Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers (συνεργάτης Soros): Η οικονομική κρίση που έρχεται θα είναι η χειρότερη στην Ιστορία – Καταλύτης παγκόσμιας συντριβής οι ΗΠΑ

Rogers (συνεργάτης Soros): Η οικονομική κρίση που έρχεται θα είναι η χειρότερη στην Ιστορία – Καταλύτης παγκόσμιας συντριβής οι ΗΠΑ
Ο γνωστός επενδυτής κοιτάζει χρυσό και ασήμι, αλλά δεν είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη…
Για τη χειρότερη οικονομική κρίση στην Ιστορία προετοιμάζεται ο ιδρυτής του Quantum Fund και πρώην συνεργάτης του George Soros, Jim Rogers… σύμφωνα με όσα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Economic Times της Ινδίας…
Ο Rogers, 81 ετών, είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το μέλλον των παγκόσμιων αγορών για δύο λόγους: είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στοιχεία ενεργητικού που δεν έχουν σημειώσει άνοδο, ενώ παράλληλα το παγκόσμιο χρέος βαίνει ολοένα διογκούμενο…
Επίσης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με μια πιθανή ύφεση, που θα χτυπήσει σύντομα τις αγορές.
Με το κύρος που του δίνει η επενδυτική πείρα του, ο σημαντικός οραματιστής στα χρηματοοικονομικά κάνει λόγο για κραχ που θα μπορούσε να καταλήξει να ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στις τσέπες των επενδυτών.

Τι φοβάται

Ατενίζοντας το μέλλον, ο Rogers αισθάνεται εξαιρετικά ανήσυχος και φοβισμένος, παρόλο που η τάση της αγοράς βρίσκεται επί του παρόντος σε κορύφωση, με τους δείκτες να γράφουν νέα ιστορικά υψηλά.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, οι κορυφές θα μπορούσαν να καταρρεύσουν πολύ σύντομα.
Ο Rogers είναι της γνώμης ότι οι αμερικανικές αγορές δεν έχουν δει μεγάλη χιονοστιβάδα από την περίοδο 2008-09, και ως εκ τούτου κάτι δραστικό, που θα μπορούσε να χτυπήσει τις αγορές σύντομα, επίκειται.
Δεδομένου ότι οι παγκόσμιες αγορές εξαρτώνται από τις συνθήκες της αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ολόκληρη η υδρόγειος θα μπορούσε εύκολα να επηρεαστεί από μια ξαφνική μεγάλη αλλαγή.
Σύμφωνα με τον Jim Rogers, η συσσώρευση μετρητών είναι το καλύτερο στοίχημα αυτή τη στιγμή, καθώς η άνοδος του παγκόσμιου χρέους είναι άνευ προηγουμένου - έχει ήδη ξεπεράσει τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο επενδυτής πιστεύει ότι η διατήρηση των μετρητών βοηθά σε περιόδους απελπισίας.
Ωστόσο, παρά τη συσσώρευση μετρητών, δεν έχει τη διάθεση να τα χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή, καθώς θα προτιμούσε να περιμένει και να παρακολουθήσει τις συνθήκες της αγοράς, προτού προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Θα μπορούσε η Αμερική να βιώσει σύντομα κάποιο κραχ

Η Αμερική δεν έχει βιώσει κάποια μεγάλη συντριβή της αγοράς εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία τώρα.
Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες για ένα μεγάλο κραχ και μια επικείμενη ύφεση είναι αυξημένες.
Στην ήδη δύσκολη κατάσταση ενδέχεται να συμβάλουν ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ το 2024 είναι ένας από αυτούς.

Είναι ώρα για χρυσό και ασήμι;

Ο Rogers μίλησε για το χρυσό και το ασήμι… και διαχώρισε τη θέση του.
Ενώ κατέχει χρυσό, είπε ότι περιμένει να πέσει η τιμή του κίτρινου μετάλλου πριν αγοράσει περισσότερο, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επένδυση κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής ύφεσης.
«Ο χρυσός και το ασήμι αρχίζουν να ανεβαίνουν πριν αρχίσουν να (ανακάμπτουν) οι αγορές», είπε.
Ωστόσο, σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά το ασήμι για ένα σημείο εισόδου απλώς και μόνο επειδή το μέταλλο είναι ένα από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που δεν πλησιάζει τα υψηλά όλων των εποχών.
αφδσασδφασ.JPG
«Το ασήμι έχει πέσει 40 έως 50% από το υψηλό όλων των εποχών.

Θα προτιμούσα να έχω τα χρήματά μου σε ασήμι παρά σε πολλά άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης