολουθεί να κρατάει 107 ομήρους στη Γάζα. Τουλάχιστον το ένα τρίτο αυτών πιστεύεται ότι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης