Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχολείο στο Βέλγιο εισάγει υποχρεωτικό μάθημα αραβικής γλώσσας – Ποιοι μιλούν για… εξέλιξη και ποιοι για εξισλαμισμό των μαθητών

Σχολείο στο Βέλγιο εισάγει υποχρεωτικό μάθημα αραβικής γλώσσας – Ποιοι μιλούν για… εξέλιξη και ποιοι για εξισλαμισμό των μαθητών

Η βελγική εκπαίδευση έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια

Σχετικά Άρθρα
Υποχρεωτικά μαθήματα αραβικών έχουν εισαχθεί για φοιτητές σε κολέγιο στο Βέλγιο, πυροδοτώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ανώτεροι μαθητές γυμνασίου σύγχρονης γλώσσας θα διδαχθούν τη γλώσσα στο Heilige-Drievuldigheidscollege (Προπαρασκευαστικό Σχολείο του Κολλεγίου της Αγίας Τριάδας) στη βελγική πόλη Leuven.
Σύμφωνα με το κολέγιο, η προσθήκη της αραβικής γλώσσας θα χρησιμεύσει στην «διανοητική πρόκληση» νέων φοιτητών.
Ο Frank Baeyens, διευθυντής του Heilige-Drievuldigheidscollege, είπε ότι πολλά σχολεία επέλεξαν τώρα να δώσουν μια επιπλέον ώρα μαθηματικών σε μαθητές ξένων γλωσσών επειδή συχνά υστερούν, αλλά πρόσθεσε ότι το σχολείο του επέλεξε μια διαφορετική προσέγγιση.
«Ο στόχος μας δεν ήταν να χαϊδέψουμε τους μαθητές μας, αλλά να τους προκαλέσουμε διανοητικά με μια γλώσσα που δεν ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο Baeyens.
Οι αντίπαλοι ισχυρίστηκαν ότι η κίνηση ήταν αποτέλεσμα μαζικής μετανάστευσης και πιθανώς εξισλαμισμού σχολείων.
Η βελγική εκπαίδευση έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, με τη φλαμανδική εκπαίδευση να έχει υποχωρήσει στη διεθνή κατάταξη της Πίζας τόσο στις γλωσσικές όσο και στις μαθηματικές δεξιότητες.
Πολιτικοί από το δεξιό κόμμα Vlaams Belang (Φλαμανδικό συμφέρον), που αντιτίθεται στη μαζική μετανάστευση, έχουν επίσης μιλήσει:
«Τα αραβικά είναι υποχρεωτικά στο σχολείο επειδή είναι «κοινωνικά χρήσιμα»;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης