Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βασιλική Σουηδική Όπερα απέλυσε τον επικεφαλής της καλλιτέχνη λόγω φιλορωσικών σχολίων – «Στηρίζουμε την Ουκρανία»

H Βασιλική Σουηδική Όπερα απέλυσε τον επικεφαλής της καλλιτέχνη λόγω φιλορωσικών σχολίων – «Στηρίζουμε την Ουκρανία»

Το σχόλιό του αποτελούσε έπαινο για τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα
Ο τραγουδιστής της όπερας Mattias Milder αποβλήθηκε από τη Βασιλική Σουηδική Όπερα στη Στοκχόλμη μετά από «φιλορωσικά» σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Milder σχολίασε για το πρόσφατο ταξίδι του πολεμικού ανταποκριτή της Expressen Mattias Karlsson σε ουκρανικά κατεχόμενα εδάφη στο Κουρσκ της Ρωσίας.
Στο Facebook, ο Milder έγραψε:
«Ένας Σουηδός δημοσιογράφος που θέλει να είναι στη λίστα με αυτούς που παραβίασαν παράνομα το ρωσικό έδαφος.
Ελπίζω να μείνει εκεί υπόγεια!».
Σύμφωνα με την Expressen , μια καθημερινή εφημερίδα, αυτό αποτελούσε έπαινο για τη Ρωσία και επιθυμία θανάτου για τον πολεμικό ανταποκριτή.

Η Gunilla Brodrej, κριτικός και συντάκτης της έκδοσης, απάντησε στα σχόλια του Milder στο Facebook γράφοντας σε ένα κύριο άρθρο:

«Αυτή είναι σίγουρα μια διαχωριστική γραμμή σχετικά με το τι είναι αξιοπρεπές για έναν εκπρόσωπο ενός εθνικού ιδρύματος που χρηματοδοτείται από το δημόσιο».
«Ενώ κάθε μεγάλος χώρος εργασίας μπορεί να έχει υπαλλήλους με ανησυχητικές απόψεις, δεν είναι παράνομο να είσαι ανόητος.
Αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια», πρόσθεσε η Brodrej.
Το άρθρο της Expressen πρότεινε ότι η Βασιλική Σουηδική Όπερα δεν πρέπει να παρακολουθεί τις απόψεις των εργαζομένων της, αν και η Brodrej πρόσθεσε:
«Πρέπει να υπάρξει κάποια αυστηροποίηση σχετικά με το τι είναι κατάλληλο να εκφραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η εταιρεία της όπερας γρήγορα κράτησε αποστάσεις από τις απόψεις του Milder

«Η δήλωση έγινε από τον υπάλληλο υπό την ιδιότητά του ως ιδιώτη και η Βασιλική Όπερα απομακρύνεται σθεναρά από τις απόψεις που εκφράζονται στη δήλωση και επαναλαμβάνει την υποστήριξή μας στον ουκρανικό λαό και την αντίθεσή μας στην εισβολή της Ρωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
«Ως αποτέλεσμα, ο Milder έχει σταματήσει από την τρέχουσα σκηνική παραγωγή της εταιρείας όπερας «ενώ διερευνούμε τις συνέπειες», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης