Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο μισθοφόρους από την Κολομβία που πολεμούσαν με τους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο μισθοφόρους από την Κολομβία που πολεμούσαν με τους Ουκρανούς
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στους συλληφθέντες βρέθηκαν έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις παράνομες ενέργειές τους
Η ρωσική FSB συνέλαβε δύο μισθοφόρους από την Κολομβία ως ύποπτους για συμμετοχή στη σύγκρουση στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, ανακοίνωσε το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της υπηρεσίας ασφαλείας.
«Συνελήφθησαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κολομβίας Medina Aranda Jose Aron και Ante Alexander, ύποπτοι για συμμετοχή στις εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μισθοφόροι», - αναφέρεται στο μήνυμα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στους συλληφθέντες βρέθηκαν έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις παράνομες ενέργειές τους, καθώς και ουκρανικές στρατιωτικές στολές με τα σύμβολα του εθνικού τάγματος AFU «Carpathian Sich».
Έχει κινηθεί ποινική διαδικασία βάσει του άρθρου «Μερσενταρισμός».
Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Κολομβίας εισήγαγε στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για την αποτροπή της αναζήτησης μισθοφόρων στη χώρα αυτή.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Luis Gilberto Murillo, οι αρχές θέλουν «να απαγορευτεί αυτή η δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να μην εκπαιδεύονται, χρηματοδοτούνται ή δημιουργούνται ομάδες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως μισθοφόροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης