Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασισμένη η Ρωσία - Naryshkin: Δεν φοβόμαστε τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ

Αποφασισμένη η Ρωσία - Naryshkin: Δεν φοβόμαστε τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ
Τα διδάγματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου ξεχνιούνται γρήγορα
Οι αμερικανικές αρχές είναι έτοιμες να επιδείξουν ένα «πυρηνικό φόβητρο», αλλά δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τη Ρωσία, διαμήνυσε ο διευθυντής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), Sergei Naryshkin.
Μια ανησυχητική περίσταση είναι κρίσιμο πείραμα που διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις 14 Μαΐου σε ένα υπόγειο εργαστήριο πυρηνικών δοκιμών στο πεδίο της Νεβάδα.
Το πείραμα δεν ήταν πυρηνική δοκιμή πλήρους κλίμακας και δεν αποτελεί επισήμως παραβίαση της Συνθήκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και του μορατόριουμ των ΗΠΑ για τις πυρηνικές δοκιμές.
«Ταυτόχρονα, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιδείξουν το ίδιο το «πυρηνικό φόβητρο» με το οποίο το 1945 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Harry Truman ήθελε να εκφοβίσει την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε ο Naryshkin σε συνέδριο με αφορμή την 75η επέτειο από τη δοκιμή της πρώτης εγχώριας πυρηνικής βόμβας, του RDN-1.
«Δεν λειτούργησε τότε, δεν θα λειτουργήσει τώρα», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής SVR.
Σημείωσε με λύπη ότι τα διδάγματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου «ξεχνιούνται γρήγορα από εκείνους που επωφελούνται από αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης