Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Ρωσία - Να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη η έρευνα σε βάρος του Durov

Προειδοποιεί η Ρωσία - Να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη η έρευνα σε βάρος του Durov
«Το σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη στη Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα κατά της μετατροπής σε «πολιτική δίωξη» της έρευνας που διεξάγεται από τις γαλλικές δικαστικές αρχές σε βάρος του επικεφαλής και διευθύνοντα συμβούλου της εφαρμογής ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram Pavel Durov, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στη Γαλλία.
«Το σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη στη Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
Στον Durov,  απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ κατηγορίες από τη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία του προσάπτει ότι δεν ενήργησε κατά της διάδοσης εγκληματικού περιεχομένου μέσω της πλατφόρμας την οποία διευθύνει και τον έθεσε υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο.
Επίσης του απαγόρευσε την έξοδο από τη Γαλλία.
Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, δυνάμει γαλλικού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και στη συνέχεια τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης