Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία σχεδιάζει φόρο έως 25 ευρώ τη διανυκτέρευση – Από την μία ο ανταγωνισμός, από την άλλη οι αντιδράσεις για τον υπερτουρισμό

Η Ιταλία σχεδιάζει φόρο έως 25 ευρώ τη διανυκτέρευση – Από την μία ο ανταγωνισμός, από την άλλη οι αντιδράσεις για τον υπερτουρισμό

Η Barbara Casillo, διευθύντρια της Confindustria Alberghi, η οποία αντιπροσωπεύει μεγαλύτερα ξενοδοχεία και παγκόσμιες αλυσίδες, προειδοποίησε ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει ήδη έντονο ανταγωνισμό

Σχετικά Άρθρα
Την απότομη αύξηση των τουριστικών φόρων προτείνει η Ιταλία για να βοηθήσει τις πόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας να αυξήσουν τα έσοδά τους και να κάνουν τους επισκέπτες «πιο υπεύθυνους» εν μέσω μιας αυξανόμενης δημόσιας αντίδρασης ενάντια στον υπερτουρισμό.
Οι ενώσεις του ξενοδοχειακού κλάδου και του ταξιδιωτικού κλάδου διαφωνούν με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει εισφορά έως και 25 ευρώ τη βραδιά για τα πιο ακριβά δωμάτια ξενοδοχείων, όπως αναφέρουν οι FT.
Η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης, την οποία είδαν οι Financial Times, προτείνει την αύξηση του ανώτατου ορίου τουριστικού φόρου στα 5 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για δωμάτιο κάτω των 100 ευρώ.
10 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δωμάτια αξίας 100-400 ευρώ, 15 ευρώ για δωμάτια αξίας 400-750 ευρώ και 25 ευρώ για δωμάτια άνω των 750 ευρώ.
Η κυβερνητική πρόταση διευκρινίζει επίσης ότι τα κεφάλαια θα μπορούσαν να στηρίξουν τη συλλογή απορριμμάτων, προκαλώντας την οργή της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.
«Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι η υποστήριξη της ανάπτυξης, όχι η επιβράδυνσή της», επισημαίνει η Federalberghi, μια ένωση που εκπροσωπεί τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία.
Η Barbara Casillo, διευθύντρια της Confindustria Alberghi, η οποία αντιπροσωπεύει μεγαλύτερα ξενοδοχεία και παγκόσμιες αλυσίδες, προειδοποίησε ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει ήδη έντονο ανταγωνισμό από άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς και μπορεί να βγει χαμένη από την αύξηση των τουριστικών φόρων που ήταν «ήδη πολύ υψηλοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης